Sierpleister prijzen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Pleisterwerken
  4. /
  5. Sierpleister prijzen

Wat is de prijs van sierpleister in 2024?

Wil je nieuwe sierpleister op de binnenmuren of de gevels maar zit je met vragen over de prijs? Geen paniek. Op deze pagina bespreken we alle prijzen voor sierpleisters; buiten en binnen.

Eerst krijg je een overzicht van de gemiddelde prijzen, daarna leggen we uit waarvan die prijzen afhankelijk zijn en ten slotte krijg je tips om te besparen op de prijs voor sierpleister.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je meteen een prijs op maat ontvangen, vraag dan hier gratis offertes aan om vrijblijvend offertes van vaklui uit je buurt te vergelijken.

Kosten sierpleister 2024?

Sierpleister bestaat in verschillende vormen. Sommige soorten gebruik je binnen, andere buiten of zowel binnen en buiten. De prijzen voor sierpleister buiten liggen wat hoger dan voor binnen maar daar komen we later op terug.

Later hebben we het ook over andere belangrijke prijsfactoren zoals, de oppervlakte en wie de werken uitvoert.

Maar eerst krijg je hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor sierpleister.

sierpleister prijzen

Prijsoverzicht

Het grootste prijsverschil zit tussen sierpleister voor binnen en sierpleister voor buiten. Binnen betaal je €10,- tot €30,- per vierkante meter. Buiten beginnen de kosten rond de €60,- per vierkante meter.

Wil je van de gelegenheid gebruik maken om de buitengevel te isoleren, reken dan op minstens €80,- per vierkante meter. Ook met de prijs van het isolatiemateriaal dien je hier rekening te houden om een goede schatting te maken van de prijs.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

In onderstaande tabel krijg je de gemiddelde kosten nog even op een rij:

Type sierpleister Prijs per m²*
Minerale sierpleister binnen €10,- tot €30,-
Minerale sierpleister buiten €60,- tot €70,-
Kunstharspleister buiten €70,- tot €75,-
Minerale sierpleister buiten met isolatie €80,- tot €100,-
Kunstharspleister buiten met isolatie €90,- tot €110,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor sierpleister in België. Vraag gratis offertes aan voor prijzen op maat.

Prijsfactoren

De prijzen die tot nu toe aan bod kwamen zijn gemiddelde prijzen. Wanneer je een offerte aanvraagt, mag je verwachten dat de kosten voor sierpleister ongeveer rond die prijs per vierkante meter zullen liggen. Het is echter ook mogelijk dat de offerte een stuk duurder is of misschien wel wat goedkoper.

Dat komt omdat de offertes afhankelijk zijn van heel wat factoren. Denk maar aan de arbeidskosten, de verplaatsing, het type pleisterwerken, eventuele extra kosten voor herstellingen, enzoverder.

Hieronder bespreken we de voornaamste factoren die de prijs voor sierpleister beïnvloeden.

Op zoek naar de beste prijzen voor sierpleister?

Vergelijk hier offertes om de beste tarieven te ontdekken!

Type sierpleister

Er zijn drie soorten sierpleisters voor binnenshuis. Je kan kiezen voor spachtelputz, rustiekputz en granol. Het grootste verschil tussen deze soorten is de grofheid van de afwerking. Qua prijs zijn er slechts kleine verschillen.

Voor buiten is er wel een belangrijk prijsverschil tussen minerale sierpleister en kunstharspleister. Minerale pleister is goedkoper omdat het vooral uit natuurlijke producten bestaat.

Daarnaast kan je een minerale pleister in één laag aanbrengen, terwijl er voor kunstharspleister tot drie lagen nodig zijn. Uiteraard duurt dit langer waardoor het ook meer kost.

Oppervlakte

De oppervlakte is een andere belangrijke factor. Hoe groter de totale oppervlakte, hoe hoger de totale prijs.

Bij grote oppervlaktes zal je echter lagere prijzen per vierkante meter krijgen. Hoeveel korting je krijgt, hangt af van je gevel. Je krijgt de beste prijzen als de gevel weinig hoeken heeft, in goed staat is en makkelijk bereikbaar is.

Zelf sierpleister aanbrengen of laten doen?

Velen overwegen om zelf sierpleister aan te brengen om te besparen op de kosten. Uiteraard betaal je dan de kosten voor de vakman niet waardoor je rond de €40,- per uur bespaart.

Toch is dit niet altijd een goed idee en komt het niet altijd goedkoper uit. Wanneer je zelf sierpleister plaatst is het resultaat vaak slordiger en minder duurzaam. Bovendien werk je veel trager dan een vakman. Een vakman inschakelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan! Het kost maar twee minuten.

Synthetische pleister plaatsen, ten slotte, vergt speciale materialen die doe-het-zelvers vaak niet in huis hebben. Als je die materialen moet aankopen of huren, komt het dan wel nog goedkoper uit om de werken zelf te doen?

Vind de beste pleisterspecialist uit je buurt

Vraag nu gratis offertes aan om vrijblijvend prijzen te vergelijken.

Sierpleister voor binnen of buiten?

Sierpleister voor binnen is een stuk goedkoper dan sierpleister voor buiten. Daar zijn verschillende redenen voor.

Ten eerste, is het eenvoudiger om binnen te werken. Je hebt, bijvoorbeeld, minder materiaal nodig voor hoge muren.

Daarnaast moet de sierpleister voor buiten steviger zijn. Het materiaal moet namelijk weer en wind weerstand voor vele jaren.

Besparen op sierpleister prijzen

Vind de sierpleister prijzen wat hoog, probeer dan onderstaande tips om te besparen op de kosten:

  • Laat meerdere ruimtes of gevel tegelijk bepleisteren om te besparen op de kosten per vierkante meter.
  • Laat de gevel meteen behandelen met een impregneermiddel zodat je later minder vaak moet schoonmaken en geen vochtproblemen krijgt.
  • Voer zelf voorbereidende werken uit zoals de oude muurbekleding verwijderen, meubels aan de kant schuiven, deuren afplakken …
  • Kies voor een vakman uit de buurt om minder voorrijkosten te betalen.

sierpleister kosten

Goedkope sierpleister prijzen? Vergelijk gratis offertes

Bespaar op de prijzen om sierpleister aan te brengen door offertes te vergelijken.

Wanneer je offertes vergelijkt van meerdere vaklui krijg je een beter overzicht van de mogelijkheden en de gemiddelde tarieven.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bovendien bespaar je veel tijd en moeite door hier gratis offertes aan te vragen. Met één vrijblijvende aanvraag krijg je tot drie of vier offertes van vaklui uit de buurt toegestuurd.

Ontdek snel hoeveel je kan besparen op de kosten voor sierpleister!

Gratis offertes vergelijken!