Badkamer schilderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Schilderwerken
  4. /
  5. Badkamer schilderen

Badkamer laten schilderen?

Tegels plaatsen in de badkamer of toch maar schilderen? Of misschien wel de tegels in de badkamer of het toilet schilderen? Tegenwoordig bieden deze opties bijna gelijke bescherming tegen vocht en schimmel. De keuze tussen verf en tegels is dus vooral een stijlkeuze. Lees verder om meer te weten te komen over het verschil tussen beide. Bovendien komen er ook verftips en kleuradvies aan bod.

Start gratis offerteaanvraag!

Ben je vooral op zoek naar prijzen of advies op maat? Dan moet je bij een professionele schilder zijn. Gelukkig kan je die snel en gemakkelijk vinden via onze offerteservice. Vraag hier gratis offertes aan om prijzen te vergelijken.badkamer schilderen

Wanneer de badkamer verven?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de badkamer te schilderen. Dit is een goed idee om een modernere look te creëren. Bovendien is het een stuk goedkoper dan betegelen.

Ben je van plan om de badkamer te renoveren? Dan is het dus een goed idee om de badkamer te schilderen. Heb je al eerder geschilderd in de badkamer? Dan moet je na 5 jaar eens grondig inspecteren of de schilderwerken nog in goede staat zijn. Door het vocht in de badkamer kan de verf loskomen of ontstaan er blaasjes.

Ook wanneer je schimmel ontdekt hebt, is het een goed idee om na de herstellingen en isolatiewerken de badkamer te verven.

Kosten badkamer schilderen

De badkamer schilderen in plaats van betegelen is goedkoper. Er komt namelijk minder voorbereiding bij kijken. Vooral verf vernieuwen is een stuk goedkoper dan tegels vernieuwen.

De prijzen om de badkamer te verven, zijn heel uiteenlopend. Veel hangt af van de kwaliteit van de verf en de tarieven van de schilder. Gemiddeld betaal je €35,- tot €40,- per uur voor een schilder. Een ervaren schilder rekent soms meer aan of een beginnende schilder minder. Daarnaast kan je flink besparen door werken in de winter uit te voeren en grondig offertes te vergelijken. Om een goed idee te hebben van andere tarieven krijg je enkele prijsvoorbeelden in onderstaande tabel.

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Binnenschilder €30,- tot €35,- per m²
€35,- tot €40,- per uur
Badkamermuur €15,- tot €20,- per m²
Plafond €10,- tot €20,- per m²
Spuitwerk €5,- tot €11,- per m²
Sauswerk €7,- tot €14,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen voor het verven van badkamers (incl. btw, materiaal- en arbeidskosten). Vergelijk gratis offertes om te besparen.

Besparen op de kosten om de badkamer te laten schilderen?

Dat is super-eenvoudig: vraag hier gratis offertes aan om prijzen te vergelijken.

Wat kan ik laten verven in de badkamer?

Tegenwoordig zijn er verven van zeer hoge kwaliteit die goed bestand zijn tegen vocht. Daardoor is het mogelijk om bijna alles in de badkamer te schilderen. Denk maar aan de muren, het plafond, het badkamermeubel en zelfs de tegels.

Toch moet je opletten met enkele details. Je kan niet voor alles dezelfde verf gebruiken. Houten meubels en tegels vereisen andere verf en andere primer. Kijk in de verfwinkel dus goed het kleur en de glanswaarde van de verf na. Daarnaast is het beter om in de douchecel niet te schilderen, omdat de verf daar te vaak met warm water en damp in contact komt.Tegels badkamer verven

Als je de kleur van de tegels beu bent en niet veel werk wil uitvoeren, kan je ook gewoon de badkamer schilderen over de tegels. Met het juiste materiaal en de juiste kennis is het schilderen van badkamertegels helemaal geen probleem.

Badkamer plafond verven

In andere ruimtes is een matte verf de best keuze voor het plafond. In de badkamer kies je echter best voor een glanzende verf. Glanzende verven kunnen beter tegen vocht. Zo voorkom je dat de verf binnen de kortste keren afbladert. Natuurlijk is het ook hier belangrijk om een waterdichte primer te gebruiken.

Verder is het noodzakelijk om een goede verluchting te voorzien. In slecht verluchte badkamers kan er schimmel ontstaan door waterdamp. Dat kom vooral voor in de hoeken van het plafond.

Gipsplaten plafond badkamer schilderen

Het plafond in de badkamer kan je perfect afwerken met gipsplaten. Uiteraard doe je dat met groene gipsplaten (wr gyproc). De gipsplaten mogen echter niet direct blootgesteld worden aan water. Daarom is het belangrijk om de gyproc af te werken met tegels of verf.

Om het gyproc plafond te beschilderen, moet je eerste de voegen plamuren en daarna een waterdicht voorstrijkmiddel aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat poreuze materialen minder absorberen en dat de verf beter aanhecht.

Badkamer voegen verven

Als je een huis koopt, vind je het kleur van de voegen misschien niet passen bij de tegels. Of misschien zijn de voegen wat zwart door schimmels. Na een grondige schrobbeurt kan je gewoon de voegen schilderen in de badkamer. Je zal versteld staan van de verandering. Zwarte voegen die plots veel lichter van kleur zijn, doen de hele badkamer heropleven.

In de verfwinkel vind je speciale voegverf. Deze is gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig te verwijderen van de tegels. Met was precisiewerk kan je uiteraard ook de voegen verven met wat overschot van goede kwaliteitsverf en een penseel.

Een schilder inschakelen om de badkamer te verven?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan om prijzen van schilders te vergelijken.

Badkamer schilderen: welke verf?

Om te schilderen in de badkamer gebruik je een waterdichte primer en waterbestendige verf. Met een goede verf die tegen condens kan, voorkom je schimmelproblemen. Doorgaans is glanzende verf hiervoor beter geschikt dan matte verf. Bovendien is glanzende verf gemakkelijker schoon te maken.

Het type muurverf voor de badkamer is vaak ook geschikt voor de keuken. Je kan dus gemakkelijk schilderwerken in beide ruimtes combineren. Het is namelijk belangrijk in de keuken en in de badkamer dat de verf waterdicht is, gemakkelijk schoongemaakt kan worden en tegen wat vuil kan.

Badkamer verf schimmelwerend

Niets is viezer dan vuile schimmelplekken in de badkamer. Gelukkig kan je schimmelproblemen vermijden met een anti-schimmelverf. Dit soort verf bevat verschillende middelen die schimmelgroei voorkomen.

Merk op dat schimmelwerende badkamerverf enkel schimmels voorkomt. Je kan dus de badkamer schilderen tegen schimmels maar niet om ze te verwijderen.

Je houdt de badkamer schimmelvrij door goed te ventileren. Ook de badkamer verwarmen tijdens en na het douchen voorkomt schimmels omdat dit condensvorming vermindert.

Badkamer verven: welke kleur is geschikt?

De kleurkeuze in de badkamer hangt grotendeels af van de grootte van de kamer. Kies voor lichte kleuren of pastelkleuren in kleine badkamers. Donkere kleuren horen doorgaans enkel thuis in grote ruimtes. Wil je toch donkere kleuren gebruiken? Vraag dan zeker advies aan een ervaren schilder.

Lichte kleuren stralen bovendien rust uit. Kleuren uit de natuur, zoals blauw en groen, zijn echte aanraders voor de badkamer. Wil je het iets actiever? De badkamer schilderen in een fel kleur fleurt de boel wat op. Beperk je bij een muur schilderen echter tot een accentmuur en hou steeds rekening met de kleuren van het meubilair en eventuele accessoires.

Badkamer schilderen of betegelen?

Betegelen was vroeger veel populairder omdat tegels beter tegen vocht konden dan geverfde muren. In 2024 is de verf echter al zodanig ontwikkeld dat vochtige badkamers geen problemen meer vormen. Verf is dus eigenlijk een betere optie geworden.

De badkamer verven is goedkoper en gemakkelijker dan tegels plaatsen. Daarom is het ook eenvoudiger om af en toe eens van stijl te veranderen. Bovendien ziet de badkamer er ruimer en moderner uit met verf.

Tegels blijven toch de betere keuze in de douche en zijn nog steeds iets gemakkelijker schoon te maken, al moet je wel opletten met de voegen.

Bespaar op de kosten!

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten om de badkamer te schilderen. Je kan bijvoorbeeld de schilderwerken in de badkamer combineren met andere schilderwerken. Zo krijg je misschien een lager uurtarief.

Verder bespaar je op de kosten voor de schilder door te kiezen voor een winterschilder of een beginnende schilder. Een schilder uit de buurt is ook goedkoper, want dan betaal je minder voorrijkosten. Daarnaast kan je helpen met het voorbereidend werk om de kosten te drukken.

badkamer schilderen kosten

Badkamer laten schilderen? Gratis offertes vergelijken!

De badkamer schilderen, is niet zonder risico’s. Wanneer je niet voor de juiste verf kiest zal de verf snel afbladeren of kan je zelfs vochtproblemen en schimmels veroorzaken. Daarom is het steeds aangeraden om een schilder voor binnenschilderwerken in te schakelen. Bovendien krijg je dan vaak garantie op de schilderwerken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Via onze offerteservice vind je snel en gemakkelijk offertes. Maak een duidelijke beschrijving van de geplande werken en vertel wanneer je ze wil uitvoeren. Binnen de kortste keren krijg je tot vier offertes toegestuurd die je kan vergelijken op vlak van prijs, uitvoering en garantievoorwaarden.

Gratis offertes vergelijken!