Schilder

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Op zoek naar een schilder?

Op zoek naar een schilder? Waarschijnlijk heb je daar heel wat vragen bij, zoals ‘wat kost een schilder per uur?’ en ‘waar vind ik een goede schilder?’.

Op deze pagina krijg je heel wat info over schilders en mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, dan is er slechts één goede oplossing: gratis offertes aanvragen bij verschillende schilders. Zo kan je voorwaarden en prijzen van schilders vergelijken en krijg je een beter overzicht van de mogelijkheden voor jouw project.

Start gratis offerteaanvraag!

Kan je niet wachten? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit jouw regio!schilder

Wat kost een schilder?

Schilders hanteren verschillende tarieven. Bij sommige schilders betaal je per uur, bij andere per vierkante meter. Soms betaal je zelfs een vaste prijs.

Doorgaans kost een buitenschilder meer dan een binnenschilder. De prijs van een schilder varieert dus enorm. Spuitwerk binnenshuis kost, bijvoorbeeld, slechts €5,- tot €10,- per vierkante meter. Voor een buitenschilder, daarentegen, betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per vierkante meter.

In onderstaande tabellen krijg je nog meer details en voorbeelden over de prijzen die schilders hanteren.

Werkzaamheden Binnenschilder Buitenschilder
Schilderwerk per m² €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Sauswerk per m² €10,- tot €15,-
Spuitwerk per m² €5,- tot €10,-
Uurtarief €35,- tot €40,- €40,- tot €50,-

*De genoemde prijzen zijn richtprijzen incl. materiaalkosten en btw. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Meer prijsinformatie nodig? Hier lees je meer over de prijs van een schilder.

Soorten schilders

Een schildersbedrijf heeft doorgaans meerdere schilders in dienst. Daarbij is het best mogelijk dat bepaalde schilders zich specialiseren in binnenschilderwerken en andere in buitenschilderwerken.

Verder hou je bij het zoeken naar een goede schilder rekening met het soort schilderwerken dat je wil uitvoeren. Bij sommige werken is het geen probleem om een goedkope, beginnende schilder in te schakelen. Bij moeilijkere werken, zoals een dakkapel schilderen, is het toch aangeraden om een meer ervaren schilder te zoeken, ook als is die duurder.

Binnenschilder

Een binnenschilder heeft ervaring met al het schilderwerk in huis. Je kan een binnenschilder inschakelen om de muren en het plafond te verven, maar ook voor de trap en houtwerk.

Een binnenschilder beheerst doorgaans verschillende technieken, zoals sauzen en spuiten. Praat met de schilder om advies te krijgen over de meest geschikte techniek. Daarnaast helpt een goede binnenschilder je met kleur- en verfadvies.

Buitenschilder

Voor buitenschilderwerken kan je rekenen op een buitenschilder. Een buitenschilder doet heel wat klusjes, zoals de gevel schilderen. Hij weet ook raad met herstellingen en onderhoud van schilderwerken.

Buitenschilders bieden vaak onderhoudscontracten aan. Dat is een prima manier om er zeker van te zijn dat je schilderwerken steeds in prima staat zijn. Met zo’n contract komt de schilder geregeld langs om ramen, deuren, garagepoorten en andere werken te onderhouden.

Een goede schilder gezocht voor jouw klus?

Vraag dan hier gratis offertes aan om de beste prijzen voor schilders te bekomen.

Wat doet een schilder?

Een schilder doet meer dan enkel een laagje verf aanbrengen. Voor de schilderwerken moet hij schuren en kleine herstellingen uitvoeren. Hou daar rekening mee wanneer je een schilder per uur betaalt. Als je per vierkante meter betaalt, zitten de meeste werken inbegrepen in de prijs.

Voordat de schilder met de werken begint verricht hij doorgaans heel wat voorbereidend werk. Nadien kan je nog steeds op de schilder rekenen om herstellingen en onderhoud uit te voeren. Hieronder krijg je meer uitleg over de verschillende werkzaamheden van een schilder.

Voorbereiding

Helaas kan je niet zomaar aan het schilderen beginnen. Een goede schilder doet namelijk grondig het voorbereidend werk. Alvorens het werk aan te vatten, moet het oppervlak goed voorbereid zijn. Het is belangrijk om de ondergrond grondig te schuren en te ontvetten. Net voor je begint te schilderen, maak je de ondergrond helemaal stofvrij.

Wie niet genoeg tijd besteedt aan het voorbereidend werk zal geen mooi resultaat bekomen.

Schilderwerk

Na de voorbereiding volgt het echte werk: schilderen. Een schilder kan zowat elk onderdeel van je huis onder handen nemen: de muren, het plafond, de raamkozijnen, de trap en zelfs het meubilair.

Een ervaren schilder weet raad met alle soorten schilderwerken. Hij adviseert je over de gewenste techniek, de meest geschikte verf en de beste kleurcombinaties.

Sausen en spuitwerk

Spuitwerk is een steeds populairdere techniek om verf aan te brengen op grote oppervlaktes, zoals de muren en het plafond. Met een spuitmachine gaat verven namelijk veel sneller. De verf is bovendien gemakkelijk aan te brengen en je zal nadien geen vervelende borstelharen vinden. Het grote nadeel van spuitwerk is dat je de kamer helemaal leeg moet maken of alles af moet plakken.

Bij traditioneel sauswerk moet je veel minder afplakken. Bovendien verberg je oneffenheden in de muur beter met deze techniek. De muren schilderen duurt echter wel een stuk langer op deze manier.

Overleg met je schilder welke techniek de meeste voordelen heeft in jouw geval.

Behangen

Behangen is weer helemaal in. Tegenwoordig zijn er heel wat leuke patronen beschikbaar. In vele huishoudens combineert men dus behangwerk en schilderwerk.

Twijfel je tussen behangen of verven? De schilder kan je hier ook bij helpen. Vele schilders doen ook behangwerken. Ze kunnen hierbij dus ook het juiste advies geven. Bovendien heb je slechts één vakman nodig om twee verschillende klussen uit te voeren.

Herstellen en onderhouden

Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd kan je nog steeds op je schilder rekenen voor herstellingen en onderhoud. Een onderhoudscontract voor schilderwerken is een prima manier om een degelijk onderhoud te garanderen.

Bij onderhoud gaat de schilder op zoek naar houtrot of onregelmatigheden. Door houtrot tijdig te herstellen en hier en daar wat bij te verven, heb je veel langer plezier aan je schilderwerken en voorkom je grote kosten.

Ervaren schilder gezocht? Handige tips!

Een huis schilderen is geen kinderwerk. Ga daarom op zoek naar een goede, ervaren schilder voor het beste resultaat. Met deze tips gaat dat wat vlotter:

  • Schilder reviews: lees online reviews over schilders. Je kan deze vinden op forums of soms op de website van de schilders.
  • Keurmerken schilders: ga na of de schilder een keurmerk heeft.
  • Offertes schilders vergelijken: vergelijk de kwaliteit van offertes. Een goede offerte is gedetailleerd en heeft duidelijke voorwaarden.

Zo bespaar je op de kosten!

Een goedkope schilder nodig? Je kan op verschillende manieren besparen op de kosten. Ga bij je gemeente na of er premies bestaan en zoek uit of je aanmerking komt voor het verlaagde btw-tarief van 6%.

Verder kan je besparen door je huis te laten schilderen in de winter. Een winterschilder biedt soms tot 30% korting.

Ten slotte, zijn er nog enkele trucjes om te besparen. Door voor een schilder uit de buurt te kiezen, bespaar je op de voorrijkosten. Je kan ook zelf het voorbereidend werk doen of zelf materiaal inkopen. Let erop dat niet alle schilders dit toelaten.

schilder kosten

Schilder gezocht? Vergelijk gratis offertes

Je huis laten schilderen door een schilder heeft vele voordelen. We gaven al aan dat schilders advies kunnen geven over verfsoorten en -kleuren. Daarnaast hoef je zelf het vervelende schuurwerk niet te doen. Een schilder werkt ook veel sneller en toch nauwkeuriger dan een gemiddelde doe-het-zelver.

Door rekening te houden met onze bespaartips, hoeft het niet eens zo veel te kosten. Bovendien is het mogelijk om flink te besparen door offertes te vergelijken. Benieuwd hoe je dat doet? Simpel!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit je buurt. Zo kom je snel te weten hoeveel je betaalt voor een schilder.

Gratis offertes vergelijken!