Vochtspecialist

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Vochtbestrijding
 4. /
 5. Vochtspecialist

Vochtspecialist inschakelen?

Heb je vocht ontdekt in de muren of voelt je woning wat vochtiger aan dan vroeger. Misschien is het tijd om eens een vochtspecialist in te schakelen voor een inspectie.

Lees hier wat de voordelen zijn van een specialist, wat zo iemand voor je kan betekenen en wat het moet kosten. Daarnaast krijg je tips om de beste expert te kiezen.

Ook helpen we je graag om snel een goedkope vochtspecialist te vinden. Start gratis offerteaanvraag en wie weet kan je deze week nog aan de slag.

Vochtproblemen

In en rond de woning kunnen er door allerlei omstandigheden vochtproblemen optreden.

Een oudere dakbedekking gaat lekken of soms komt er zonder duidelijke reden schimmel op de muren. Misschien komt het water via de muur binnen, of misschien wel via de grond. Of soms heb je geen lekken maar gewoon een heel erg slechte ventilatie.

Het is dus niet altijd mogelijk om zelf vochtproblemen te ontdekken. En als je ze wel ontdekt, weet je dan ook hoe je ze moet oplossen?

De voordelen van een vochtspecialist

Wanneer je een vermoeden hebt van vochtproblemen, schakel je best een specialist in.

Dit heeft drie grote voordelen:

 1. Een vochtspecialist beschikt over professioneel materiaal om de oorzaak van het vochtprobleem nauwkeurig op te sporen.
 2. Dankzij de ervaring en vakkundige opleidingen weet de specialist wat de beste oplossing is voor de combinatie van jouw woning en het aangetroffen vochtprobleem.
 3. Door een vakman in te schakelen geniet je van enkele extra voordelen zoals premies en garantie op de uitgevoerde werken.

Wat zijn de werkzaamheden van een vochtspecialist?

Zoals je kan afleiden uit het vorige puntje, voert een vochtspecialist verschillende werkzaamheden uit.

Zo voert de specialist in eerste instantie inspecties en onderzoeken uit. Daarna gaat de expert ook op zoek naar de perfecte oplossing om de vochtsituatie in jouw woning te verbeteren.

Onderzoek

Een vochtspecialist beschikt over verschillende apparaten en tests om het vochtgehalte in je woning te meten en om lekken op te sporen.

Het vocht meten in een kamer kan met een gewone vochtmeter of hygrometer. Een vochtpercentage tussen 40 en 60 is ideaal. Maar wanneer het vocht in de muur zit heb je ander type vochtmeter nodig. Er zijn twee soorten. Destructieve vochtmeters hebben twee pinnetjes die je in de muur duwt. Niet-destructieve vochtmeters hebben een sensor; ze zijn een stuk duurder.

Deze toestellen zijn niet duur om zelf aan te kopen, maar een specialist heeft vaak professioneler materiaal en kan natuurlijk beter het probleem opsporen bij een alarmerend resultaat.

Daarnaast gebruikt een vochtspecialist ook methodes zoals een hoogfrequentieveld en een calciumcarbinetest om het vochtprobleem nauwkeurig op te sporen.

vochtspecialist

Vochtbestrijding

Als je een vochtexpert inschakelt om het vochtprobleem te ontdekken, komt het goedkoper uit om deze dan ook het probleem te laten oplossen. Zo worden de kosten voor de inspectie misschien niet in rekening gebracht.

Voor de vochtbestrijding gaat de expert verder op zoek naar de oorzaak van het vochtprobleem om daarna een geschikte oplossing te kiezen.

De voornaamste oorzaken en oplossingen zijn:

Oorzaken Oplossingen
Optrekkend vocht Muren injecteren
Muren onderkappen
Doorslaand vocht Muren impregneren
Waterdichte verf
Condensatievocht Betere ventilatie
Lekken Lekken opsporen en herstellen
Grondwater Kelderbekuiping
Kelderdrainage

Wat kost een vochspecialist?

Een vochtspecialist inschakelen voor een inspectie kost gemiddeld €250,- tot €350,-. De prijs is afhankelijk van de omvang van de ruimte en de moeilijkheid om het vochtgehalte te bepalen in de muren.

Als de specialist een probleem ontdekt, draag je de prijs van de inspectie soms over naar de totaalkost van de oplossing. De prijzen van vochtbestrijding, hangt af van de ontdekte schade en de beste oplossing.

In onderstaande tabel vind je de voornaamste vochtbestrijdingsmethodes en de gemiddelde prijs per methode.

Methode vochtbestrijding Gemiddelde prijs*
Vochtinspectie €250,- tot €350,-
Muren impregneren €10,- tot €15,- per m²
Muren onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter
Muren injecteren Vanaf €100,- per lopende meter
Nieuwe gevelbekleding plaatsen €50,- tot €250,- per m²
Ventilatie (mechanisch) €1.500,- tot €5.000,-
Kelderdichting €4.000,- tot €10.000,-

*Opgelet: dit zijn gemiddelde tarieven voor een vochtspecialist uit jouw buurt. Vraag hier gratis offertes aan voor prijzen op maat.

Een betrouwbare vochtspecialist gezocht uit je buurt?

Vraag nu gratis offertes aan en vergelijk vrijblijvend de beste prijzen uit je buurt.

Hoe vind je een vochtspecialist?

Hoe vind je nu een goede vochtexpert om vocht in huis op te sporen en het probleem vakkundig op te lossen?

Je kan online op zoek gaan naar experts uit je buurt en ze een voor een opbellen om hun beschikbaarheid en prijzen te raadplegen.

Of je kan even rondkijken in de buurt, in lokale kranten en rondvragen bij vrienden en familie. Maar dit is misschien nog meer werk dan de vorige optie. Maar je hebt misschien wat meer zekerheid over de kwaliteit.

Daarnaast kan je ook gewoon gratis offertes aanvragen bij Bouwadviseur. Dan gaan wij voor jou enkele offertes selecteren van vochtspecialisten uit je buurt. Zo verlies je amper tijd en krijg je vrijblijvend goede offertes van betrouwbare experts toegestuurd.

Waarop letten

Wanneer je dan deze offertes ontvangt, ga je vrijblijvend op zoek naar het beste aanbod.

Om de offertes te vergelijken en de beste vakman te kiezen, dien je hierop te letten:

 • De algemene opmaak van de offerte: ziet het offerteblad er volledig en professioneel uit?
 • De algemene voorwaarden en garanties: krijg je garantie op de werken en wat gebeurt er bij schade of bijkomende werken?
 • Wat is inbegrepen: zitten alle werken inbegrepen of is de kans groot dat er bijkomende kosten zijn? En wat is dan het tarief voor extra werk?
 • Het materiaal: bevat de offerte een schatting van het benodigde materiaal? Kiest de vakman dan voor materiaal van goede kwaliteit of een goedkoop alternatief?
 • Voorrijkosten: wat rekent de vakman aan om ter plaatste te komen?
 • Termijn: wanneer komt de expert langs en hoe lang moet je daarna wachten tot het probleem is opgelost?

vochtspecialisten

Goedkope vochtspecialist nodig? Vergelijk gratis offertes

Verlies geen tijd en vind snel een geschikte specialist voor vochtproblemen.Vraag hier gratis offertes aan om een drietal offertes te ontvangen van vochtexperts uit je buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen en voorwaarden vrijblijvend om de beste keuze te maken. Het kost je helemaal niets. Integendeel! Je kan zelfs besparen door offertes te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!