Wil je de badkamer renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Badkamerrenovatie
 4. /
 5. Badkamermeubels op maat

Badkamermeubels op maat

Wat kost een badkamermeubel op maat? Een badkamermeubel op maat gemaakt, kost meer dan een standaardkast uit de winkel, maar badkamermeubels op maat zijn een echte meerwaarde voor je badkamer. Lees verder om alle voordelen van maatwerk te ontdekken!

Start gratis offerteaanvraag!

Ben je toch vooral geïnteresseerd in de prijs? Vraag dan gratis offertes aan om tarieven en kosten van verschillende vaklui te vergelijken.badkamermeubels op maat

Waarom badkamermeubels op maat laten maken?

Op maat gemaakte meubels zien er stijlvoller en charmanter uit dan standaardmodellen uit de meubelwinkel. Bovendien heb je veel meer vrijheid. De afwerking zal er ook netter uitzien, want je kan de openingen voor leidingen en afvoer precies op maat maken. Dit zijn echter niet de enige voordelen. Laat badkamermeubels op maat maken om te genieten van al deze bijkomende voordelen:

 • Optimale benutting van de ruimte,
 • beter materiaal en betere kwaliteit,
 • meer vrijheid qua stijl,
 • een uniek meubelstuk,
 • volledige vrijheid voor de kastindeling,
 • weinig beperkingen op je creativiteit.

Badkamermeubel op maat: prijs

Het is heel moeilijk om een schatting te geven van de prijs voor maatwerk. Naast het formaat van het meubel, hangt de prijs ook af van het design, de stijl, de indeling en het materiaal. Dan hebben we het ook nog niet over het beslag en de tarieven van de meubelmaker. Die tarieven worden, onder andere, beïnvloed door zijn ervaring en de moeilijkheidsgraad van het gewenste meubel.

Om een exacte prijs te verkrijgen, dien je offertes aan te vragen. Voordien kan je wel even op zoek gaan naar voorbeelden van een gelijkaardig meubel in een van de betere meubelzaken. Vaak komen de prijzen van de duurdere standaardmeubels in de buurt van badkamermeubels op maat.

Maatwerk badkamermeubel: de mogelijkheden

Badkamermeubels op maat laten maken, bied je veel vrijheid. Je kan zelf grotendeels het materiaal en de afmetingen bepalen. Uiteraard kies je ook zelf de stijl, de indeling, het beslag en eventuele extra opties om het meubel volledig naar wens te maken.


Lees meer over:


badkamermeubels op maat laten maken

1. Materiaal

Voor badkamermeubels op maat gebruikt men vaak MDF. Dit materiaal is gemakkelijk bewerkbaar en stevig. De afwerking biedt ook verschillende mogelijkheden: schilderen of laminaat om, bijvoorbeeld, een houtlook te creëren.

Voor de wastafel heb je een sterker materiaal nodig dat tegen krassen, bijtende materialen en vocht kan. Enkele populaire materialen zijn composietsteen, natuursteen, tropisch hardhout en glas. Voor de ingebouwde of losstaande waskom kiest men vaak porselein.

Minder traditionele materialen, zoals beton, worden steeds populairder in de badkamer. Dit soort maatwerk badkamermeubels vergt uiteraard een uitgebreide kennis. Spreek met een ervaren vakman over de mogelijkheden.

Benieuwd naar de kosten van badkamermeubels op maat laten maken? Ontvang gratis offertes!

2. Design en stijl

Bij maatwerk badkamermeubels heb je hier uiteraard ook vrije keuze. Je bepaalt zelf de indeling van de kasten, het type deurtjes en de afwerking om een gewenste stijl te bekomen.

Kies voor strakke materialen met een simpele afwerking voor een moderne uitstraling. Landelijke badkamermeubels zijn wat drukker. De gewenste uitstraling verkrijg je met behulp van een mooie houtsoort met veel karakter.

Een badkamermeubel volledig naar jouw wensen?

Vraag gratis offertes aan om maatwerk badkamermeubels te laten ontwerpen.

3. Afmetingen

Door een badkamer meubel op maat te laten maken, kan je optimaal de ruimte van de badkamer benutten. Je hebt vrij spel om de afmetingen te bepalen. Met een kast van muur tot muur heb je geen ruimteverlies en bovendien ziet het er heel strak uit.

Ook op ergonomisch vlak heeft maatwerk zijn voordelen. Je kan de kast namelijk op de perfecte hoogte laten maken. En wat als de ene gebruiker een stuk groter is dan de andere? Laat een kast maken met twee lavabo’s op verschillende hoogtes. Dit vind je zeker niet in een gewone meubelzaak.

4. Beslag

Het beslag bestaat uit, onder andere, scharnieren, handvaten en schuifsystemen. Je hebt een beter zicht op de kwaliteit van dit materiaal door de kasten op maat te laten maken. Bovendien kies je ook zelf de stijl en het materiaal, en hoef je niet voor de standaard metaalklinken van de winkel te kiezen.

Daarnaast is het belangrijk om beslag te kiezen dat speciaal behandeld is voor de badkamer. Zo voorkom je problemen met de scharnieren of schuifsystemen door vochtschade.

5. Extra opties

Het grote voordeel van badkamermeubels op maat is dat je heel wat extra opties kan toevoegen. Bij standaardmodellen zijn deze vaak niet inbegrepen of niet naar je wens.

Extra’s, zoals lichtspots in de kasten of lades met verlichting, bieden heel wat extra comfort. Daarnaast kan je de kastdeurtjes van een soft close of druksysteem voorzien. Dat is veel gebruiksvriendelijker.

Je bepaalt ook helemaal zelf de indeling van de kast en de lade-indeling. Je kan een spiegel inbouwen waar je wil en de lades voorzien van inlegmatjes. Ook een handdoek houder is een handige extra.

Badkamermeubels op maat gemaakt: wat doet de vakman?

In eerste instantie, spreek je met de vakman over je wensen qua stijl en afmetingen. Uiteraard komt hij daarna nog even de precieze afmetingen opnemen. Voor hij aan het maatwerk begint, toont hij een ontwerp, waarbij je nog even verder kan nadenken over de beschikbare materialen en de kastindeling.

Wanneer de kast is afgewerkt, komt de vakman deze ter plaatse installeren. Dit heeft als voordeel dat hij op de juiste plaats openingen kan voorzien voor de leidingen en de afvoer. Zo zorgt hij voor een nette afwerking van het badkamermeubel.

badkamersmeubels op maat kosten

Badkamermeubel op maat laten maken? Besparen op de prijzen!

Een badkamermeubel op maat laten maken, vereist kennis en ervaring. Badkamerkasten zijn anders dan gewone kasten. Je moet namelijk rekening houden met de extra vochtigheid. Reken op het vakmanschap van een meubelmaker om een prachtig meubel te ontwerpen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bekommer je niet te veel over de kosten. Een badkamermeubel op maat gemaakt, betaalt zichzelf terug door de vele voordelen en betere duurzaamheid. Bovendien kan je besparen op de prijzen door offertes van verschillende vaklui te vergelijken.

Vergelijk gratis offertes!