Binnenschilder

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Binnenschilder

Binnenschilder inschakelen?

Wat kost een binnenschilder? Het antwoord op deze vraag is misschien wel de belangrijkste informatie om te beslissen of je zelf gaat schilderen of toch liever de werken uitbesteedt. Op deze pagina krijg je alvast enkele prijsvoorbeelden en ideeën om te besparen op de kosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Lees verder voor handige tips en informatie over de btw voor binnenschilders. Of klik hier om een offerteaanvraag te starten. Zo krijg je meteen exacte prijzen en informatie. Bovendien is deze offerteaanvraag volledig gratis en vrijblijvend.binnenschilder

Wat kost een binnenschilder per uur?

Een binnenschilder kost zo’n €35,- tot €40,- per uur. Deze prijs is, onder andere, gebaseerd op de ervaring van de schilder en welk materiaal hij gebruikt. Voor heel goede schilders betaal je waarschijnlijk meer per uur en beginnende schilders zijn misschien iets goedkoper.

Een prijs per uur is gebruikelijk voor detailwerk, al is ook een prijs per eenheid mogelijk. Voor grote oppervlaktes, zoals de muur of het plafond, kan de binnenschilder kosten per m2 aanbieden. Doorgaans liggen de tarieven dan tussen de €30,- en €35,- per m2. Ook hier zijn dit gemiddelde prijzen en rekent de binnenschilder soms meer of minder aan.

Kosten binnenschilder per uur 2024

Prijsconstructie Gemiddelde tarief*
Prijs per m² €30,- tot €35,- per m²
Prijs per uur €35,- tot €40,- per uur

*Gebaseerd op gemiddelde tarieven van binnenschilders uit de regio. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Totaalprijs of uurtarief?

Uiteraard hoef je niet altijd per vierkante meter of per uur te betalen. Je kan vooraf een schatting laten maken om een totaalprijs van de werken te krijgen. Zo kom je later niet voor verassingen te staan. De schatting kan misschien wat ruim zijn maar je weet wel meteen zeker hoeveel je moet betalen.
Hoe je ook te werk gaat, goede afspraken maken met de binnenschilder is heel belangrijk. Daarnaast kies je best voor een schilder met goede en duidelijke garantievoorwaarden om problemen te vermijden.

Welke werkzaamheden doen binnenschilders?

Een binnenschilder staat in voor alle soorten schilderwerken binnenshuis. Sommige schilders doen dit ook in combinatie met schilderprojecten buitenshuis en met behangwerken. Voor elk van onderstaande werken kan je een schilder inschakelen. Door verschillende werken te combineren, bekom je gegarandeerd een mooi prijsvoordeel.

 • Muren
 • Plafonds
 • Ramen en deuren
 • Meubels
 • Vloer
 • Trap en traphal

Deze oppervlakken kunnen zowel van pvc, hout of aluminium zijn. Per materiaal heb je een verschillende primer of verf nodig. Gelukkig weet de binnenschilder er raad mee. Ook natuursteen, keramische tegels en mdf kan je laten schilderen.

Binnenschilder prijzen

Naast een uurtarief of prijs per vierkante meter hanteert een binnenschilder prijzen per eenheid. Zoals je hieronder kan zien zijn bepaalde werken een stuk goedkoper dan andere. Een raam schilderen, kost ongeveer €15,- tot €25,-. De prijs om een traptrede te schilderen is ongeveer gelijk.

Verder verschilt de prijs per werkwijze. Zo is spuitwerk een flink stuk goedkoper dan sauswerk. Raadpleeg onderstaande tabel voor exacte prijzen en een toelichting van de prijzen. Uiteraard bestaan er kleine verschillen per binnenschilder.

Welke binnenschilderwerken? Gemiddelde prijs* 2024 Toelichting
Binnenmuur €15,- tot €20,- per m² Exacte prijs is afhankelijk van soort verf en aanbreng
Plafond Spuiten: €6,- per m²

Verven: €10,- tot €20,- per m²

Op basis van latexverf, twee lagen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf, en een eindlaag
Raam (binnen) €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 10cm breed
Deuren (binnen) €40,- per m² Werkzaamheden: reinigen, schuren, plamuren, grondlaag en eindlaag.
Vloer en meubels Prijs op aanvraag Sterk afhankelijk van type vloer, afwerking en soort meubels

*Gemiddelde prijzen incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten. Prijzen verschillen per schilder. Voor exacte prijzen, vraag je gratis offertes aan.

Een binnenschilder uit de regio inschakelen?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen te vergelijken en te besparen.

Besparen op de kosten van binnenschilders?

De prijzen uit bovenstaande tabellen zijn gemiddelden. Door gebruik te maken van onze bespaartips, vind je gegarandeerd voordeligere tarieven.

 • Kies een binnenschilder uit de buurt om minder voorrijkosten te betalen.
 • Laat schilderwerken in de winter uitvoeren. Winterschilders geven vaak korting.
 • Kies voor goede prijs-kwaliteit van het materiaal. Goedkope verf geeft minder dekking en moet sneller vernieuwd worden.
 • Help met het voorbereidende werk, zoals schuren en afplakken.

Door rekening te houden met deze tips, bespaar je al snel enkele euro’s per uur of vierkante meter. Verder raden we aan om grondig prijzen van binnenschilders te vergelijken.

Btw-tarief voor binnenschilder

De gewone btw in België staat op 21%. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde verbouwingswerken uit te voeren tegen een percentage van slechts 6%. Schilderwerk binnenshuis horen daarbij.
Om aanspraak te maken op het goedkoper tarief moet je echter aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Surf naar de pagina van de FOD Financiën voor de exacte voorwaarden en extra informatie.

Wanneer heb ik een binnenschilder nodig?

Binnenschilderwerk dien je gemiddeld om de 5 à 7 jaar te vernieuwen. Bij goedkope verf is dit soms zelfs eerder nodig. Duurdere producenten beweren dan weer dat hun verf tot 10 jaar meegaat.
Om te weten wanneer je exact moet herschilderen, moet je de verf dus regelmatig inspecteren.
De verf is aan vernieuwing toe wanneer ze poederig is, blaasjes vertoont of begint de scheuren. Soms heeft dit onderliggende oorzaken, zoals waterschade. Controleer dit en los eventuele problemen op voor je opnieuw schildert.

Voordelen binnenschilders: vlot en vakkundig schilderwerk

Goede binnenschilderwerken zorgen voor een betere bescherming van het interieur en een aangename sfeer. Hoewel een ervaren doe-het-zelver zeker een goed resultaat kan leveren, raden we steeds aan om met een professionele schilder te werken.
Een vakman inschakelen, biedt namelijk enkele extra voordelen. Een vakman biedt advies over de kleur- en de verfkeuze. Doorgaans geeft een vakman garantie op de werken. Ten slotte betaal je altijd 21% btw als je zelf schildert, ook al voldoe je aan de andere voorwaarden voor het belastingtarief van 6%.

Waarop letten bij inschakelen binnenschilder?

De ene binnenschilder is de andere niet. Bij alle werken is het belangrijk om grondig offertes te vergelijken. Uiteraard is het aan te raden om deze te vergelijken op vlak van tarieven en extra kosten. Maar ook garantievoorwaarden en materiaal zijn belangrijke factoren.

Vraag eens na bij vrienden en kennissen of zoek online recensies om er zeker van te zijn dat je met een goede vakman in zee gaat. Op de eigen website van de binnenschilder vind je bovendien ook vaak nuttige informatie.

binnenschilder kosten

Binnenschilder gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Voor een goed resultaat met tal van voordelen, zoals garantie en advies op maat, kies je dus voor een professionele binnenschilder. En voor goede prijzen en offertes kies je voor bouwadviseur. Dankzij onze handige offerteservice kost het je slechts enkele minuten om er verschillende aan te vragen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vul hier de nodige informatie in en je zal tot 4 prijsvoorstellen te ontvangen. Door deze grondig te vergelijken, bespaar je tot 40% op binnenschilders.

Gratis offertes vergelijken!