Mortex prijs

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Pleisterwerken
  4. /
  5. Mortex prijs

Mortex: een prijsoverzicht

Op zoek naar prijzen voor beal mortex? Hier krijg je een overzicht van de kosten voor het materiaal en voor de tarieven van een vakman.

Eerst gaan we dieper in op de factoren die de prijs voor de mortex bepalen. Daarna krijg je wat meer informatie over de algemene parameters.

Vervolgens bespreken we kort een paar voorbeeldprijzen en we sluiten af met enkele interessante bespaartips, zoals het aanvragen van gratis offertes om tarieven van vaklui te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag hier alvast gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van vaklui uit de buurt te vergelijken.Stukadoor gezocht?

Vind eenvoudig en snel een stukadoor uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een expert en bespaar direct op de kosten.

Hoeveel kost mortex?

Mortex laten plaatsen door een specialist kost tussen de €110,- en €145,- per vierkante meter. Een belangrijke factor bij deze kosten is de mortex Beal prijs, of de prijs voor het product.

De prijs voor Beal mortex ligt tussen de €8,- en €42,- per vierkante meter. De prijs hangt af van de laagdikte en de korrelsoort. Raadpleeg onderstaande tabel voor een nauwkeurig overzicht.

Laagdikte Korrelsoort Prijs per m²*
1 mm 2N €8,- tot €10,-
2 mm 2N (1 mm) + F2 (1 mm) €18,- tot €22,-
2N (1 mm) + F3 (1 mm) €25,- tot €28,-
2N (1 mm) + F4 (1 mm) €25,- tot €28,-
3 mm 2N (1 mm) + F2 (2 mm) €28,- tot €32,-
2N (1 mm) + F3 (2 mm) €40,- tot €45,-
2N (1 mm) + F4 (2 mm) €40,- tot €45,-
2N (1,5 mm) + F2 (1,5 mm) €28,- tot €32,-
2N (1,5 mm) + F3 (1,5 mm) €38,- tot €42,-
2N (1,5 mm) + F4 (1,5 mm) €38,- tot €42,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. de arbeidskosten. De kosten verschillen per mortex plaatser. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

mortex prijs

Deze factoren bepalen de totaalkost

Zoals je in bovenstaande tabel kan zien, zijn de laagdikte en korrelsoort twee belangrijke factoren bij het bepalen van de prijs. Een extra millimeter kost ongeveer €10,- extra. Verder hangt de prijs af van de korrelsoort. F3 en F4 korrels zijn duurder dan F2 en N2 korrels.

Andere parameters zijn het kleur en de gewenste afwerking. Ook de ondergrond en het oppervlak zijn van belang. Als er meer voorbereidend werk nodig is of als de afwerking moeilijker is, dan wordt het wat duurder. Meubilair vergt, bijvoorbeeld, een nauwkeurigere afwerking met meer hoeken dan een vlakke muur.

Ten slotte, dien je rekening te houden met de tarieven van de mortex plaatser. De beste manier om deze te ontdekken, is door gratis offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken.

De beste manier om te besparen op mortex kosten?

Vergelijk offertes en methodes van vaklui door hier gratis offertes aan te vragen.

Prijsvoorbeelden mortex beal

De voornaamste toepassingen van mortex zijn voor de vloer en de muur. Onderstaand krijg je enkele voorbeelden voor een duidelijker beeld op de kostprijs van mortex.

Daarnaast kan je mortex natuurlijk ook voor andere oppervlakken gebruiken, zoals het keukenblad, de trap, een zwembad of een inloopdouche. Bij deze werken komen er echter veel meer details kijken waardoor het beter is om offertes aan te vragen voor een beter idee van de prijs.

Prijs mortex vloer

De mortex prijs per vierkante meter voor een vloer bedraagt ongeveer €80,- tot €120,- euro. Daarbij zijn zowel materiaal als plaatsing inbegrepen.

Eventuele extra kosten, zoals het egaliseren of stabiliseren van de vloer, zijn echter niet inbegrepen. Ook vloerisolatie of vloerverwarming zorgt uiteraard voor een extra kost. Deze vloerwerken zijn echter wel gemakkelijk te combineren en dus een voordelige investering.

Prijs beal mortex muur

Een muur met beal mortex kost iets meer dan een vloer. De kostprijs hiervoor ligt rond de €120,- à €190,- euro. Het is duurder omdat mortex met de hand wordt aangebracht. Dit werkje is dus behoorlijk arbeidsintensief en vereist bovendien een heel nauwkeurige hand.

Zo’n waterdichte betonlook afwerking is echter zeker de investering waard, vooral voor een onderhoudsvriendelijke badkamer of keuken.

Hoe besparen op de kosten?

Mortex laat je best plaatsen door een specialist, en dit zorgt natuurlijk voor wat hogere kosten. Gelukkig zijn er bepaalde manieren om te besparen op de kostprijs voor beal mortex, ook als je het niet zelf doet.

Ten eerste, kan je besparen door meerdere werken tegelijk uit te voeren. Mortex is heel veelzijdig en kan zowel op vloer, muur als andere oppervlakken geplaatst worden. Door grotere oppervlaktes van mortex te voorzien, verkrijg je een hoeveelheidskorting.

Verder kan je besparen door eventuele voorbereidende werken zelf te doen. Haal zelf de oude muurbekleding weg, ruim zoveel mogelijk zelf op en voer kleine herstellingen uit om extra kosten te vermijden.

Ten slotte, bespaar je door voor een lokale vakman te kiezen. Hoe dichter een vakman woont, hoe langer hij kan doorwerken en hoe minder verplaatsingskosten je betaalt. Vraag hier gratis offertes aan om een vakman uit de buurt te vinden. Zo kan je bovendien ook tarieven vergelijken en de goedkoopste vakman inschakelen.

mortex kosten

Mortex laten aanbrengen? Vergelijk gratis offertes!

Offertes van vaklui uit de buurt vergelijken is dus heel handig om betere tarieven te ontdekken. Het is bovendien heel gemakkelijk. Je hoeft enkel een gratis aanvraag te doen via onze gratis offertedienst en de rest gaat bijna vanzelf.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kort na de aanvraag krijg je meerdere offertes toegestuurd die je gratis kan vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!