Vochtbestrijding prijzen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Vochtbestrijding
 4. /
 5. Vochtbestrijding prijzen

Wat is de prijs voor vochtbestrijding?

Ben je benieuwd naar de prijzen voor vochtbestrijding omdat je last hebt van vochtproblemen als schimmel in huis of donkere plekken op de muren? In dit artikel krijg je een kort overzicht van de kosten voor vochtbestrijding. De kosten hangen uiteraard af van verschillende factoren. We verklaren hoe dat komt en wat de verschillende opties voor vochtbestrijding kosten.

Je komt niet enkel te weten wat de prijzen zijn voor vochtbestrijding, je krijgt ook handige tips om te besparen op de kosten voor vochtbestrijding.

Vochtbestrijding prijzen: een samenvatting

 • De prijzen van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het type vochtprobleem, de ernst van het probleem en de oplossing.
 • Doorslaand vocht bestrijden begint vanaf €10,- per vierkante meter en optrekkend vocht behandelen begint vanaf €100,- per strekkende meter. Een kelderdichting begint vanaf €4.000,-.
 • Voor vochtbestrijding betaal je 6% btw, mits je volddoet aan bepaalde voorwaarden.


Wat kost vochtbestrijding?

De prijzen van vochtbestrijding hangen af van het soort vochtprobleem. We onderscheiden vier soorten vochtproblemen: doorslaand vocht, optrekkend vocht, condensatievocht en grondwater.

Bij doorslaand vocht moet je de hele muur behandelen. De prijzen voor vochtbestrijding worden dus berekend per vierkante meter.

Voor optrekkend vocht moeten de muren ook behandeld worden. Hier gaat het echter enkel om de basis van de muren en dus berekent men de prijs per lopende meter.

Bij condensatievocht of grondwater is de prijs voor vochtbestrijding vaak een vast bedrag.

Prijs vochtbestrijding per methode 2024

Methode vochtbestrijding Voor welk vochtprobleem? Gemiddelde prijs*
Gevel impregneren Doorslaand vocht €10,- tot €15,- per m²
Muren onderkappen Optrekkend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Muren injecteren Optrekkend vocht Vanaf €100,- per lopende meter
Nieuwe gevelbekleding plaatsen Doorslaand vocht €50,- tot €250,- per m²
Ventilatie (mechanisch) Condensatievocht €1.500,- tot €5.000,-
Kelderdichting Grondwater €4.000,- tot €10.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Elk isolatiebedrijf hanteert zijn eigen tarieven.

Vraag nu gratis je offertes aan voor vochtbestrijding.

Prijzen vergelijken helpt om te besparen op de kosten voor vochtbestrijding.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van vochtbestrijding?

Ga je preventief de muren behandelen tegen vocht of heb je vochtschade?

Dit is de eerste belangrijke factor die de prijs bepaalt. Bij vochtschade moet je namelijk eerst reparaties uitvoeren en eventuele schimmel verwijderen.

Daarnaast worden de kosten voor vochtbestrijding bepaald door het oppervlak dat je wil behandelen. Behandel je alle gevels of enkel waar er schade is?

Verder verschilt de prijs voor vochtbehandeling per expert. Hoe meer kennis en ervaring, hoe duurder.

Ook de materiaalkeuze is van belang. Materiaal en producten van hoge kwaliteit zijn duurder. Natuurlijk bieden ze wel betere bescherming.

Kosten vochtbestrijding: doorslaand vocht

Problemen met doorslaand vocht ontstaan wanneer de muur niet meer helemaal waterdicht is. Weersomstandigheden kunnen dan voor vochtproblemen zorgen. Je dit op op twee manieren behandelen. De gevel impregneren is de eerste manier. Dit kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m², maar de prijs loopt op als er voordien reinigingswerken of herstellingen nodig zijn.

Daarnaast kan je een nieuwe gevelbekleding plaatsen of de muren behandelen met vochtwerende verf. De kosten voor vochtbestrijding met een nieuwe gevelbekleding liggen tussen €50,- tot €250,- per m².

Prijs vochtbestrijding: optrekkend vocht

Bij muren die niet goed voorbereid zijn op grondwater, kan optrekkend vocht schade veroorzaken.
Je kan de vochtige muren hiervoor op verschillende manieren behandelen. Deze werken zijn iets intensiever dan doorslaand vocht bestrijden. De minimale kosten voor deze vochtbestrijding liggen dus hoger.

De muren onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter. De muren injecteren tegen optrekkend vocht heeft een gelijkaardige prijs. Je betaalt minimum €100,- per lopende meter.

Heb je een spouwmuur? Dan betaal je meer om te injecteren. Je moet namelijk zowel de binnenmuur als buitenmuur behandelen.

Ten slotte is er nog de carebrick methode. Deze oplossing is vrij recent en kost ongeveer evenveel als de andere methodes.

Vraag hier gratis offertes aan voor vochtbestrijding.

Zo vind je de meest geschikte vakman voor de beste prijs.

Is er een vochtbestrijdingpremie?

De prijzen voor vochtbestrijding kunnen hoog oplopen. Gelukkig zijn er vochtbestrijding premies beschikbaar.

Hoeveel btw moet ik betalen op vochtbestrijding?

Op de prijzen voor vochtbestrijding betaal je een btw-tarief van 6%, zolang je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Je vindt meer informatie over het btw-tarief voor vochtbestrijding bij FOD Financiën.

Dit zijn de voorwaarden waaraan je moet voldoen:

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Vochtbestrijding kosten: handige bespaartips!

Zoals gezegd kan je de kosten voor vochtbestrijding drukken door subsidies aan te vragen. Daarnaast betaal je minder voor vochtbestrijding als je zelf een handje toesteekt. Je kan de vochtspecialist helpen tijdens de werken. Je kan ook zelf reparaties uitvoeren of schimmel verwijderen.

Kies voor een lokale vakman. Dan bespaar je op de voorrijkosten. Zeker als je meerdere dagen werk hebt, maakt dit een groot verschil uit. Verder bespaar je door prijzen voor vochtbestrijding te vergelijken.

Vochtspecialist nodig? Gratis offertes vergelijken!

Muren behandelen tegen vochtproblemen zijn precieze werken. Je kan het zelf doen, maar het is veiliger om een vochtspecialist aan te nemen. Langdurige vochtproblemen en schimmels tasten je gezondheid aan. Bij goed uitgevoerde werken heb je bovendien nog een ander voordeel: je zal besparen op energiekosten.

Omdat een specialist natuurlijk iets duurder is, hebben we deze aanbieding: vraag hier gratis offertes aan. Door prijzen voor vochtbestrijding te vergelijken, bespaar je een flink stuk op de arbeidskosten.

Gratis offertes vergelijken!