Landelijke badkamer

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Badkamerrenovatie
  4. /
  5. Landelijke badkamer

Landelijke badkamer laten ontwerpen?

Naast moderne badkamers zijn landelijke badkamers ook heel populair. Het is de ideale stijl om gezellig tot rust te komen. Rekening houdend met enkele simpele instructies, is deze stijl gemakkelijk te creëren.

Krijg je liever wat hulp om een badkamer in landelijke stijl te ontwerpen?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag dan hier offertes aan om prijzen voor badkamerontwerpen, op maat gemaakte landelijke badkamermeubels en tarieven van vaklui te verkrijgen.landelijke badkamer

Kenmerken van een landelijke badkamer

Natuurlijke kleuren en natuurlijke materialen met een authentieke stijl zijn de belangrijkste elementen om een badkamer in landelijke stijl te creëren.

De combinatie van deze elementen straalt rust uit. Een landelijke badkamer is dus de ideale plek om te ontspannen na een lastige werkdag. Met een goede planning schep je zonder problemen de gewenste knusse sfeer.1. Lambrisering

Lambrisering is heel populair in landelijke badkamers. Doorgaans kiest men voor houten planken of panelen die ongeveer een derde van de muur hoog zijn. Lambrisering kan echter ook met tegels.

Een landelijke badkamer decoreren met lambrisering is trouwens niet zo duur. Je hoeft namelijk geen duur hout te kopen want je gaat er toch over schilderen. De beste kleuren zijn vuilwit, natuurlijke pastelkleuren of eventueel een kleurloze hars.

2. Kleurgebruik

Een landelijk badkamer kenmerkt zich door natuurlijke kleuren en warme pasteltinten. Combineer niet te veel kleuren, de kamer moet gezellig en rustgevend blijven.

De natuurlijke kleuren die we vooral zien in landelijke badkamers zijn aardekleuren, zandkleuren, groentinten en vuilwit. In andere woorden, alle kleuren die prominent zijn wanneer je door het raam naar de natuur kijkt.

Wit is een populaire kleur, maar er bestaan veel schakeringen. Spierwit schept een kille sfeer, vuilwit net niet. Vraag kleuradvies aan een vakman om de juiste keuze te maken.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

3. Natuurlijke materialen

Bij natuurlijke kleuren passen uiteraard ook natuurlijke materialen. Hiervoor krijgen ambachtelijke meubels met een authentieke houtlook de absolute voorkeur. Massief hout komt het best tot zijn recht. De meubels hoeven ook niet duur te zijn. Een complete badkamer set is niet belangrijk voor een landelijke badkamer. Je mag gerust verschillende oude badkamermeubels uit de kringloop combineren.

Wie dacht dat beton alleen voor moderne badkamers is, heeft het fout. De natuurlijke look van beton past ook prima in een landelijke badkamer.

4. Verlichting

Goede verlichting is essentieel om een gezellige badkamer met landelijke stijl te creëren. De verlichting mag dus zeker iets meer zijn. Een mooi lampenkamp, staande lamp of charmante wandlamp is een prachtige extra.

Grote hanglampen zijn helemaal in de mode in 2024, maar overweeg de keuze goed. In een kleine badkamer kies je beter voor een kleinere plafondlamp.

Welke verlichting je ook kiest, ga voor lampen met een zacht kleur die je kan dimmen. Om het nog romantischer te maken, ga je helemaal terug in de tijd met veel kaarslicht of een (valse) vuurkachel. Warmte en gezelligheid troef.

5. Accessoires

Accessoires zijn niet weg te denken uit een landelijke badkamer. Zoek mooie, ambachtelijke decoratiestukken om een badkamer met landelijke sfeer te creëren.

Ook hier is tweedehands een goede optie. Accessoires met een authentieke houtlook of een likje verf in een warm kleur maken de ruimte helemaal af.

Een landelijke badkamer is de ideale plek om te ontspannen.

Vraag nu gratis offertes aan om kosten voor landelijke badkamers te vergelijken.

Landelijke badkamermeubels

Meubels met een klassieke uitstraling zijn perfect voor een cottage sfeer. Massief hout is een goede keuze voor de badkamerkasten. Het wastafelmeubel mag eventueel wat moderner met wat beton of een losstaande waskom. De landelijke sfeer schep je door antieke kranen te gebruiken.

Zoals gezegd, is een mooie combinatie van meubels niet noodzakelijk. Met klassieke meubels uit de kringloop of antiekwinkel bekom je de gewenste landelijke sfeer.

In 2024 zien we in landelijke badkamers vooral een combinatie van cottage en moderne elementen. Op een antiek wastafelmeubel komt, bijvoorbeeld, een strakke waskom. Ook een landelijke badkamer met inloopdouche is helemaal geen uitzondering meer.

Wat het bad betreft, blijft de tijd wel stilstaan, of beter gezegd, gaan we terug in de tijd. Een vrijstaand bad op pootjes, zoals we wel eens zien in de films over vroeger, is het focuspunt van de badkamer. De prijzen voor zulke badkuipen zijn trouwens flink gezakt.

Landelijke badkamer: voorbeelden

Heb je nog niet genoeg aan bovenstaande tips voor landelijke badkamers?

Doe dan inspiratie voor landelijk wonen op door voorbeelden te bekijken. Met een combinatie van verschillende stijlen en elementen uit deze mooie badkamers, creëer je je eigen landelijke stijl.

landelijke badkamer kosten

Landelijke badkamer plaatsen? Besparen op de kosten!

Besparen op de kosten voor een landelijke badkamer kan op verschillende manieren. Zoek goedkope meubels en sanitair, kies voor vaklui uit de buurt om te besparen op voorrijkosten en vergelijk offertes.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Of je nu een ontwerp laat maken, meubels laat plaatsen of sanitair laat installeren, je bespaart gemakkelijk door tarieven te vergelijken. Vraag nu je gratis offertes aan om er meteen aan te beginnen!

Gratis offertes vergelijken!