Keuken schilderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Keuken schilderen

Keuken schilderen: info en kosten 2024

De verf in de keuken ziet behoorlijk af door vuile handen, vocht en vet. Daarom is het nodig om regelmatig te schilderen in de keuken. Denk niet alleen aan de keukenmuren schilderen. De keukenkasten schilderen is ook belangrijk voor een langere levensduur.

Start gratis offerteaanvraag!

De keuken schilderen heeft geen vaste prijs. Je krijgt wel wat prijsvoorbeelden, maar om exacte prijzen te bekomen, vraag je beter offertes aan. Dat kan trouwens heel snel en eenvoudig via onze offerteservice. Klik hier om meteen offertes aan te vragen om de keuken te verven.keuken schilderen

Waarom de keuken schilderen?

De muren en meubels in de keuken krijgen veel te verduren. Ze staan voortdurend bloot aan waterdamp, spatten, olie en vetten. Regelmatig de muren, keukenkastjes en tegels schilderen is dus geen overbodige luxe. Niet alleen ziet je keuken er weer mooier en nieuwer uit, de muren zullen ook weer wat beter beschermd zijn.

Zowat alles in de keuken wordt aangetast door het constante gebruik. Naast de muren, zien ook de vloer en het plafond enorm af. Vergeet dus niet om deze mee te schilderen. Voor een beter resultaat kies je voor kwalitatieve verf met een goede vochtbestendigheid.

Keuken laten schilderen kosten

Om de keuken te schilderen, kan je een specialist in binnenschilderwerken laten langskomen. Voor grote oppervlakken, zoals het plafond schilderen en de muren schilderen, betaal je per vierkante meter. Bij detailwerk krijg je prijzen per uur.
Reken op zo’n €30,- tot €35,- per m² of €35,- tot €40,- per uur.

Bij bepaalde schilderwerken in de keuken is het ook mogelijk dat je een vaste prijs per eenheid krijgt, bijvoorbeeld, om keukenkastjes te schilderen. Of voor plinten en kroonlijsten kan de binnenschilder een prijs per meter voorstellen.

In onderstaande tabel krijg je verschillende richtprijzen om verschillende onderdelen van de keuken te schilderen.

Prijzen keuken schilderen 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Binnenschilder €30,- tot €35,- per m²
€35,- tot €40,- per uur
Muren €15,- tot €20,- per m²
Plafond €10,- tot €20,- per m²
Spuitwerk €5,- tot €11,- per m²
Sauswerk €7,- tot €14,- per m²
Keukenkastjes €20,- tot €70,- per kast
Koelkastdeur €60,- tot €90,- per koelkast
Kranslijsten/lichtlijsten €10,- tot €20,- per meter
Plinten €15,- tot €25,- per meter
Vloer schilderen Prijs op aanvraag

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, arbeidskosten en materiaal. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Welke factoren bepalen de kosten?

De kosten om de keuken te schilderen verschillen per schilderwerkje. Zoals je kon lezen in bovenstaande tabel is sauswerk goedkoper dan spuitwerk. Het oppervlak dat je gaat beschilderen, beïnvloedt ook de prijs. De keukenkasten schilderen vergt meer voorbereidingswerk dan, bijvoorbeeld, de tegels. Verder gelden de volgende regels i.v.m. de prijs:

 • Hoe meer werk, hoe lager de tarieven.
 • Verf van betere kwaliteit is duurder.
 • Een ervaren schilder is duurder dan een beginnende.
 • Detailwerk schilderen is duurder dan grote oppervlaktes verven.
 • De keuken laten schilderen in de winter kan goedkoper zijn dan in de zomer.

Besparen op de kosten om de keuken te schilderen?

Dat kan door hier gratis offertes aan te vragen en grondig prijzen te vergelijken.

Keuken laten verven: de mogelijkheden!

Wie het heeft over de keuken schilderen, denkt waarschijnlijk eerst aan de muren en dan eventueel aan het plafond en de vloer. Er zijn echter veel meer mogelijkheden om de keuken een nieuwe look te geven. Door enkel de keukenkasten te schilderen, krijg je al een heel verschillende look.

Bovendien zijn er nog veel andere mogelijkheden, zoals de keukentegels, het keukenblad of de koelkastdeur schilderen. Ook de keukenfrontjes vervangen is een goedkope manier om te restylen. Lees verder om meer inspiratie op te doen voor schilderwerken in de keuken.

Keukenkasten schilderen

De keukenkastjes schilderen, is een leuke manier om de volledige keuken op te vrolijken en is heel budgetvriendelijk in vergelijking met een keukenrenovatie. Met een goede voorbereiding bekom je zonder problemen een prachtig resultaat. Demonteer de keukendeurtjes om gemakkelijker te werken. Voor je begint te schilderen moet je grondig ontvetten en voorzichtig schuren.

De keukendeurtjes schilderen doe je best met solventgedragen verf. Deze verf kan iets beter tegen krassen en vet dan watergedragen verf. Deze verf heeft echter wel enkele nadelen. Je zal een tijdje last hebben van geurhinder en lichtere tinten vergelen met de tijd. Wil je de keuken in het wit schilderen? Dan kies je toch beter voor watergedragen verf.

Keukenmuren schilderen

Reinig de wanden grondig met ontvetter en warm water voor je de keuken schildert. Nieuwe verf hecht namelijk niet zo goed op vuile wanden.

Schilder eerst het plafond en daarna pas de muren. Het houtwerk schilder je pas op het einde, omdat er bij houtwerk sneller stof en vuil in de borstel terechtkomt. Bovendien hoef je ramen, keukenkasten en ander meubilair niet zo nauwkeurig af te plakken als je er later toch over zal schilderen.

Keukenblad verven

Een keukenblad vernieuwen kan vrij kostelijk zijn. Gelukkig kan je kleine schade herstellen met een laag verf. Het keukenblad schilderen, is ook een prima optie om van kleur te veranderen.

Zowat alle materialen kan je schilderen. Je moet wel een goede primer kiezen. Een mdf keukenblad vereist andere primer en verf dan een betonnen blad. Ontvet grondig het werkblad voor je begint te schilderen. Na wat opschuren en ontstoffen, begin je aan het echte werk. Kies voor een slijtvaste verf met polyurethaan. Met nadien nog een laagje vernis bescherm je ook beter tegen water.

Keukentegels schilderen

De keukentegels schilderen, is vrij eenvoudig. Begin met het ontvetten en schoonmaken van de tegels. Terwijl de tegels drogen, begin je de randen af te plakken. Eenmaal alles droog is, schilder je eerst de randen en voegen met een ronde kwast. Daarna breng je de rest van de grondlaag aan met een roller. Gebruik een primer voor gladde oppervlakken.

Volg de drooginstructies die op de verfpot staan. Daarna schilder je op dezelfde manier met verf. Gebruik een krasvaste verf om langer van het resultaat te genieten.

Keukenvloer verven

In de keuken wordt al eens gemorst. Het is dus belangrijk om de vloer gemakkelijk schoon te kunnen maken. Dat kan door de keukenvloer te verven. Kies voor een krasvaste en waterdichte verf voor een gemakkelijk onderhoud.

Werk de keukenvloer af met een coating om langer van de resultaten te genieten. De coating zal de vloer extra bescherming bieden en bovendien kan je er antislipmiddel aan toevoegen. Veel veiliger!

Keuken achterwand verven

De muur achter het fornuis ondervindt het meest last van vet en spatten. Deze muur moet dus extra behandeld worden. Vroeger werd hiervoor een speciale spatwand geplaatst. Materialen zoals glas, tegels en graniet zijn namelijk gemakkelijker schoon te maken.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een ander materiaal te gebruiken voor de spatwand. Nu bestaan er coatings om de muurverf te beschermen. Dankzij deze extra laag kan je de muur gemakkelijk schoonmaken met een vochtig doekje zonder de verf te beschadigen.

Voor het best resultaat schakel je een professionele schilder in.

Benieuwd hoeveel dat kost? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Keuken schilderen: welke kleur?

Lichte kleuren werken altijd in de keuken. Ook zwart en grijs hebben hun plaats in een moderne keuken. Heldere kleuren kunnen ook, maar steeds in combinatie met de kleur van de meubels. Kies voor een contrasterend kleur of een gelijkaardig kleur.

Gebruik vooral lichte kleuren in een kleine keuken. Zo lijkt de ruimte groter. Met een felle accentmuur maak je de ruimte ook iets levendiger.

Magneetverf en krijtverf vinden ook steeds meer hun weg naar de moderne keuken. Door keukenkasten te schilderen met deze leuke alternatieve verven maak je overal boodschappenlijstjes of hang je de mooie tekeningen van de kids waar je maar wil.

Keuken zelf schilderen? Waarom is dit niet verstandig?

De keuken schilderen is belangrijk om de kwaliteit van het materiaal en meubilair te behouden. Een goede uitvoering is hiervoor essentieel. Een slechte verfkeuze kan vochtproblemen veroorzaken. Een eiken keuken schilderen, vergt ook heel wat kennis. Je wil die mooie eiken kasten niet beschadigen door verkeerd te schuren.

Om problemen te voorkomen, is het dus een goed idee om een schilder in te schakelen om de keuken te verven. Bovendien heeft dit nog meer voordelen:

 • Een schilder werkt sneller en nauwkeuriger.
 • Een vakman weet welk verf hij nodig heeft voor elk type ondergrond.
 • Een schilder geeft kleuradvies op maat.

keuken schilderen kosten

Keuken laten schilderen? Bespaar op de kosten!

Om een goed idee te hebben van de prijs om de keuken te laten schilderen, vraag je best offertes aan. Door verschillende offertes grondig te vergelijken, vind je betere tarieven. Offertes vinden, is trouwens niet moeilijk. Via onze offerteservice is dat heel eenvoudig. Beschrijf duidelijk de schilderwerken die je wil uitvoeren in de keuken en je krijgt tot vier offertes doorgestuurd.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk deze offertes op vlak van prijs, extra kosten, voorwaarden en omschrijving van de werkzaamheden. Bang om niets te vinden? Wees gerust. De aanvraag is gratis én vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen. Vraag daarom snel gratis offertes aan.

Gratis offertes vergelijken!