Vochtwerende verf

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Vochtbestrijding
  4. /
  5. Vochtwerende verf

Vochtwerende verf: alle info op een rij!

Op zoek naar informatie over vochtwerende verf? Wanneer gebruik je dit best? Hoe breng je het aan? Wat kost het?

Hier krijg je een antwoord op al deze vragen. Maar als je liever hulp inschakelt van een schilder helpen we je ook graag verder.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend offertes van vaklui uit je buurt te vergelijken. Zo vind je sneller een geschikte vakman en bovendien bespaar je zelfs vaak op de kosten.

Waarom vochtwerende verf gebruiken?

Vochtwerende verf is een makkelijke en goedkope manier om vocht in de muren te voorkomen.

Deze verf zorgt voor een ondoordringbare beschermlaag op het oppervlak van de muur. Zo loopt regenwater of douchewater gewoon langs de muur af zonder zich een weg naar binnen te banen via kleine gaatjes.

Een goede vochtwerende verf is echter wel dampopen. Dat betekent dat het vocht dat reeds in de muur zit wel kan verdampen en zich niet opstapelt.

Wanneer vochtwerende verf gebruiken?

Vochtwerende verf is vooral een preventief middel. Je gebruikt het dus voor je vochtproblemen ontdekt. Vochtwerende verf is dus geen methode van vochtbestrijding.

Schilder met vochtwerende verf na een grondige renovatie om de gevels of muren te beschermen tegen vocht. De verf zal ervoor zorgen dat je geen hebt van doorslaand vocht of condensatievocht in de muur.

Vakman gezocht? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een vochtspecialist uit de buurt!

Ga direct naar:

Vochtwerende verf binnenmuur

Een vochtwerende verf binnenshuis zorgt ervoor dat je geen last zal hebben van vochtschade door condensatievocht. Let op, je lost er het condensatieprobleem niet mee op maar de druppels blijven op de muur staan zonder door te dringen naar het binnenste. Zo krijg je geen vocht in de muren en is de kans op schimmel ook veel kleiner.

Daarnaast is vochtwerende verf erg handig voor de badkamer. De badkamer is natuurlijk vaak wat vochtiger dan de andere ruimtes, dus dien je de muren goed te beschermen. Let wel dat een gewone vochtwerende verf niet altijd genoeg is voor een douchewand.

Ook in de kelder is een vochtwerende verf een goed idee om schade door condensatievocht te beperken. Maar als je last heb van doorslaand vocht zal een laag vochtwerende verf langs binnen geen oplossing bieden.

vochtwerende verf

Vochtwerende verf buitenmuur

Ook voor de buitenmuren is vochtwerende verf een goede manier om doorslaand vocht te voorkomen.

Doorslaand vocht is water dat via neerslag in de muur terechtkomt. Na een hevige regenbui lekt het water niet naar beneden maar sijpelt het in de muur. Wanneer het niet tijdig kan verdampen, sijpelt het verder door en ontstaan er vocht- en schimmelproblemen langs binnen.

Met een laag vochtwerende verf zorg je ervoor dat het regenwater wel netjes langs de muur afloopt en niet kan doorsijpelen.

Een goede waterafstotende verf hecht zich op verschillende soorten ondergronden maar let wel dat de muur goed schoon moet zijn.

Wat is de prijs voor vochtwerende verf?

De gemiddelde prijs voor een goede vochtwerende verf ligt rond de €25,- per liter.

Laat je echter niet te veel leiden door dit gemiddelde. Er zijn veel factoren die de prijs beïnvloeden. Zo is de verf goedkoper als je grotere hoeveelheden koopt. Bovendien gaat dit om verf van goede kwaliteit. Een verf van mindere kwaliteit is soms de helft goedkoper.

Maar mindere kwaliteit heeft twee grote nadelen:

  • Goedkope verf dekt niet zo goed dus heb je vaak meer liters verf nodig om dezelfde oppervlakte te dekken.
  • Goedkopere verf gaat minder lang mee dus zal je sneller opnieuw moeten schilderen en zal de gevel of muur sneller zijn beschermlaag verliezen.

Het is dus beter om te kiezen voor een iets duurdere verf. Zorg er daarnaast ook voor dat het huidige vochtprobleem eerst wordt opgelost. Op de pagina vochtbestrijding prijzen lees je alles over de kosten van vochtbestrijding.

Hulp nodig bij schilderwerken met vochtwerende verf?

Vraag nu gratis offertes aan om tarieven van de beste schilders ter vergelijken.

Schilderen met vochtwerende verf

Schilderwerken beginnen met een goede voorbereiding. Voor je een gevel gaat schilderen met waterdichte verf moet de ondergrond stevig en proper zijn. Bij kapotte gevels zal regenwater blijven insijpelen, ongeacht de hoeveelheid verf. En bij een vuile gevel hecht de verf niet goed.

Indien nodig, laat je de gevel dus eerst herstellen en schakel je een firma in om de gevel te reinigen. Als er een vochtprobleem is, dien je dit ook eerst op te lossen want vochtwerende verf is enkel een preventief middel.

Daarna plak je de randen af en leg je beschermende folie op de vloer en eventuele meubels of planten.

Na de voorbereiding kan je de eerste laag verf aanbrengen. Let hierbij op de instructies van de verpakking zodat je voldoende verf gebruikt en deze eventueel genoeg aanlengt.

Volg ook de drooginstructies van de verpakking en breng na de droogtijd een tweede laag verf.

Afhankelijk van de gekozen kwaliteit zijn twee verflagen al dan niet genoeg. Indien er nog wat onregelmatigheden zijn, wacht dan opnieuw voldoende tijd en schilder daarna nog een derde laag.

Vergeet niet dat je aan de randen best een kwast gebruikt terwijl je voor de vlakke delen beter af bent met een verfroller.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een vakman bij jou uit de buurt!

Aandachtspunten

Denk nooit dat een laag vochtwerende verf voldoende is om vocht in de muur op te lossen. Met een goede verflaag kan je de lelijke plekken wel verbergen maar het onderliggende probleem is er niet altijd mee opgelost. Voer dus een onderzoek uit om je ervan te verzekeren dat doorslaand vocht het enige probleem is en voer indien nodig andere vochtbestrijdende werken uit.

Koop niet zomaar de eerste de beste verf. Zoals gezegd, is het belangrijk om te kiezen voor vochtwerende verf van goede kwaliteit. Bij een goedkope verf heb je meer liters nodig en zal de bescherming niet zo lang duren.

Daarnaast bestaat er geen verf die geschikt is voor gelijk welk oppervlak. Kies dus een verf op basis van het materiaal dat je wil schilderen en de poreusheid ervan.

vakman vochtwerende verf

Goedkoop schilderen met vochtwerende verf? Vergelijk gratis offertes

Schakel je liever een schilder in om de buitenmuren of binnenmuren te schilderen met een vochtwerende verf? Zo weet je zeker dat je muren behandeld zullen worden met een product van goede kwaliteit dat zich optimaal zal hechten. En wees maar gerust dat de prijs goed meevalt.

Start gratis offerteaanvraag!

Door hier gratis offertes aan te vragen, bespaar je makkelijk op de totale kosten voor waterafstotende verf en schilderwerk.

Gratis offertes vergelijken!