Spackspuitwerk

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Pleisterwerken
  4. /
  5. Spackspuitwerk

Spackspuitwerk: info en prijzen 2024

Op zoek naar een geschikt spackspuitbedrijf voor nieuw stucwerk? Spackspuitwerk laten aanbrengen is goedkoop en gaat heel snel.

Lees verder om alle voordelen en kenmerken van spackspuitwerk te ontdekken. Daarnaast komen alle details zoals de kleur en de korreldikte aan bod.

Verder gaan we ook wat dieper in op de nadelen en bespreken we enkele alternatieven.

Start gratis offerteaanvraag!

Ook de prijs kom uitgebreid aan bod. Echter kunnen we nooit exacte prijzen geven. We kunnen je wel onze gratis offerteservice aanbieden zodat je zelf vrijblijvend offertes kan aanvragen om tarieven te vergelijken.spackspuitwerk

Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is een soort pleister die met een spuitpistool aangebracht wordt. Spackspuiten is de ideale manier om een muur snel en goedkoop van uitstraling te doen veranderen.

Spack wordt in een dunne laag aangebracht op de muur. Traditioneel is het wit van kleur maar voor een kleine meerprijs kan je ook andere kleuren aanbrengen.

Dit spuitpleisterwerk heeft een fijne korrelstructuur, maar in tegenstelling tot sierpleisters heeft het geen steenkorrels maar korreltjes op basis van een kleiachtige pasta. Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kenmerken & voordelen

Spackspuitwerk heeft doorgaans een kleine korreldikte waardoor het een vrij egaal maar toch licht gestructureerd resultaat geeft. Wil je toch wat meer structuur, dan kan je ook voor een grovere korreldikte kiezen.

De afwerking van muren met spackspuitwerk gaat bovendien heel snel. Naast het afdekken van de rest van de ruimte is er weinig voorbereiding nodig. Daardoor is het zelfs mogelijk om in één sessie de wandbekleding af te werken. Dit is ook de reden waarom spackspuitwerk zo goedkoop is.

Spack is trouwens ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Aangezien je zowel de kleur als de structuur kan kiezen, zijn er vele mogelijkheden. En dit alles voor een zeer voordelige prijs!

Goedkope wandafwerking gezocht? Kies voor spack!

Met spackspuitwerk kan je heel goedkoop de wand afwerken. Spackspuiten is namelijk gemakkelijk en het gaat super snel omdat alles met een machine gebeurt.

Er is dus niet zoveel werk nodig om spackspuitwerk aan te brengen. Aangezien de arbeidsuren beperkt zijn, liggen de kosten per vierkante meter heel laag.

Ook voor het plafond is dit veel voordeliger. Dankzij de machine gaat ook het plafond afwerken veel sneller. Bovendien is het veel minder arbeidsintensief dan andere soorten pleisterwerk.

Wat kost spackspuitwerk?

Spackspuiten is echt veel goedkoper dan andere soorten stucwerk. Voor spackspuitwerk begint de prijs per m2 al vanaf €7,- . Voor enkele honderden euro’s kan je dus al een ruimte volledig opnieuw stucen.

De prijs voor spack in kleur ligt wel iets hoger. Daarvoor liggen de prijzen rond de €10,- per vierkante meter. Dit is echter nog steeds een heel voordelige prijs in vergelijking met ander stucwerk. Ook voor een ruimte in kleur betaal je dus zelden meer dan €1.000,-.

Kosten spackspuitwerk 2024

Spackspuiten Prijs per m²*
Wit €7,-
In kleur €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor een scherpe prijs altijd gratis offertes aan zonder aankoopverplichting.

Deze keuzes beïnvloeden de prijs

We haalden al enkele factoren aan die de prijs beïnvloeden. Een muur spuiten is namelijk goedkoper dan het plafond spuiten. Ook spack in kleur is duurder dan een witte pleister. Daarnaast zijn er nog enkele factoren van belang om de juiste prijs te bepalen.

Het plafond is duurder omdat het moeilijker bereikbaar is. Dit geldt ook voor muren op hoogte of die om een andere reden moeilijk te bereiken zijn. Verder kosten onregelmatige muren met vele hoeken en details ook meer. Er zal namelijk meer tijd nodig zijn om alles goed af te plakken.

Naast de kleur speelt ook de kwaliteit en korreldikte van de pleister een rol om de prijs te bepalen. Deze prijzen ontdek je best door een vakman aan te spreken. Zo kan je bovendien ook meteen de uurtarieven en dergelijke nagaan.

Wil je besparen op de kosten voor een vakman?

Vraag gratis offertes aan om de prijzen van verschillende vaklui voor spackspuitwerk te vergelijken.

Spackspuiten: waarop letten?

Als je voor spackspuitwerk kiest, dien je rekening te houden met enkele details. Zo zijn niet alle ondergronden geschikt voor dit soort stucwerk.

Verder dien je rekening te houden met de korreldikte en de kleur van het pleisterwerk.

Ten slotte, moet je voldoende aandacht besteden aan de voorbereiding. Het is belangrijk om de ruimte goed af te plakken en de vloer af te dekken.spackspuitwerk kosten

Niet alle ondergronden zijn geschikt

Aangezien spackspuitwerk in een heel dunne laag wordt aangebracht, is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is en vrij van oneffenheden. Kleine onregelmatigheden, zoals putjes en uitpuilende materialen, zul je nadien blijven zien.

Voor je spack aanbrengt, is het dus belangrijk om de ondergrond te inspecteren en eventuele onregelmatigheden weg te werken. Op een mooi vlak en egaal oppervlak zal het resultaat veel mooier zijn.

Alles afdekken en afplakken

Bij spackspuitwerk is het heel belangrijk om de rest van de ruimte af te plakken en af te dekken. Indien mogelijk is het nog beter om de ruimte zoveel mogelijk leeg te maken.

Tijdens het spuiten ontstaat er namelijk nevel die overal in de ruimte zal neerdalen. Als de ruimte niet goed afgeplakt wordt, zal het later moeilijk zijn om deze pleisterrestjes te verwijderen.

Wanneer alles wel netjes is afgedekt, kan je het plastic nadien gewoon weghalen en zo is alles snel klaar.

Om wat op de kosten te besparen, kan je eventueel zelf de ramen, deuren en vloer afplakken.

Spack in kleur: de mogelijkheden

De standaardkleur voor spackspuitwerk is wit. Je kan er echter ook voor kiezen om spack in kleur aan te brengen. Dit bespaart je later veel schilderwerk. Bovendien is gekleurd spackpleisterwerk ook veel goedkoper dan een combinatie van spack en een verflaag. Ook is het eigenlijk heel moeilijk om spack later te overschilderen.

Aangezien het product gemakkelijk gemengd kan worden met kleur zijn alle RAL en NCS kleuren beschikbaar.

Dikte van de korrel

Op basis van de korrel kan je zowel een fijne als lichtgrove structuur verkrijgen. Een fijne korrel zorg voor een vrij vlak resultaat. Een grovere structuur geeft de muur wat meer karakter.

Eigenlijk is spack een gladde pasta maar door de druk van de compressor en de botsing met de muur ontstaat er een korrelstructuur. Met behulp van de druk en andere instellingen kan je dus de structuur en korreldikte van spackspuitwerk beïnvloeden.

Een vakman inschakelen om spack te spuiten?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van stukadoors te vergelijken.

Zijn er nadelen?

Helaas zijn er ook enkele nadelen en aandachtspuntjes.

Hoewel spack gemakkelijk aan te brengen is, gaat spackspuitwerk herstellen een stuk moeilijker.
Vooral bij gekleurd spack is het zo goed als onmogelijk om dezelfde kleurschakering te verkrijgen. Ook overschilderen is wat moeilijk omwille van de korrelstructuur.

Verder is het niet altijd aan te raden om voor spack te kiezen bij nieuwbouw. Een nieuw huis is vaak nog wat vochtig. Dat vocht moet nog verdampen waardoor de muren zich nog verder zetten en er scheuren kunnen ontstaan in het spackspuitwerk. Toch wordt er bij nieuwbouw vaak voor spack gekozen omdat het zo goedkoop is.

Een kapotte spackmuur kan wel vernieuwd worden. Een spacklaag over een bestaande spacklaag spuiten, heet overkorrelen. Spreek je vakman aan voor meer informatie en advies.

Hoe wordt spackspuitwerk aangebracht?

Muurafwerking met spackspuitwerk gebeurt doorgaans in drie stappen: de voorbereiding, de eerste laag en de tweede laag.

De voorbereiding duurt doorgaans het langst, maar hier kan je zelf wat bij helpen. Ten eerste, dient de muur volledig vlak te zijn. De vakman controleert de muur op onregelmatigheden. Indien nodig voert hij kleine herstellingen uit. In het ergste geval dient hij de muur eerst opnieuw vlak te zetten voor hij de muur kan spackspuiten.

Daarna wordt de muur schoongemaakt. De rest van de ruimte wordt leeggemaakt of afgedekt om proper te kunnen werken.

Als de voorbereiding erop zit, brengt de vakman de eerste laag aan. Dit noemt men de meslaag. Deze laag dient om de ondergrond verder egaal te maken. Heel kleine oneffenheden worden hiermee ook weggewerkt.

Vervolgens brengt de stukadoor de tweede laag, of afkorrellaag, aan. Dit is tevens de afwerkingslaag die de structuur en het kleur van het stucwerk bepaalt.

Zelf spackspuitwerk aanbrengen? Lees snel verder!

Weinig doe-het-zelvers wagen er zich aan om zelf spackspuitwerk aan te brengen.

Ten eerste, heb je zeer gespecialiseerd materiaal nodig. Je hebt namelijk een spackspuitcompressor nodig. Velen hebben misschien wel een compressor staan, maar wil je echt het risico lopen om die te vervuilen met spack?

Als je toch het juiste materiaal hebt, dan is het nog steeds niet vanzelfsprekend om spackspuitpleister zelf aan te brengen. De pasta egaal verdelen is namelijk een heel moeilijke klus die meer ervaring vereist dan je zou denken.

Een waarom zou je het risico lopen om zelf spack aan te brengen als het zo goedkoop is om het te laten doen?

Spackspuitwerk laten aanbrengen door een ervaren vakman?

Vraag hier gratis een vrijblijvend offertes aan om de voordeligste stukadoor te vinden.

Wat is het verschil met spachtelputz?

Zoals we al even aanhaalden, bevatten sierpleisters steenkorreltjes en spack niet. Bij spachtelputz zijn dit meer specifiek zeer fijne marmerkorreltjes. Deze zijn van lichtjes verschillende groottes waardoor je een typische spachtelputz structuur krijgt op de muur.

Verder is spachtelputz een stuk duurder dan spack omdat het met de hand wordt aangebracht. Toch kiezen sommigen nog voor spachtelputz in plaats van spack omdat het authentieker is en net iets meer afwerkingsmogelijkheden heeft.

Handige bespaartips!

Bespaar op de kosten voor spack door zoveel mogelijk werk te combineren. Laat al je ruimtes in een keer spackspuiten. Zo bespaar je op voorrijkosten en krijg je waarschijnlijk een goedkopere prijs per vierkante meter.

Verder kiezen velen ervoor om zelf te maskeren en te demaskeren. Maskeren betekent dat je zelf de ruimte voorbereidt. Je gaat zelf de kamer leegmaken en de rest van de ruimte afdekken. Demaskeren wil zeggen dat je nadien zelf het plastic opruimt en de ruimte schoonmaakt. Zo bespaar je toch snel een 20% of meer op de kosten.

Ten slotte, raden we aan om kosten te vergelijken.

spackspuitwerk pleisterwerk

Spuitspackwerk laten aanbrengen? Bespaar op de kosten!

Een muur- of plafondafwerking met spackwerk is zo goedkoop dat je moeilijk kan twijfelen over de prijs. Toch kan het nog goedkoper.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door hier gratis offertes aan te vragen, kan je vrijblijvend tarieven en voorwaarden van verschillende spackspuitbedrijven vergelijken. Zo bespaar je wellicht nog enkele extra euros op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken!