Aluminium gevelbekleding

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding nodig?

Wil je een nieuwe, moderne gevel? Al eens gedacht aan aluminium gevelprofielen? Met deze strakke metalen gevelplaten schep je een prachtige, naadloze gevel.

Bovendien geniet je met aluminium gevelbekleding van vele voordelen. Lees verder om ze allemaal te ontdekken. Daarnaast vertellen we je ook wat de verschillende uitvoeringsmogelijkheden zijn.

Start gratis offerteaanvraag!

Ben je eerder geïnteresseerd in de prijs? Ook de gemiddelde prijzen met wat extra uitleg komen even aan bod. Als je meteen exacte prijzen wil, dan kan je vrijblijvend offertes aanvragen via onze gratis offerteservice.aluminium gevelbekleding

Wat is aluminium gevelbekleding?

Aluminium gevelbekleding is een metalen materiaal om gevels af te werken. Het bestaat uit gevelplaten die doorgaans met een onzichtbaar kliksysteem aan elkaar bevestigd worden. Deze worden op een onderliggend kader bevestigd.

Zo’n aluminium gevelbekleding kan op alle gevelsoorten aangebracht worden en valt perfect te combineren met gevelisolatie. Er zit namelijk voldoende ruimte voor isolatie en ventilatie tussen de bestaande gevel en de aluminium gevelplaten.

Wil je weten hoeveel het kost om aluminium gevelbekleding te plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Waarom voor aluminium gevelplaten kiezen?

Een groot voordeel van aluminium is dat het zonder problemen op alle gevelsoorten bevestigd kan worden. Dit is zeer handig bij renovaties maar ook bij een nieuwbouw is de installatie vrij eenvoudig omdat aluminium gevelbekleding heel licht is van gewicht.

Aluminium gaat bovendien heel lang mee. Dit duurzaam materiaal roest niet en kan wel tegen een duwtje. Ontstaat er toch schade, dan kan de kapotte plaat plaatselijk vervangen worden.

Verder geeft een aluminium gevel je woning een strakke en moderne uitstraling. De platen worden namelijk onzichtbaar aan de gevel en aan elkaar bevestigd.

Aluminium gevels bestaan ook in vele soorten. Je hebt keuze uit verschillende uitvoeringsmogelijkheden en kleuren. Een ander voordeel is dus de ruimte voor creativiteit.

Wat kost gevelbekleding van aluminium?

Aluminium gevelbeplating is een iets duurdere gevelbekleding. Het kost gemiddeld tussen de €100,- en €200,- per vierkante meter. Deze prijs is echter vrij afhankelijk van verschillende factoren.

Ten eerste, hangt de prijs af van de bestaande gevel. Hoewel aluminium gevelpanelen op alle gevels geplaatst kunnen worden, zijn er verschillen bij de voorbereiding van het kaderwerk.

Verder verschilt de prijs volgens het type aluminium. Er bestaan verschillende modellen, patronen en kleuren die allemaal lichtjes de prijs kunnen beïnvloeden.

Ten slotte, zijn de tarieven van de vakman van invloed op de totaalprijs. Ervaren vaklui zijn doorgaans iets duurder. Bij grote bedrijven liggen de arbeidskosten ook vaak hoger maar er zijn misschien andere voordelen aan verbonden.

Hoe ziet een aluminium gevel eruit?

Het uitzicht van de aluminium gevel hangt af van de gekozen uitvoering. Aluminium gevelbeplating bestaat namelijk in verschillende vormen waaronder vlakke gevelplaten en geprofileerde aluminium bekleding.

De geprofileerde platen zijn beschikbaar in blokvormige profielen, trapeziumvormige profielen en ribben. Elk type is bovendien te verkrijgen met verschillende dieptes en breedtes. Zo zijn er vele mogelijkheden en vindt iedereen de gewenste uitvoering.

Verder heb je de mogelijkheid om de panelen horizontaal of verticaal te plaatsen om een ander type schaduwspel en reliëf te creëren.

Het is heel eenvoudig om verschillende extra’s te integreren in een aluminium gevelplaat. Zo kan je gemakkelijk stopcontacten, een brievenbus of ventilatierooster in de latten verwerken. Bespreek de vele mogelijkheden met een vakman voor meer details.

Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes!

Welke kleuren zijn mogelijk?

Aluminium gevelpanelen zijn te verkrijgen in alle RAL-kleuren door middel van een UV-bestendige poederlak. Bovendien kan je zelfs verschillende kleuren combineren om er creatieve gevel van te maken. Ook verschillende patronen zoals een houtprint behoren trouwens tot de mogelijkheden.

Hou er rekening mee dat lichte kleuren de woning groter doen lijken terwijl donkere tinten het unieke karakter van aluminium meer in de verf zetten. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat donkere aluminiumgevels sterk opwarmen in de zomer waardoor het best warm kan worden in huis.

Anodiseren of niet?

Het anodiseren van aluminium betekent dat de gevel via een elektrolytische behandeling van een oxide-laag wordt voorzien. Dit maakt de gevel extra stevig en slijtvast. Bovendien gaat het ook corrosie tegen.

Deze transparante laag zorgt er ook voor dat de gevel vuilafstotend wordt. Hierdoor hechten lakken zich beter op geanodiseerde metalen.

Helaas zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Fouten of scheuren in de panelen kunnen nadien niet meer hersteld worden en na verloop van tijd verliest de gevel ook aan glans.

Een aluminium gevelbekleding plaatsen met hulp van een vakman?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om tarieven te vergelijken.

Alternatieven voor aluminium

Als je het toch niet helemaal hebt voor aluminium maar wel een metalen gevelbekleding wil, dan zijn er gelukkig enkele alternatieven. Inox, koper en zink, zijn naast aluminium, de voornaamste metalen voor gevelbekleding.

Inox en zink zijn beide iets goedkoper. Daarnaast valt inox heel gemakkelijk te combineren met andere materialen. Zink is dan weer gemakkelijker bewerkbaar.

Koper, ten slotte, staat bekend omwille van zijn warme uitstraling. Van oorsprong is het metaal oranje maar na verloop van tijd krijg het een typische roodbruine kleur met een groene patinalaag.

aluminium gevelbekleding kosten

Aluminium gevelbekleding plaatsen? Bespaar op de kosten!

Kies voor een nette, naadloze afwerking door de werken uit te besteden aan een vakman. Een ervaren gevelwerker weet raad met elke gevelsoort en zorgt dan ook voor de perfecte voorbereiding en afwerking.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De extra kwaliteit en uitstraling kosten misschien iets meer maar het kan uiteindelijk best meevallen als je prijzen vergelijkt. Via onze gratis offerteservice kan je verschillende offertes aanvragen om zo vrijblijvend tarieven en voorwaarden van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!