Vochtwering

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Vochtwering laten plaatsen?

Last van vocht in huis of in de kelder? Dan is vochtwering in de kelder of de muren een goede oplossing. Schakel een specialist in om de oorzaak te achterhalen en laat een goede waterdichting plaatsen.

Op deze pagina krijg je een korte uitleg over de verschillende vochtweringsmethodes en de bijhorende prijzen. We zullen het echter vooral hebben over de voordelen van een vakman en waar je op moet letten om een goede en voordelige vakman te vinden.

Start gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes aanvragen om prijzen te vergelijken is een goed begin!vochtwering sp

Wanneer is vochtwering nodig?

Je hebt vochtwering nodig om een probleem door wateroverlast op te lossen. Uiteraard is het ook een goed idee om deze problemen te vermijden.

De vaakst voorkomende problemen die je met vochtwering kan verhelpen, zijn doorslaand vocht, optrekkend vocht of condensatievocht.

Het is niet altijd gemakkelijk om de correcte oorzaak van vocht in huis te ontdekken. Begin niet zomaar de oppervlakkige schade te herstellen. Schakel een specialist in om het probleem te analyseren en grondig aan te pakken.

Ook lekken kunnen voor waterproblemen zorgen. Vocht in huis door een lekkage kan je echter niet oplossen met vochtkering alleen. Dit vereist een herstelling van de leiding of afvoer.

Voordelen inschakelen vochtweringsbedrijf

De verschillende vochtproblemen lijken goed op elkaar. De oplossingen zijn echter vrij verschillend. Om grote onnodige kosten te vermijden, doe je er goed aan om een vochtweringsberijf in te schakelen. Met hun speciale meetapparatuur kunnen ze gemakkelijk de oorzaak van het probleem ontdekken. Zo bieden ze je ook gemakkelijk een oplossing op maat.

Door een specialist of bedrijf in te schakelen, bespaar je jezelf ook heel wat materiaalkosten en risico’s. Het materiaal eenmalig aankopen is in sommige gevallen een wat verloren kost.

Bij het onderkappen of injecteren moet je heel gedetailleerd te werk gaan. Zo niet, kan je de stabiliteit van de woning in gevaar brengen of het probleem onvolledig oplossen. Je laat deze werken dus beter uitvoeren door ervaren vaklui.

Wat kost vochtwering?

Zoals gezegd, bestaan er verschillende soorten vochtwering. De geschikte oplossing is afhankelijk van de oorzaak van het probleem.

De buitenmuren behandelen door ze te impregneren of verven kost tussen de €10,- tot €45,- per m². De totaalprijs hangt dus vooral af van de oppervlakte van de muren.

Een probleem met opstijgend vocht oplossen, kost gemiddeld €100,- per lopende meter of meer. De totaalprijs is hier dus afhankelijk van de totale lengte van de te behandelen muren.

Vochtwering voor problemen met condensatievocht of vocht in de kelder kosten enkele duizenden euro’s. Raadpleeg onderstaande tabel voor een overzicht van de prijzen voor vochtwering.

Kosten vochtwering 2024

Vochtprobleem Methode Gemiddelde prijs*
Doorslaand vocht Impregneren of verven  €10,- tot €45,- per m²
Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen Vanaf €100,- per lopende meter
Condensatievocht Ventilatiesysteem €1.500,- tot €5.000,-
Vochtige kelder Kelderdichting of bekuiping €4.000,- tot €10.000,-

Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Besparen op de kosten voor vochtwering?

Vind een voordelig vochtweringsbedrijf uit je buurt door hier gratis offertes aan te vragen!

Soorten vochtwering per type vochtprobleem

De types vochtwering kunnen we het best indelen volgens het probleem dat ze aanpakken. We onderscheiden doorgaans 3 soorten vochtproblemen: condensatievocht, optrekkend vocht en vochtdoorslag. Ter volledigheid bespreken we ook lekken.

  • Opstijgend vocht: dit probleem kan je aanpakken door de muren te injecteren met een waterdichte gel of door een nieuwe waterkering te plaatsen.
  • Doorslaand vocht: dit probleem los je het best op door de muren van een beschermlaag te voorzien. Je kan ze impregneren of schilderen met een waterwerende verf. Een nieuwe muurbekleding, zoals crepi, helpt natuurlijk ook.
  • Condensatievocht: dit probleem verhelp je gemakkelijk door ruimtes beter te verwarmen en te ventileren.
  • Lekkages: lekken ontstaan lokaal door kapotte leidingen of afvoerbuizen. Er zit niets anders op dan de lekken te dichten of de leidingen te vervangen.

Vochtweringsbedrijf inschakelen: waarop letten?

Bij de zoektocht naar een goede specialist voor vochtbestrijding hou je best rekening met enkele aandachtspuntjes.

Een goedkoop bedrijf lijkt misschien aantrekkelijk maar is niet altijd de beste keuze. Misschien hebben ze niet veel ervaring of gebruiken ze minder goed materiaal. Kijk dus eerst even na of het bedrijf foto’s van geleverde resultaten heeft. Of misschien vind je recensies online.

Het is best mogelijk dat bedrijven in je buurt zich specialiseren in bepaalde soorten vochtwering. Vergeet niet dat er verschillende technieken worden toegepast voor de vochtwering van een buitenmuur en vochtwering in de binnenmuur.

Verder kijk je best de offerte even na. Controleer of het project grondig omschreven wordt en of er eventuele extra kosten worden aangerekend. Ten slotte, doe je er goed aan om de voorwaarden grondig na te lezen.

vochtwering kosten

Vochtwering nodig? Schakel een specialist in!

Een waterproofing specialist helpt je om de het waterprobleem correct aan te pakken. Na een grondige analyse van de oorzaak van het probleem bepaalt hij de correcte aanpak.

Door meteen de correcte oorzaak aan te pakken, beperk je de kosten. Bovendien hoef je zelf geen duur detectiemateriaal en dergelijke aan te kopen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je kan zelfs extra besparen op de kosten voor vochtwering door offertes van specialisten te vergelijken. Vraag hier gratis offertes aan om snel enkele vrijblijvende prijsvoorstellen te ontvangen.

Gratis offertes vergelijken!