Pvc gevelbekleding

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Gevelwerken
 4. /
 5. Pvc gevelbekleding

De eindeloze opties van pvc gevelbekleding

Stop de gevel in een nieuw jasje met een prachtige pvc gevelbekleding. De opties zijn eindeloos.
Een houtstructuur, egaal natuurlijk kleur of een gegroefd warm kleurtje, het kan allemaal met pvc.

Die veelzijdigheid is bovendien niet het enige voordeel. Lees verder om alle voordelen en mogelijkheden van kunststof gevelbekleding te ontdekken.

Start gratis offerteaanvraag!

Daarnaast krijg je wat meer informatie over de prijs en de montage van pvc. Ben je zelf niet zo handig of heb je weinig tijd, vraag dan vrijblijvend offertes aan om een geschikte vakman te vinden. Door deze grondig te vergelijken, kan je bovendien besparen op de totaalkost.Gevelwerker gezocht?

Vind eenvoudig en snel een gevelwerker uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een gevelwerker en bespaar direct op de kosten.

Wat is gevelbekleding van pvc?

Pvc gevelbekleding bestaat meestal uit kunststof panelen. Deze zijn beschikbaar in allerlei soorten, zoals kunststof schroten, kralen, rabatdelen en sidings. Alle uitvoermogelijkheden zijn beschikbaar in allerlei kleuren en structuren. Met pvc kan je bijvoorbeeld een steen- of houtlook nabootsen.

Pvc staat voor polyvinylchloride, een materiaal dat ontstaat door minerale grondstoffen te mengen met chemische additieven. Na jarenlange optimalisatie van het productieproces is pvc een bijzonder polyvalent product geworden. Het materiaal heeft vele toepassingen in en rond het huis. Ook als gevelbekleding is pvc aan een opmars bezig.

pvc gevelbekleding

De voordelen

Pvc is niet voor niets een zeer populair product geworden. We sommen even de belangrijkste voordelen op:

 • Pvc is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar.
 • Deze kunststof is gemakkelijk te bewerken en heeft dus vele toepassingsmogelijkheden.
 • Ook het lichte gewicht maakt van pvc een heel handig product.
 • Een kunststoffen gevelbekleding is slijtvast en duurzaam. Het gaat lang mee zonder kwaliteitsverlies.
 • Pvc is een brandveilig product.
 • Bovendien is zo’n gevel zo goed als onderhoudsvrij.
 • Na jarenlange dienst is pvc trouwens recycleerbaar.

Een kunststoffen gevelbekleding is dus een goedkope en duurzame keuze. Bovendien is de stof beschikbaar in vele vormen en kleuren.

Pvc gevelbekleding: prijs 2024

Een kunststof gevelbekleding monteren kost gemiddeld tussen de €75,- en €125,- euro per vierkante meter. Dit is inclusief de plaatsing en het materiaal.

De exacte prijs hangt voornamelijk af van de gekozen uitvoering en de vakman.

Zoals gezegd, bestaat pvc in vele vormen en kleuren. De prijs voor het materiaal kan sterk verschillen volgens de gewenste uitvoering en de kwaliteit van het materiaal.

Verder is de prijs afhankelijk van de vakman. Ervaren vaklui zijn doorgaans iets duurder. Ze kunnen daarentegen wel vaak beter werk leveren en sneller werken. Vraag offertes aan om exacte tarieven te verkrijgen.

Besparen op de kosten voor pvc gevelbekleding?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij vaklui uit de buurt.

Kunststof gevelbekleding: kleuren

Pvc is beschikbaar is vele kleuren. In eerste instantie worden kleurpigmenten toegevoegd tijdens het productieproces. Zo verkrijgt men vooral natuurlijke kleuren en grijstinten voor de kunststof.
Deze kleuren zijn ofwel effen ofwel met een gegroefde structuur verkrijgbaar.

Daarnaast kan pvc in vele andere kleuren geleverd worden met een coating of folie. Met de coating maakt men vooral effen kleuren. Met folie kan pvc een houtstructuur, metallic look of matte look krijgen. Er is voor elk wat wils.

Kunststof panelen met houtstructuur

Kunststof is een heel handig alternatief voor hout omdat het veel minder onderhoud vergt. Zo moet je de gevelbekleding niet regelmatig schilderen of schoonmaken. Bovendien is pvc niet gevoelig voor houtrot of schimmel.

Tegenwoordig is pvc in vele kleuren en structuren beschikbaar. Zowel natuurlijke als gekleurde houtstructuren behoren tot het pvc assortiment. De kwaliteit is ondertussen zo goed geworden dat je nog nauwelijks het verschil merkt.

Pvc sidings met isolatie: verstandige keuze

Pvc sidings zijn de perfecte kunststof gevelbekleding voor buiten. Ze bestaan uit smalle stroken met een duidelijk niveauverschil. Voor een relatief lage prijs zorgen ze voor een nette en onderhoudsvriendelijke afwerking van de gevel.

Bovendien zijn sidings gemakkelijk combineerbaar met isolatie. Gevelisolatie is vaak een vervelende klus. Maar niet met pvc gevelbekleding. De isolatiepanelen kunnen namelijk tegen de bestaande gevel geplaatst worden en daarna met pvc sidings bedekt worden. Zo krijg je een mooi resultaat zonder afbraakwerken uit te voeren.

Laat een pvc gevelbekleding plaatsen door een vakman.

Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bespaar je veel tijd en geld!

Kunststof gevelbekleding monteren

Zoals altijd start het project met een goede voorbereiding. Eerst moet de gevel opgemeten worden om de correcte hoeveelheid panelen te bestellen. Bij de levering controleer je de kwaliteit. Als je een vakman inschakelt, gaat dit natuurlijk een stuk gemakkelijker en is er minder kans op problemen.

Vervolgens worden de panelen op maat gezaagd om nadien vlot te kunnen doorwerken.

Eenmaal deze klus geklaard is, wordt de gevel voorbereid. Na het plaatsen van isolatie en een dampscherm, wordt het regelwerk gemonteerd. De latten van dit geraamte moeten dik genoeg zijn om voldoende ventilatie toe te laten achter de pvc gevelbekleding.

Doe-het-zelf tip: Bewaar de panelen altijd horizontaal. Door ze rechtop te zetten, kunnen ze doorbuigen en worden de hoeken beschadigd.

Bovenop dit regelwerk komt een kunststoffen basisprofiel. Hierin kunnen uiteindelijk de kunststof panelen bevestigd worden. Bij de montage wordt trouwens altijd van onder naar boven gewerkt.

Uiteindelijk worden de randen afgewerkt met randprofielen. Zo worden alle naden en kieren gedicht om een net en waterdicht resultaat te bekomen.

Met behulp van dit stappenplan zou je zelf in staat moeten zijn om een pvc gevelbekleding te plaatsen. Voor wie risico’s wil vermijden, is een kunststof gevelbekleding laten plaatsen echter een betere keuze.

Goedkoopste kunststof gevelbekleding: bespaartips!

Er zijn veel aanbieders van pvc op de markt. Elk heeft zijn eigen assortiment met verschillende eigenschappen en prijzen. Je doet er dus goed aan om bij verschillende bedrijven langs te gaan en prijzen te vergelijken. Je kan dit werk echter ook overlaten aan een vakman als je beslist om de gevelwerken uit te besteden.

Om te besparen op de arbeidskosten bij een nieuwe gevelbekleding met pvc, vergelijk je best offertes. Deze kan je hier gratis aanvragen.

pvc gevelbekleding kosten

Pvc gevelbekleding laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Heb je nog wat twijfels over welke kunststof gevelbekleding de beste keuze is? Dan is er maar één oplossing. Bespreek het project met een vakman.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Een vakkundige en voordelige specialist vinden is gelukkig niet moeilijk. Via onze gratis offerteservice mag je vrijblijvend offertes aanvragen. Door deze verschillende offertes met elkaar te vergelijken, vind je zonder twijfel betere voorwaarden en tarieven.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!