Offerte schilderwerk

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Offerte schilderwerk

Tips bij het aanvragen van offertes voor schilderwerk

Zoek je offertes voor schilderwerken? Heb je al offertes voor schilderwerk buiten, maar weet je niet waarop je moet letten? Of je weet niet goed hoe je offertes voor schilderwerk binnen moet vergelijken?

Start gratis offerteaanvraag!

Hier kan je gratis offertes voor schilderwerk aanvragen. Verderop leggen we uit hoe je die offertes kan vergelijken. Je krijgt antwoord op al deze vragen:offerte schilderwerk

Waarom schilder offertes aanvragen?

Offertes voor schilderwerken aanvragen heeft zijn voordelen. Ten eerste krijg je een idee van de kostprijs. Daarnaast kan je verschillende mogelijkheden en prijsbepalingen vergelijken. Wanneer je verschillende offertes vergelijkt, vind je gegarandeerd een goedkoop tarief.

Hier kan je bovendien gratis offertes voor schilderwerken aanvragen. Elke aanvraag is vrijblijvend. Je hebt dus helemaal niets te verliezen.

Ten slotte bespaar je ook heel wat tijd. Het kost slechts een paar minuten om hier offertes voor schilderwerk aan te vragen. Zelf schilders zoeken, mailen of opbellen, duurt veel langer.

Wat staat er op een offerte voor schilderwerk?

Op een offerte voor schilderwerk staat een gedetailleerde opbouw van de prijs. Niet alle schildersbedrijven hanteren dezelfde methode, let dus goed op de verschillen. Doorgaans komen deze factoren aan bod:

 • het uurtarief van de schilder of de prijs per m2
 • voorrijkosten
 • prijs van de verf en eventueel voorbeelden
 • andere materiaalkosten
 • huur van extra materiaal zoals steigers
 • planning van de werkzaamheden
 • garantie
 • eventuele kortingen

Offerte schilderwerk: waarop letten?

Let bij het vergelijken van offertes op de kwaliteit van de offerte. Een goed opgemaakte offerte straalt meer vertrouwen uit.

Het is belangrijk dat de offerte een gedetailleerde beschrijving van de werken bevat. Zo voorkom je later discussies over wat al dan niet inbegrepen is. Vraag daarom ook wat de prijzen zijn voor meerwerk. Kleine reparaties zijn vaak niet inbegrepen en kunnen de totaalprijs flink doen stijgen.

Verder lees je best de garantievoorwaarden en algemene voorwaarden goed na. Vergeet daarnaast niet na te gaan tot wanneer de offerte geldig is.

Benieuwd naar de kosten voor schilderwerk? Vraag gratis offertes aan.

Prijsopbouw schildersbedrijf

De prijsopbouw op een offerte voor schilderwerken bestaat uit verschillende kosten. Zelden gebruiken twee schildersbedrijven éénzelfde structuur. De offertes goed vergelijken is dus ten sterkste aangeraden.

De offerte wordt voornamelijk bepaald door het loon van de schilder en de materiaalkosten. Het loon wordt berekend per uur of per vierkante meter. De materiaalkosten hangen grotendeels af van de verf, maar ook van de kwasten, borstels, tape en ander schildermateriaal.

Verder komen er vaak voorrijkosten en huur van materiaal bij. De invloed van deze kosten is vooral belangrijk bij grotere werken die meerdere dagen duren.

Bovenop deze kosten komt de btw. Normaal betaal je 21% btw. Bij renovatiewerken betaal je onder bepaalde omstandigheden slechts het verlaagde btw-tarief op schilderwerken van 6%.

Hoe wordt de totaalprijs berekend?

Zoals gezegd hanteren schilders verschillende prijsberekeningen. De prijsbepaling kan verschillen volgens het project. Wil je een offerte voor schilderwerken buiten of binnen? Laat je grote oppervlaktes, zoals muren, schilderen? Of is het gedetailleerd werk, zoals deuren, ramen en trappen? Of wil je weten wat het kost om een appartement te schilderen? Doorgaans wordt de prijs van een offerte op één van de vier onderstaande manieren weergegeven :

 • Uurtarief: je krijgt op de offerte een schilder prijs per uur. Achteraf betaal je uiteraard het aantal gewerkte uren.
 • Vaste prijs per project: de schilder stelt vooraf een vaste prijs op. Het voordeel van deze methode is dat je later geen onverwachte kosten hebt.
 • Prijs per m²: je krijgt een vaste prijs per m2. Let erop wat de schilder in rekening brengt. Soms is dat enkel de oppervlakte van de muur/plafond. Andere schilders tellen de oppervlakte van deuren/ramen mee.
 • Richtprijs: voor de werken krijg je een idee van de totale prijs. Deze methode wordt gebruikt wanneer de exacte kosten moeilijk berekend kunnen worden. Achteraf worden de werken geëvalueerd en krijg je de uiteindelijke prijs.

Op zoek naar gratis offertes voor schilderwerk?

Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionele schilders.

Zo vergelijk je schilderwerk offertes!

Om offertes voor schilderwerken goed te vergelijken, let je niet alleen op de prijs. Je moet ook nagaan of de offerte compleet is. Daarnaast raden we aan om reviews van de schilders op te zoeken. Ga online op zoek naar recensies of misschien ken je wel iemand die ervaring heeft met een bepaalde schilder.

Lees de garantievoorwaarden en algemene voorwaarden goed na. Een goede garantie en een betrouwbare schilder kosten waarschijnlijk meer, maar je neemt minder risico’s.

Tot slot, geef je best de voorkeur aan een vaste prijs. Zo weet je vooraf wat je te wachten staat en volgen er geen onprettige verassingen.

schilderwerk offerte

Schilder nodig? Bespaar op de kosten!

Of je nu offertes voor schilderwerken buiten zoekt of offertes voor schilderwerken binnen, het is belangrijk om rekening te houden met bovenstaande tips. Dat is de eerste manier om te besparen op de kosten.

Daarnaast bespaar je gemakkelijk op schilderwerken door offertes grondig te vergelijken. Daarvoor moet je natuurlijk eerst verschillende offertes aanvragen.

Gelukkig hoeft dat niet lang te duren.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan voor schilderwerken.


Recente aanvragen:


Ramen schilderen in Brussel
Schilders voor schilderwerk in Gent
Goedkope winterschilder in Brugge
Buitenschilderwerken in Genk
Gevel schilderen in Mechelen
Huis laten schilderen in Antwerpen
Kleine binnenschilderwerken in Hasselt
Schilderwerken in Kortrijk
Schilders voor deuren in Leuven
Houtwerk verven in Aalst

Gratis offertes vergelijken!