Spuitpleister

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Pleisterwerken
  4. /
  5. Spuitpleister

Spuitpleister laten aanbrengen?

Wil je een nette egale afwerking van het plafond of de muren? Voor een lage prijs? Spuitpleister is de beste oplossing.

Voor een heel laag bedrag kan je de muren afwerken met een pleisterlaag. Bovendien gaat het ook erg snel.

Start gratis offerteaanvraag!

Kom hier alles te weten over spuitpleister, ontdek de prijzen of vraag gratis offertes aan om tarieven van pleisterwerkers uit je buurt te vergelijken.

Wat is spuitpleister?

Spuitpleister is een pleistermiddel dat het veel gemakkelijker maakt om een muur te stucen. He product wordt in een dunne laag op de muur gespoten met een spuitmachine. Daarom gaat het veel sneller dan traditionele pleisterwerken.

Een muur met spuitpleister kan binnen de dag al afgewerkt zijn. Het is echter wel nodig om de ruimte leeg te maken of meubels goed af te dekken zodat de rest van de kamer niet beschadigd geraakt.

Met spuitpleister krijg je wel niet dezelfde gladde afwerking als bij gewoon stucwerk. De muur zal altijd wat reliëf vertonen. Gelukkig kan je de ruimte altijd wel wat kleur geven door kleurpigment in de spuitpleister te verwerken.

spuitpleister

Voordelen spuitpleister

Het grootste voordeel van spuitpleister is de eenvoud. Met behulp van een spuitmachine gaat pleisteren veel gemakkelijker dan pleisteren met de hand. Dit brengt twee andere voordelen met zich mee.

Ten eerste, gaan de werken zo veel vlotter en heb je minder lang overlast in huis door de werken. Ten tweede, liggen de kosten iets lager. Dit komt uiteraard vooral door de kortere werktijd.

Verder heeft spuitpleister als voordeel dat je het pleisterwerk in kleur kan aanbrengen. Zo hoef je nadien niet meer te schilderen.

Door het pigment in het materiaal te verwerken valt het bovendien minder op wanneer er later schade ontstaat. Een vakman met de benodigde gereedschappen inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Spuitpleister aanbrengen

Zowel voor het plafond als voor de muur gebruik je dezelfde soort pleister. Ook de werkwijze in grotendeels dezelfde.

Voor een mooi resultaat, werkt de pleisterwerker steeds in twee lagen. Eerst brengt hij een meslaag aan. Met deze laag zet hij de bestaande ondergrond effen. Dit zorgt ervoor dat de tweede laag beter tot zijn recht komt. Deze laag noemt men de afkorrellaag omdat het de muur het typische korreleffect geeft van spuitpleister.

Spuitpleister is dus niet helemaal glad. Er zit weinig reliëf in maar voor een supergladde afwerking, kies je best voor gewoon stucwerk.

Spuitpleister prijzen

De kosten voor spuitpleister liggen lager dan voor gelijk welke soort pleisterwerken. Terwijl je voor gewone pleisterwerken tot wel €20,- betaalt en zelfs meer voor sierpleisters, kost spuitpleister voor binnen zelden meer dan €15,- per vierkante meter. Dit komt natuurlijk omdat de werken zo snel en eenvoudig verlopen. Vergelijk gratis offertes om de beste prijs te krijgen!

Er zijn echter wel enkele factoren die de prijs beïnvloeden. Zo dien je rekening te houden met de omvang van de werken, de ervaring van de vakman en de soort werken. Hieronder krijg je er meer informatie over.

Gemiddelde kosten spuitpleister

De gemiddelde prijs voor standaard witte spuitpleister binnenshuis ligt rond de €9,- per vierkante meter. Dit is veruit de goedkoopste manier om je binnenmuren te pleisteren.

Wil je er echter wat keur bij, reken dan op zo’n €2,- extra per vierkante meter voor het kleurpigment. Dat is in ieder geval stukken goedkoper dan schilderwerken.

Wat velen daarnaast niet weten is dat je ook buiten sierpleister kan plaatsen. In dat geval is het wel wat duurder dan binnenshuis maar het is nog steeds goedkoper dan sierpleister voor buiten.

Om spuitpleister om de gevels te spuiten, mag je rekenen op een gemiddelde prijs van €20,- per vierkante meter. Kies je voor een pleister in kleur, dan komen er weer enkele euro’s bovenop.

Welk product of dienst neemt u af Prijs per m²*
Spuitpleister binnenshuis, wit €7,- tot €11,-
Spuitpleister binnenshuis, kleur €9,- tot €13,-
Spuitpleister buitenshuis, wit €15,- tot €25,-
Spuitpleister buitenshuis, kleur €18,- tot €29,-

*Opgelet: dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Wil je specifieke prijzen voor jouw project. Vraag gerust gratis offertes aan om tarieven van pleisterwerkers uit je buurt te vergelijken.

Voor een betere akoestiek kan je ook voor akoestische spuitpleisterwerk kiezen. De prijs van akoestische spuitpleister is echter afhankelijk van meerdere factoren waardoor de prijs steeds op aanvraag is.

Zelf doen of spuitpleister laten aanbrengen?

Het is niet onmogelijk om zelf spuitpleister aan te brengen. Je hebt er wel geavanceerd materiaal voor nodig. Daarnaast heb je ook enige handigheid nodig om de werken net uit te voeren.

Zelf klusjes uitvoeren in huis lijkt altijd goedkoper maar bij spuitpleister is dat niet altijd zo. De uitvoering van deze pleisterwerken is namelijk zo goedkoop dat je vaak net zo duur af bent wanneer je een machine en andere materiaal moet huren voor de werken.

Bovendien maak je jezelf niet vuil en krijg je hulp om de zware meubels uit de kamers te verplaatsen.

Een vakman inschakelen is dus zinvoller voor spuitpleister.

Een geschikte vakman voor spuitpleister gezocht?

Vraag nu gratis offertes aan om vrijblijvend prijzen te vergelijken van lokale pleisterwerkers.

Bespaartips spuitpleister

De goedkoopste manier om spuitpleister aan te brengen is wellicht door een combinatie van vaklui en zelf de handen uit de mouwen steken.

Schakel een vakman in om de spuitpleister aan te brengen maar voer zelf al het voorbereidende werk uit. Verplaats de meubels. Plak de randen af.

Daarnaast bespaar je door offertes te vergelijken en door een vakman uit je buurt te kiezen.

De voorrijkosten liggen uiteraard lager wanneer je voor een vakman van om de hoek kiest. Uiteraard wil je ook de tarieven vergelijken en daarom is het belangrijk om offertes aan te vragen en te vergelijken.

spuitpleister aanbrengen

Goedkope spuitpleister? Vergelijk gratis offertes

Heb je nog twijfels over de prijzen voor spuitpleister? Vraag gerust gratis offertes aan om tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken.

Door offertes te vergelijken, krijg je een beter overzicht van de mogelijkheden en gangbare tarieven. Zo is het eenvoudiger om een goedkope vakman te selecteren.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Offertes aanvragen en vergelijken is heel eenvoudig via onze gratis offertedienst. Dien nu vrijblijvend een aanvraag in om de beste vakui uit je buurt te ontdekken.

Gratis offertes vergelijken!