Voegen verwijderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Gevelwerken
  4. /
  5. Voegen verwijderen

Oude voegen laten verwijderen?

Is je gevel aan vervanging toe of wil je ergens anders oude voegen verwijderen? Of misschien twijfel je nog of dit wel nodig is.

Lees verder om te ontdekken wanneer je voegen moet vervangen en hoe voegen verwijderen precies in zijn werk gaat. Ontdek het verschil tussen de twee methodes en waarom je de werken beter laat uitvoeren door een vakman.

Als je nadien nog twijfels hebt of er meteen aan wil beginnen, ga dan op zoek naar een geschikte vakman voor extra informatie of een nauwkeurige uitvoering. Vraag hier gratis offertes aan om er meteen aan te beginnen.

Start gratis offerteaanvraag!

Door prijzen te vergelijken kan je besparen op de arbeidskosten. Vraag hier dus nu je gratis offertes aan!Gevelwerker gezocht?

Vind eenvoudig en snel een gevelwerker uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een gevelwerker en bespaar direct op de kosten.

Waarom voegen verwijderen?

De voegen verwijderen uit de muur gebeurt vaker dan je zou denken. Er zijn tal van redenen waarom het een goed idee is om oude voegen te verwijderen.

Als voegen wat ouder worden zien ze er vaak wat doffer en vuiler uit. Dit beïnvloedt sterk de uitstraling van de gevel en dus in zekere maat ook de waarde van je woning.

Kapotte voegen bieden bovendien heel weinig bescherming. Een gevel met oude of gebarsten voegen ondervindt veel meer last van doorslaand vocht.

Ten slotte wil je misschien de ganse gevel vernieuwen of een heel grondige schoonmaakbeurt geven. Door oude voegen te verwijderen en te vervangen zal je gevel weer helemaal stralen.

voegen verwijderen sp

Kosten voegen verwijderen

Er bestaan twee technieken om voegen te verwijderen. De voegen uitslijpen is de duurste techniek: het kost €35,- tot €50,- per m². De voegen uithakken is iets goedkoper. Reken daarvoor op €30,- tot €40,- per m².

Uiteraard is de methode niet de enige factor die de prijs beïnvloedt. Voor exacte prijzen dien je ook rekening te houden met de staat en de oppervlakte van de gevel. Laat je daarna de nieuwe voegen aanbrengen door hetzelfde bedrijf, dan krijg je misschien een mooie korting.

Kosten 2024

Methode Gemiddelde prijs 2024*
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen uithakken €30,- tot €40,- per m²

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen.

Wil je weten hoe je kan besparen op de kosten?

Een gouden tip: vraag gratis offertes aan om tarieven van de beste vaklui te vergelijken.

Voegen verwijderen uit muur: methodes

Je kan handmatig voegen verwijderen of met behulp van speciaal gereedschap. Voegen uithakken kan op beide manieren, maar uitslijpen gebeurt steeds met een machine.

Ontdek hieronder het verschil tussen beide methodes om voegen te verwijderen.

Uitslijpen: met een speciale slijptol

Met deze techniek worden voegen op een precieze en delicate manier verwijderd. Met behulp van een slijptol of speciale frees verwijdert men de voegen heel nauwkeurig.

Door de extra voorzichtigheid gaan de werken iets trager dan bij de andere techniek. Daarom is deze werkwijze iets duurder. Het kost €35,- tot €50,- per m².

Deze methode is vooral interessante bij oudere gebouwen of gevels met delicate bakstenen.

Uithakken: met een beitel of elektrische hakhamer

Voegen uithakken gebeurt ofwel handmatig om met speciaal materiaal. Met een hamer en beitel kan je handmatig voegen verwijderen maar dit gaat natuurlijk traag en het is behoorlijk lastig. Vaklui gebruiken daarom automatische hakhamers. Dit gaat vrij snel maar is niet altijd even nauwkeurig. Bij oudere gevels kan er soms ongewenste schade ontstaan. Deze methode is wel iets goedkoper. Reken op zo’n €30,- tot €40,- per m².

Twijfel je over de stevigheid van de gevel of weet je niet precies welke methode je best kiest? Schakel een vakman in om advies in te winnen.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kiezen voor uithakken of voor uitslijpen?

Voegen uithakken is een stuk sneller en goedkoper dan voegen uitslijpen. Als een piekfijn resultaat niet zo belangrijk is en je liever wat bespaart, dan is uithakken de meest geschikte methode.

Staat het resultaat voorop of heb je en heel nauwkeurige uitvoering nodig, kies er dan voor om de voegen te laten uitslijpen. Deze methode is veel preciezer en zorgt niet voor trillingen die de rest van de gevel zouden kunnen beschadigen.

Cementvoegen verwijderen doe je ook best met een slijptol. Deze voegen zijn doorgaans dunner en dus moeilijk uit te breken met breder materiaal zoals een hakhamer.

Wil je oude voegen verwijderen en nieuwe zetten?

Vraag hier gratis offertes aan om een ervaren voeger uit de buurt te vinden.

Voegen verwijderen en opnieuw voegen

Nadat je de oude voegen verwijderd hebt, wacht je best niet te lang om nieuwe voegen te zetten. Het is een goed idee om vooraf al eens na te denken over welke type voeg je wil. Ga je voor een gelijkaardig voegwerk of wil je iets nieuws?

Denk eerst even na over de verschillende soorten voegen. Daarna beslis je ook of je overal dezelfde soort wil en in welke kleur je de nieuwe voegen wil.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten voegen. Ter volledigheid staan de prijzen per vierkante meter ook vermeld, want de prijs is natuurlijk een belangrijke factor om de juiste keuze te maken.

Type voeg Prijs per m²* 
Open stootvoeg €10,-
Verdiepte voeg €8,- tot €12,- per m²
Daggesneevoeg €30,-
Platvolle voeg €8- tot €12,- per m²
Platvolborstelvoeg €8- tot €12,- per m²
Schaduwvoeg €11,- tot €16,- per m²
Knipvoeg €60,- tot €110,- per m²
Snijvoeg €60,- tot €110,- per m²
Elastisch voegwerk Vanaf €9,- tot €12,- per m²

*Let op: gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Zelf voegen verwijderen: kan dat?

Het is best mogelijk om zelf voegen te verwijderen maar dit is niet zonder risico. Het gebruik van speciaal materiaal vereist natuurlijk altijd enkele extra aandachtspunten. Ten eerste, moet je je eigen veiligheid garanderen en ten tweede loop je als doe-het-zelver altijd het risico om schade te veroorzaken en zo extra kosten te maken.

De gevel verwijderen is dus vaak iets te delicaat om zelf te doen. Bovendien zorgt het voor heel wat stof en vuil als je dit alleen uitvoert. Professionele bedrijven daarentegen beschikken over gespecialiseerd materiaal en meerdere werknemers zodat ze deze werken met heel beperkte overlast kunnen uitvoeren.

voegen verwijderen kosten

Voegen laten verwijderen? Bespaar op de kosten!

Er bestaat maar één snelle en eenvoudige manier om de beste vakman en de goedkoopste tarieven te vinden: gratis offertes aanvragen en vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Via onze gratis offerteservice kost het je helemaal niets om in één handeling meerdere offertes aan te vragen. Door de tarieven onderling met elkaar te vergelijken vind je gemakkelijk de voordeligste vakman. Het aanbod is trouwens volledig vrijblijvend, je hebt dus niets te verliezen.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!