Voegen uithakken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Voegen uithakken

Voegen laten uithakken?

Hebben de voegen in je gevel hun beste tijd gehad? Dan is het tijd om ze te vernieuwen. Hiervoor moet je echter eerst de oude voegen verwijderen. Voegen uithakken is hiervoor de goedkoopste en snelste methode.

Start gratis offerteaanvraag!

Ga je in de gevel voegen uithakken, hou dan rekening met onderstaande werkwijze. Wil je liever een vakman inschakelen, dan vind je meer informatie over de prijzen verderop. Wie meteen exacte prijzen van een vakman wil, kan hier gratis offertes aanvragen om tarieven te vergelijken.voegen uithakken

Uithakken van voegen: werkwijze

De voegen uithakken kan manueel met hamer en beitel of machinaal met een automatische hakhamer. Manueel is misschien net iets veiliger maar het gaat stukken trager. Vaklui gebruiken dan ook haast altijd een machine. Daarom gaan we iets dieper in op deze werkwijze om voegen uit te hakken.

Ten eerste, is het een goed idee om de gevel te reinigen met een hogedrukreiniger. Zo komen er eventueel al enkele oude, kapotte voegen los. Bovendien wordt het verschil tussen voeg en baksteen veel duidelijker dan bij erg vuile muren.

Daarna begint het voorbereidende werk voor het uithakken van voegen. Het materiaal wordt klaargelegd en eventuele steigers worden opgebouwd. De ramen en dergelijke worden beschermd en op de grond wordt een doek gelegd om het stof op te vangen.

Met een automatische hakhamer kan je daarna de voegen verwijderen. Door een kloppende beweging van het apparaat komen de voegen los. Verwijder eerst de horizontale voegen en daarna de verticale.

Ten slotte, dien je nog alles op te ruimen, de oude voegen af te voeren en nieuwe voegen te zetten.

Gebruik niet zomaar de eerste de beste beitel. Zorg ervoor dat de breedte van het materiaal aansluit op de breedte van de voegen om gemakkelijker en nauwkeuriger te kunnen werken.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Gevelinspectie: controle van voegwerk

Vooraleer je aan de hakwerken begint, laat je de gevel best inspecteren door een vakman. Tijdens een grondige inspectie gaat deze na welke delen van de gevel nieuwe voegen nodig hebben.

Hij kijkt ook de kwaliteit van het voegwerk en de bakstenen na om te bepalen of uithakken wel de beste oplossing is. Bij brozere of gebarsten gevelstenen vormt het uithakken namelijk een klein risico. Door de trilbewegingen kunnen de stenen verder barsten of zelfs helemaal uitvallen.

Ten slotte bekijkt hij tijdens deze inspectie ook al even welke soort voeg en welke voegspecie hij nadien zal gebruiken voor de nieuwe voegen.

Wat kost voegen uithakken?

Voegen uithakken is goedkoper dan voegen uitslijpen. De prijs voor dit werk ligt tussen de €30,- en €40,- per vierkante meter.

De variatie bij deze prijs hangt af van de totale oppervlakte, eventuele vervuiling, de staat van de voegen en de tarieven van de vaklui.

Nieuwe voegen laten zetten nadien kost minstens €8,- per vierkante meter. Deze prijs hangt voornamelijk af van de voegsoort.

Kosten voegen uithakken 2024

Voegwerken Gemiddelde prijs 2024*
Voegen uithakken €30,- tot €40,- per m²
Nieuwe voegen Vanaf €8,- per m²

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen.

Factoren die de totaalkost beïnvloeden

De totale oppervlakte en staat van de gevel zijn belangrijke factoren om de totaalkost te bepalen. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Is de gevel echter moeilijk bereikbaar of is er meer voorzichtigheid nodig omwille van de staat van de gevel, dan kost het wellicht iets meer.

Verder zijn er nog enkele extra werken die de prijs beïnvloeden. Moet de vakman zelf de gevel schoonmaken? Laat je nadien opnieuw voegen? Welke voegsoort kies je dan?

Een vakman inschakelen voor het uithakken van voegen?

Vind nu de beste tarieven om voegen te verwijderen door hier gratis offertes aan te vragen.

Voegen uithakken en opnieuw voegen

Het is verstandig om de nieuwe voegen te laten plaatsen door dezelfde vakman of dezelfde firma. Door werken te combineren, verkrijg je betere tarieven.

Er zijn twee mogelijkheden bij het opnieuw voegen. Ofwel dien je een deel te herstellen of wel vernieuw je alle voegen in de gevel.

Wanneer je slechts een deel laat vernieuwen, zorgt de vakman ervoor dat de nieuwe voegen lijken op de oude voegen. Hij benadert dezelfde kleur en gebruikt dezelfde voegtechniek.

Bij een volledige vernieuwing van de voegen heb je meer vrije keuze. Je kan nu voor een ander kleur kiezen of voor een andere voegstijl. Hou er echter rekening mee dat technieken met meer detail veel duurder zijn.

Voegen uithakken of uitslijpen?

Naast voegen uitbeitelen kan je ze ook laten uitslijpen. Deze methode is preciezer maar het is wel duurder en trager. Bij het uithakken is er meer kans op schade dan bij het uitslijpen van voegen uit de gevel.

Voegen uithakken met een beitel levert minder stof op dan slijpwerk omdat de voegen in grotere stukken uitvallen. Dit speelt misschien geen grote rol bij de keuze voor de juiste methode maar hou er wel rekening mee om jezelf en de omgeving voldoende te beschermen tegen eventueel stof.

Lees ook meer over andere gevelwerken.

voegen uithakken kosten

Voegen laten uithakken? Vergelijk gratis offertes!

Neem geen risico op schade en laat de voegen uithakken door een ervaren vakman. Door hier gratis offertes aan te vragen vind je snel en gemakkelijk een goede en voordelige voeger uit de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Onze offerteservice is bovendien volledig gratis en vrijblijvend. Dien snel je aanvraag in!

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!