Granol

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Granol: alle info op een rij

Granol is een prachtige pleistersoort voor binnen en buiten. Het is zeker de moeite waard om dit materiaal te overwegen voor een nieuwe muurbekleding. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie krijg je er een prachtig resultaat mee.

Wil je meer informatie over granol?

Start gratis offerteaanvraag!

Lees verder om de prijzen te ontdekken. Je krijgt een overzicht van de gemiddelde prijzen, de factoren die de prijs beïnvloeden en enkele prijsvoorbeelden. Voor exacte prijzen kan je gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende offerteservice.

Verder kom je te weten hoe een granol muur stucen precies in zijn werk gaat en wat de alternatieven zijn.granol

Wat is granol stucwerk?

Granol is een soort sierpleister met grove structuur. Het werd een halve eeuw terug vaak gebruikt en kende daarna een dip in populariteit. Tegenwoordig is het echter weer helemaal in.

Granol heeft een unieke structuur dankzij de groeven en pitjes in het oppervlak. Deze sierpleister geeft de muur een stoere, rustieke uitstraling.

Ook praktisch heeft deze pleistersoort vele voordelen. Het is stevig, krasvrij en heel kleurvast. Het is dus een ideaal materiaal als muurbekleding voor een wand of gevel die wel eens wat te verduren krijgt. Benieuwd naar de kosten van granol stucwerk? Vergelijk gratis offertes!

Alle kenmerken

Granol stucwerk is dus een zeer interessant product voor muurbekleding. We zetten nog even alle voordelen op een rijtje:

  • Beschikbaar in vele kleuren en patronen
  • Heel kleurvast
  • Toch gemakkelijk te overschilderen
  • Een tijdloze uitstraling
  • Sterk en behoorlijk krasvrij
  • Een betrouwbare sierpleister
  • Voordelige soort sierpleister

Wat kost granol?

De gemiddelde prijs voor granol wandafwerking ligt tussen de €10,- en de €25,- per vierkante meter. Zo’n tweederde van de prijs gaat naar arbeidskosten, de rest wordt besteed aan materiaal.

Dit is een vrij voordelige prijs voor muurbekleding. Andere soort pleister zoals tadelakt en beton ciré kosten vaak wat meer. Ook andere soorten wandbekleding zoals tegels zijn een stuk duurder dan granol.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De exacte prijs voor granol op de muur of het plafond hangt af van verschillende factoren.

Het soort granol is de eerste prijsfactor. Er bestaan verschillende structuren en afwerkingen op basis van het aantal korrels en de korrelgrootte. Verder kan je de granol laten afwerken met schuur- of raapwerk, wat natuurlijk wel wat extra kost.

Ook het te behandelen oppervlak is van belang. Denk hierbij aan de oppervlakte, de bereikbaarheid van het oppervlak en huidige ondergrond.

Ten slotte, is de prijs afhankelijk van de aannemer. Vraag gratis offertes aan om arbeidstarieven, huurkosten en voorrijkosten van aannemers uit de buurt te vergelijken.

Een aantal prijsvoorbeelden

Een gemiddeld project, zoals een woonkamer stucen met granol, kost gemiddeld enkele duizenden euro’s. Voor een ruimte van zo’n 120 vierkante meter betaal je, bijvoorbeeld, tussen de €1.200,- en €3.000,-.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de gevel te stucen met granol. Dan zal het project wel wat duurder worden. De prijs voor granol voor een gevel ligt vaak ook wat hoger dan voor binnen. Je mag dus wel rekenen op zo’n €5.000,- om de volledige gevel te stucen.

Natuurlijk kan je ook kleine delen van de woning met granol stucen. Een detailmuur met granol kan al voor enkele honderden euro’s. Ook hier zal de prijs per vierkante meter waarschijnlijk wat hoger liggen omdat je niet van hoeveelheidskortingen kan genieten.

Besparen op de kosten voor een muur met granol?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.

Granol stucwerk: de toepassingen

Granol stucwerk kan overal in huis gebruikt worden. Dankzij zijn uitstekende kwaliteiten kan het in vele ruimtes toegepast worden. Bovendien kan deze pleistersoort zowel binnen- als buitenhuis op de muur gestuct worden. Verder is het ook mogelijk om een granol plafond te stucen.

Muren

Granol aanbrengen op de muur is de voornaamste keuze. Je kan alle wanden van granol voorzien of slechts één themamuur in combinatie met een strakkere afwerking voor de andere muren. Ook de gevels kunnen met granol bekleed worden.

Muren met granol hebben een heel unieke uitstraling. Op basis van de structuur en kleur kan je vele kanten op. Je kan een echt nostalgisch gevoel creëren maar ook een heel moderne look.

Plafond

Hoewel het minder populair is dan granol als muurbekleding kan je ook granol aanbrengen aan het plafond.

Aangezien het plafond iets moeilijker bereikbaar is, kost dit wel net iets meer.

Op het plafond kiest men vaak voor een extra afwerking met schuurwerk of raapwerk. Zo creëer je een prachtig schaduweffect of een iets gladdere afwerking. Uiteraard is ook dit iets duurder dan de standaardprijs.

granol kosten

Granol aanbrengen: werkwijze

Granol aanbrengen verloopt in verschillende stappen. Alles begint uiteraard met een grondige voorbereiding. Daarna wordt de granol gestuct en ten slotte wordt de wand afgewerkt.

Nog voor de voorbereiding zal de stukadoor je muur of plafond inspecteren. Alle oneffenheden of onregelmatigheden die tot problemen kunnen leiden, moeten weggewerkt worden. Gaatjes worden gedicht en uitstekende nagels verwijderd.

Na wat afstoffen, ontvetten en schoonmaken, brengt de vakman een laag voorstrijkmiddel aan. Dit product zal ervoor zorgen dat het pleisterwerk beter blijft kleven aan het oppervlak. Zo gaat je muur met granol langer mee.

Daarna wordt de omgeving vrijgemaakt en afgedekt om schade aan meubels en de vloer te vermijden. Maak de ruimte leeg indien mogelijk zodat de vakman vlotter kan werken.

Vervolgens wordt de granol aangebracht. Hiervoor gaat de vakman snel te werk. Zo snel mogelijk na het aanbrengen, creëert de vakman het gewenste patroon. Structuur aanbrengen is namelijk niet meer mogelijk eenmaal de pleister droog is.

Als dit allemaal vlot verloopt, verwijdert hij ook nog snel de afplaktape en het andere materiaal voor alles droog is.

Granol laten aanbrengen door een professional?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om prijzen van aannemers te vergelijken.

Alternatieven voor granol: welke mogelijkheden?

De voornaamste alternatieven voor granol zijn spachtelputz en rustiekputz. Deze soorten sierpleisters lijken vrij goed op granol maar hebben een fijnere structuur. Het voordeel hiervan is dat ze er niet zo ruw uitzien en ook minder ruw aanvoelen.

Voor volledig gladde muren met stucwerk kan je kiezen voor tadelakt of beton ciré. Deze materialen hebben bovendien heel goede waterdichte eigenschappen waardoor ze heel geschikt zijn voor badkamers en keukens.

De verschillende soorten stucwerk hebben elk hun eigen charmante uitstraling en uiteenlopende voordelen. Kan je zelf geen keuze maken? Raadpleeg een stukadoor voor advies op maat.

Benieuwd hoeveel het kost om stucwerk te laten verrichten? Vergelijk gratis offertes!

Zelf stucen of uitbesteden?

We raden aan om een vakman in te schakelen omdat die de kennis, ervaring en het materiaal heeft om voor een prachtige afwerking te zorgen. Dit is belangrijk omdat je dagelijks op je muur, gevel of plafond moet kijken. Oneffenheden zien er heel slordig uit en kan je moeilijk verbergen.

Natuurlijk kan je het best zelf doen maar doe-het-zelvers werken vaak te traag. Hierdoor wordt het een tijdrovende klus. Bovendien droogt granol snel uit waardoor het onbewerkbaar wordt. Dit is de voornaamste reden waarom doe-het-zelvers vaak problemen ondervinden met granol.

granol pleisterwerk

Granol laten aanbrengen? Gratis offertes vergelijken!

Voor het mooiste resultaat laat je granol aanbrengen door een ervaren vakman. Iemand met jarenlange ervaring weet precies welke kleur en structuur in jouw interieur passen. Bovendien zal een vakman voor de perfecte voorbereiding en afwerking zorgen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Via onze gratis offerteservice kan je vrijblijvend offertes aanvragen om tarieven van stukadoors uit je buurt te vergelijken. Ga de voorwaarden en kostprijs na, vergelijk en kies voor de beste optie!

Gratis offertes vergelijken!