Gevelbekleding composiet

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Gevelwerken
 4. /
 5. Gevelbekleding composiet

Gevelbekleding composiet: plaatsing en prijzen 2024

Heb je zin in een nieuwe gevel en mag het wel eens wat anders zijn? Wat dacht je van composiet gevelbekleding?

Composiet is een mix van natuurlijke materialen en kunststof. We vertellen je graag alle voordelen van deze combinatie. Verder krijg je informatie over de plaatsing en enkele belangrijke tips.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je liever een vakman inschakelen, vraag dan gratis offertes aan. Zo kan je trouwens gemakkelijk de beste tarieven uit je buurt vergelijken. Vind nu een geschikte vakman voor je composieten gevel.Wat is houtcomposiet?

Composiet is een mix van kunststof en ander materiaal. Dit zijn doorgaans houtvezels of aluminiumvlokken. In het geval van houtvezels spreekt men van houtcomposiet.

Deze mix combineert het beste van beide materialen. Je krijgt de uitstraling van hout of aluminium in combinatie met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof.

gevelbekleding composiet

De voordelen van composiet gevelbekleding

Er zijn enorm veel voordelen verboden aan composiet gevelbekleding.

We sommen de voornaamste op:

 • Composiet is beschikbaar in vele kleuren terwijl het kleuraanbod voor natuurlijke materialen beperkt is.
 • Composiet gevelbekleding behoudt zijn kleur lang zonder vergrijzing.
 • Het materiaal is flexibel.
 • Houtcomposiet heeft minder onderhoud nodig dan echt hout.
 • Composiet is goedkoper dan natuurlijke materialen.
 • Door de samenstelling met kunststof gaat het materiaal niet kapot door zonlicht of neerslag.
 • Composiet is ecologisch. Het materiaal kan gemakkelijk gerecycleerd worden.
Helaas is niet alles perfect. Gevelbekleding in composiet verticaal plaatsen is soms wat moeilijker. Raadpleeg een vakman voor meer informatie over de mogelijkheden.

Soorten composiet

Zoals we al kort aanhaalden, bestaan er twee soorten composiet: houtcomposiet en aluminiumcomposiet.

Daarnaast verdeelt men de soorten composiet volgens hun uitvoering. Zo bestaat er gevelcomposiet in lange, smalle stroken of in grotere panelen. De eerste soort werkt perfect voor een houtlook, terwijl de tweede soort prima een metalen uitstraling nabootst.

Deze materialen zijn doorgaans ook in verschillende profielen beschikbaar. De voornaamste soorten zijn blokprofiel, trapeziumprofiel of puntprofiel.

Ten slotte, is het beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo kan het composiet materiaal volledig glad zijn of met een reliëf. Qua kleuren, kan je kiezen voor composiet in het zwart, wit of natuurlijke kleuren. Ook andere kleuren zijn echter mogelijk op aanvraag. Een ervaren vakman inschakelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

gevelbekleding houtcomposiet

Gevelbekleding composiet aanbrengen

Om composiet te plaatsen moet je rekening houden met ventilatie. Ventilatie is altijd nodig bij een composieten gevel.

Om een luchtspouw te creëren plaatst men een draagstructuur tegen de gevel met voldoende tussenruimte. Met speciale clips of hulpprofielen worden de composiet onderdelen in de draagstructuur bevestigd.

De panelen kan je open op gesloten laten plaatsen. Bij een open plaatsing is er een kleine tussenruimte. Hierdoor krijg je een mooi contrast en betere ventilatie. Bij een gesloten plaatsing krijg je een onafgebroken oppervlak.

Vind een ervaren vakman voor jouw gevelbekleding klus!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.
Gratis offertes vergelijken!

Composiet plaatsen en isoleren

Als je toch de gevel gaat vernieuwen, is het een goed idee om deze meteen te isoleren. Door beide werken in één te doen, bespaar je op de kosten. Bovendien is gevelisolatie een goede investering om minder te besteden aan stookkosten.

Om de muur te isoleren, plaatst men eerst isolatiepanelen tegen de bestaande muur en daarna de draagstructuur. De rest verloopt zoals hierboven beschreven staat.

Tips en aandachtspunten

Het belangrijkste aandachtspunt bij composiet gevelbekleding is de ventilatie. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gevel snel droogt en geen schade krijgt door temperatuurschommelingen.

Hou er rekening mee dat composiet nog steeds voor een groot deel uit hout bestaat. Dit betekent dat het composiet uitzet bij warm weer. Zorg voor voldoende speling zodat het houtcomposiet zonder problemen kan uitzetten. Vaak geeft de fabrikant de nodige informatie over de tussenafstand.

Ten slotte, dien je voldoende bevestigingspunten te voorzien. Composiet is flexibeler dan gewoon hout. Het kan sneller doorbuigen. Daarom moet het op voldoende punten vastgemaakt worden.

Een vakman voor gevelbekleding met composiet gezocht?

Vraag nu gratis offertes aan om de tarieven van specialisten uit je buurt te vergelijken.

Gevelbekleding composiet prijs

Gevelbekleding van composiet is niet goedkoop maar toch is het voordeliger dan hardhout. Basispanelen can composiet hebben een prijs van zo’n. €35,- tot €50,- per vierkante meter. Voor de beste kwaliteit, betaal je echter tot €60,- per vierkante meter.

Daarbovenop dien je nog de plaatsingskosten te rekenen. Dit hangt voornamelijk af van de omvang van het project en de moeilijkheidsgraad.

Wil je van de gelegenheid gebruik maken om ook de gevels te isoleren? Reken dan op een totaalprijs van €100,- tot €160,- per vierkante meter. De exacte prijs weten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van vakmannen!

Onderhoud gevelbekleding composiet

Composiet is gemakkelijk in onderhoud dan gewoon hout. Er is veel minder kans op rotten of andere schade. Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal geen onderhoud nodig is.

Om tot vijftig jaar te kunnen genieten van je composiet gevelbekleding is een regelmatig onderhoud nodig. Dat betekent een jaarlijkse reiniging en ontmossen indien nodig. Na enkele jaren is het een goed idee om de gevel te schilderen voor een nieuwe beschermlaag.

Alternatief gebruik voor composiet

Composiet is een veelzijdig materiaal en kan ook voor andere oppervlakken gebruik worden. Zo dient composiet ook voor dakkapellen, erkers over andere aanbouwen.

Ook in de tuin kan je houtcomposiet gebruiken. Dit materiaal werkt perfect voor je terras, vijverrand of zwembadafwerking.

Andere soorten gevelbekleding

Ben je toch niet overtuigd van gevelcomposiet maar wil je ook geen traditionele gevelbekleding, overweeg dan deze alternatieven:

 • Vezelcement
 • Leien gevelbekleding
 • Keramiek
 • Kunststof panelen
 • Metalen gevelbekleding
 • HPL
 • Hardhout

De meeste alternatieven liggen in dezelfde prijscategorie als composiet. Enkele natuurleien en hardhout zijn wellicht wat duurder terwijl kunststof panelen iets goedkoper zijn.

gevelbekleding composiet plaatsen

Goedkope gevelbekleding in composiet? Vergelijk gratis offertes

Wil je nog meer informatie of zoek je en vakman om composiet gevelbekleding te plaatsen?

Ontvang exacte tarieven door hier gratis offertes aan te vragen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Een aanvraag indienen gaat heel snel en kost weinig tijd. Bovendien bespaar je er veel tijd door. Je hoeft zelf niet op zoek naar geschikte vaklui. Het is de makkelijkste manier om snel meerdere offertes te vergelijken.

Dien nu een aanvraag in om de goedkoopste vaklui uit je buurt te ontdekken.

Gratis offertes vergelijken!