Alles over prijzen verf!

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Prijs verf

Van plan om te schilderen? Of laat je het werk liever over aan een schilder? In beide gevallen is het een goed idee om je te informeren over de prijs van de verf.

Deze pagina staat boordevol handige informatie over soorten verf en de bijhorende prijzen. Verder leggen we uit hoe je kan besparen op schilderwerken. Enerzijds hoe je kan besparen op de verf en anderzijds hoe je kan besparen op de kosten voor een schilder.

Start gratis offerteaanvraag!

Dit kan door offertes te vergelijken. Vraag nu gratis offertes aan om de beste prijs te bekomen voor verf en voor schilderwerken.prijs verf

Prijzen verfsoorten 2024

De prijs van verf geven we voor het gemak per liter. Latexverf kost gemiddeld zo’n €10,- tot €20,- per liter. Latex gevelverf kost zo’n €5,- extra.

Met een liter verf schilder je gemiddeld zo’n 5 tot 10 vierkante meter. De exacte oppervlakte die je kan schilderen met een liter staat doorgaans aangegeven op de verfpot.

Grondverf of primer is doorgaans iets duurder. Reken op zo’n €20,- tot €30,- per liter voor een goede grondverf. Meestal is één goede laag primer voldoende.

Beits, alkydverf en acrylverf hebben een hogere kostprijs. In onderstaande tabel vind je de prijs van verf per liter. Benieuwd naar de prijs van verf per m2? Deel deze prijs door 8 voor een schatting van de prijs.

Verfsoort Prijs verf per liter*
Latex – binnenmuur- en plafondverf €10,- tot €20,-
Latex – gevelverf €15,- tot €25,-
Grondverf €20,- tot €30,-
Beits  €25,- tot €35,-
Alkydverf €25,- tot €40,-
Acrylverf €30,- tot €45,-

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van verf?

De kostprijs van verf hangt af van heel wat factoren. We leggen even uit hoe, onder andere, de verfsoort en de kwaliteit een invloed hebben op de prijs.

  • Verfsoort:verschillende verfsoorten hebben verschillende prijzen. Latexverf is, bijvoorbeeld, een stuk goedkoper dan acrylverf. Latexverf bevat namelijk minder pigment en bindmiddel.
  • Oppervlakte om te schilderen: hoe groter de oppervlakte, hoe meer verf je nodig hebt. Je bespaart op de prijs van verf per liter doordat je in grotere hoeveelheden kan kopen.
  • Kwaliteit van de verf:verf van een a-merk kost meer. Verf van betere kwaliteit gaat wel langer mee en misschien heb je minder lagen nodig.
  • Dekking van de verf: met een verf met een goede dekking heb je minder lagen nodig. Bij een grote oppervlakte bespaar je veel door een extra laag te vermijden dankzij goede verf.
  • Ondergrond: de ondergrond bepaalt hoeveel verf je nodig hebt per vierkante meter. Bij gladde oppervlaktes heb je minder verf nodig. Ook de verfsoort hangt af van de ondergrond.

Op zoek naar een schilder om je huis te verven?

Vraag hier gratis offertes aan om de prijzen van schilders te vergelijken.

Prijs grondverf

De kosten voor grondverf liggen tussen de €20,- en €30,- per liter. Een goede grondlaag zorgt voor een betere aanhechting van de verf en een mooier eindresultaat.

De exacte prijs van de grondverf of primer is vooral afhankelijk van de kwaliteit en het te beschilderen oppervlak. Voor hout gebruik je een andere primer dan voor binnenmuren. Voor een buitenmuur kies je best voor een ademende grondverf zodat de muur tijdig kan uitdrogen.

Kosten verf voor binnenschilderwerk

Acrylverf en latexverf zijn de meest gebruikte verfsoorten voor binnenschilderwerk. De kostprijs voor de verschillende soorten verf hangt grotendeels af van de hoeveelheid pigment. Hoe meer pigment, hoe duurder. Verf met meer pigment heeft een betere dekking. Dus denk niet dat je met de goedkoopste verf altijd de goedkoopste totaalprijs bekomt.

Latexverf heeft een prijs van €10,- tot €20,- per liter. Voor acrylverf betaal je €30,- tot €45,- per liter. De prijs voor verf per vierkante meter kan hier flink van verschillen omdat bepaalde verfsoorten betere dekking geven dan andere. Dit betekent dat je minder verf nodig hebt voor dezelfde oppervlakte.

Prijs verf voor buitenschilderwerk

Verf voor buitenschilderwerk kost meer dan verf voor binnen. Dit komt omdat deze verf de muren of het hout moet beschermen tegen diverse weersomstandigheden.

Ook hier zijn de prijzen voor verf van betere kwaliteit of verf met meer pigment hoger. Verder verandert de prijs volgens de droogtijd. Sneldrogende verf kost iets meer. Toch zal de winterschilder dit aanraden voor een beter resultaat.

Latexverf voor buiten kost €15,- tot €25,- per liter. Andere verfsoorten voor buiten, zoals alkydverf en beits zijn iets duurder. Deze verfsoorten zijn doorgaans verkrijgbaar vanaf €25,- per liter.

Bespaartips!

Besparen op schilderwerken en verf kan op verschillende manieren. Je bespaart op de prijs voor verf per m² door een grotere oppervlakte te beschilderen. Ten eerste, is de verf goedkoper als je in grote hoeveelheid koopt. Ten tweede, geeft een schilder korting voor grotere oppervlaktes. Ook door verschillende klusjes te combineren kan je besparen op de kosten voor een schilder.

Verder bespaar je op de kostprijs voor een schilder door de werken goed voor te bereiden. Zorg voor genoeg ruimte en maak de muren leeg.

Je kan eventueel zelf de verf kopen, maar sommige schilders werken uitsluitend met hun eigen verf. Daarnaast weten zij ook vaak beter welke verf het beste past en kunnen zij die verf vaak kopen aan een lagere prijs.

verf prijs

Op zoek naar een schilder? Gratis offertes vergelijken!

Staat je verf al lang te wachten of ben je toch niet zo zeker van je schilderkwaliteiten? Laat het werk over aan een schilder.

Een schilder weet precies hoeveel verf hij nodig heeft en gaat er zuiniger mee om. Dankzij zijn ervaring bespaar je wellicht enkele liters bij een groot oppervlak. In het beste geval is er zelfs een laag minder nodig omdat de schilder perfect weet hoeveel dekking een bepaalde verfsoort geeft.

Wil je ook op de schilder besparen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag dan hier gratis offertes aan om prijzen van schilders te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!