Steenstrips

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Steenstrips

Steenstrips: mogelijkheden en prijzen 2024

Een nieuwe gevel met dunnere gevelstenen gezocht? Steenstrips zijn de oplossing. Dit dunne materiaal is beschikbaar in tal van uitvoeringen. Bovendien kan het heel gemakkelijk tegen bestaande gevels geplaatst worden, zelfs in combinatie met isolatie.

Lees verder om ook de andere voordelen te ontdekken. Daarnaast hebben we het ook over de prijs en de factoren die de prijs beïnvloeden. Wil je graag advies op maat of exacte prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan via onze vrijblijvende offerteservice.steenstrips

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips dienen als gevelbekleding. Ze zijn uiterst geschikt voor renovatiewerken. Een steenstrip gevel neemt namelijk weinig extra plaats in en kan zeer snel bovenop de bestaande gevel aangebracht worden.

Deze gevelbekleding lijkt sterk op echte bakstenen. Dit komt omdat ze vaak verzaagd worden uit echte bakstenen. Dankzij vakkundige technieken zie je nauwelijks het verschil maar de strips zijn wel degelijk een stuk dunner. Ze meten doorgaans tussen de 2 en 5 cm.

Deze gevelbekleding kan ook op basis van andere materialen vervaardigd worden. Er bestaan ook steenstrips van beton, natuursteen, gips of kunststof.

De belangrijkste voordelen?

Zoals we al zeiden, lijken steenstrips op authentieke bakstenen. Maar wat maakt een steenstrip buitengevel zo speciaal?

  • Steenstrips zijn gemakkelijk en snel te plaatsen.
  • Deze dunnere gevelstenen nemen heel weinig plaats in.
  • Steenstrip gevels kunnen heel gemakkelijk gecombineerd worden met isolatie.
  • De strips zijn heel polyvalent. Ze bestaan in vele kleuren, materialen en vormen. Naast steenstrips voor buiten bestaan er trouwens verschillende modellen voor binnen.

Materialen en kleuren

Steenstrips worden voornamelijk gemaakt op basis van echte bakstenen. Dit zorgt voor een vertrouwde, authentieke uitstraling. De beschikbare kleuren zijn dezelfde als voor bakstenen. Dit zijn dus voornamelijk geel-, rood- en grijstinten.

Daarnaast worden deze dunne gevelstenen ook soms uit andere materialen vervaardigd. Beton, keramiek, gips en kunststof zijn enkele van de mogelijkheden. De kleurkeuzes voor deze modellen is te vergelijken met de bakstenen.

Verder bestaan er steenstrips van natuursteen. Hiermee creëer je pas echt een unieke gevel. Ook deze soort is beschikbaar in verschillende kleuren. Soms mengt men verschillende kleuren om een prachtig patroon te creëren.

Dankzij een vakkundige verwerking kan voor een voegloze afwerking gezorgd worden. Bij natuursteen, zal je natuurlijk nog verschillen zien door de uiteenlopende dikte van de strips. Toch is dit een veel nettere afwerking. Helaas kost dit ook iets meer.

Wat kosten steenstrips?

Steenstrips plaatsen is vrij duur. Aangezien de plaatsing vrij snel verloopt, gaat het grootste deel van het budget naar de materiaalkosten. Mooie, kwaliteitsvolle strips kosten snel zo’n €70,- per vierkante meter. Reken daar de rest van de materiaalkosten, arbeidskosten, transportkosten en dergelijke bij en je komt aan zo’n €150,- à €200,- per vierkante meter.

De prijzen hangen verder af van het voegtype en de bestaande gevel. Steenstrips laten plaatsen op een vlakke gevel in goede staat is goedkoper dan op een oude, kapotte gevel.

Door steenstrips in combinatie met isolatie te plaatsen, vang je twee vliegen in één klap. Reken op zo’n €150,- à €200,- per vierkante meter. Hierbij is de prijs verder afhankelijk van de isolatiedikte en de kwaliteit van het isolatiemateriaal.

Steenstrips: kosten 2024

Soort steenstrips? Prijs per m²*
Zonder isolatie €150,- tot €200,-
Met isolatie €200,- tot €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw en plaatsing. Exacte prijs weten? Vraag een gratis offertes aan zonder aankoopverlichting.

Steenstrips op isolatie: is dat mogelijk?

Steenstrips kunnen inderdaad prima met gevelisolatie gecombineerd worden. De strips kunnen namelijk ook op isolatiepanelen geplakt worden.

Door deze werken te combineren bespaar je gemakkelijk op de totaalkosten voor een gevelrenovatie.

Hoewel de gevel dikker wordt door deze combinatie, is het een van de beste opties om weinig plaats te verliezen. Er zijn namelijk weinig dunnere gevelstenen of andere gevelbekleding op de markt.

Zoek je een ervaren vakman voor het plaatsen van steenstrips?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om de geschikte specialist te vinden.

Steenstrips plaatsen: stappenplan

Aangezien de moeilijkheid van steenstrips plaatsen goed meevalt, is steenstrips zelf plaatsen best mogelijk.

Ten eerste, dien je de bestaande gevel voor te bereiden. Reinig vuile gevels en voer waar nodig herstellingswerken uit. De gevel moet namelijk stofvrij en vlak zijn om isolatie of gevelbekleding te plaatsen.

Als je dat wenst, bevestig je daarna de isolatiepanelen tegen de bestaande gevel. Of vul de spouwmuur met isolatiemateriaal voor je de steenstrip op de buitenmuur bevestigt. We raden dit sterk aan om de energieprestatie van de woning te verbeteren.

Als je de buitenmuur niet hebt geïsoleerd, breng dan een primer aan op de bestaande gevelbekleding. Hierdoor zal de muur minder lijm opzuigen.

Vervolgens zet je de maatprofielen op. Dit zijn twee verticale planken met een strakgespannen koord ertussen om er zeker van te zijn dat de rijen mooi waterpas zullen lopen.

Begin daarna met het plaatsen van de strips. Daarvoor breng je eerst een laag lijm van ongeveer een halve centimeter aan. Met een schuifbeweging breng je vervolgens de strips op hun plaats. Hou rekening met de profielen om een rechte lijn te garanderen.

Heb je twijfels over de isolatie, hoeveelheid lijm of correcte maten voor een waterpas afwerking? Schakel een vakman in. Via onze gratis offertedienst vind je de beste tarieven.

steenstrips kosten

Steenstrips laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Laat je adviseren door een vakman om het beste resultaat te bekomen. Aangezien de plaatsing vrij snel gebeurt, vallen de prijzen voor een vakman bijzonder goed mee. Bovendien laat je het plaatsen van zo’n duur gevelmateriaal beter over aan iemand met ervaring, niet?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ga nu op zoek naar en geschikte vakman via onze gratis offertedienst. Gratis offertes aanvragen gaat vrij snel. Bovendien krijg je met één aanvraag meerdere offertes. Door deze met elkaar te vergelijken vind je de beste vakman voor jouw steenstrips op de buitengevel.

Gratis offertes vergelijken!