Aannemer zoeken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Renovatiewerken
  4. /
  5. Aannemer zoeken

Aannemer zoeken: alle info op een rij!

Een aannemer gezocht voor een nieuwbouw, renovatiewerken of grote verbouwingen? Vaak gaat het om grote bedragen. Daarom is het belangrijk om deze zoektocht goed aan te pakken.

Op deze pagina kom je te weten waar je rekening mee moet houden om een aannemer te zoeken voor verbouwing of andere projecten. We vertellen je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en hoe je de beste tarieven voor een aannemer kan vinden.

Start gratis offerteaanvraag!

De eenvoudigste manier is door hier gratis offertes aan te vragen. Begin er nu aan en vergelijk snel tot wel vier verschillende aannemers uit de buurt.

Wanneer heb ik een aannemer nodig?

Ga je bouwen, verbouwen of renoveren? Dan kan een aannemer of aannemersbedrijf helpen om het project in goede banen te leiden. Een aannemer, of bouwcoördinator, zorgt voor een nauwkeurige voorbereiding, grondige opvolging en geslaagde oplevering van het project.

Je kan een aannemer zoeken om je bij te staan bij de analyse van de plannen en om de juiste onderaannemers of vaklui te vinden. Daarnaast is een aannemer de tussenpersoon voor al het contact tussen jezelf en de leveranciers of vaklui. Ook is een aannemer inhuren handig als je meerdere renovatiewerken wilt verrichten.

Als je zelf weinig tijd in het project wil stoppen, zal je zeker gediend zijn met de bijdrage van een aannemer. Bij grote projecten staat hij dagelijks in contact met alle betrokkenen om de werken vlot te laten verlopen, materialen op tijd aan te leveren, en de nodige vergunningen voor te leggen. Vergelijk offertes van aannemers!

aannemer zoeken

Waarop letten bij inschakelen aannemersbedrijf?

Een geschikte aannemer vind je niet zomaar. We bedoelen daarmee niet dat er veel slechte aannemers zijn, maar de correcte aannemer hangt sterk af van het project dat je wil realiseren.

De belangrijkste factoren om rekening mee te houden zijn de locatie van de aannemer, officiële erkenning, referenties en specialisaties. Hieronder volgen meer details om gericht een aannemer te zoeken.

Aannemer in de buurt

Een aannemer zoeken in de buurt heeft verschillende voordelen. Iemand die dichtbij woont, is vaak gekend in de buurt. Je kan dus ook eens rondvragen bij buren om hun ervaring.

Daarnaast kent hij zonder twijfel verschillende onderaannemers uit de regio en dat maakt een groot verschil uit voor de totaalkost. Wanneer je voor werklui uit de buurt kiest, zal je namelijk minder verplaatsingskosten betalen.

Een aannemer uit de buurt zoeken, doe je via onze gratis offerteservice. Eén aanvraag brengt je in contact met tot wel vier aannemers. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kies een erkende aannemer

Zoek een geregistreerde aannemer om je te verzekeren van diens vakkundigheid. Een registratie via de FOD Economie betekent namelijk dat een aannemer technisch bekwaam is, voldoende financiële draagkracht heeft en over professionele integriteit beschikt.

De categorie van de erkenning geeft je ook de nodige informatie over de technische bekwaamheid in verschillende vakgebieden. Via de FOD Economie vind je meer informatie over een erkenning.


Erkende aannemers zoeken in de regio?

Vergelijk offertes om te besparen!

Gratis - Vrijblijvend

Vraag referenties op

Op de website van een aannemer vind je wellicht mooie foto’s en lovende woorden. Je ziet er echter zelden de negatieve kant. Daarom is het belangrijk om ook elders referenties te zoeken.

Spreek kennissen aan of ga online op zoek naar reviews om voldoende informatie in te winnen over aannemers. Alleen door ook na te gaan hoe een aannemer handelt wanneer de zaken niet volgens plan lopen, zal je de beste aannemer vinden.

Algemene of gespecialiseerde aannemer gezocht?

Hou tijdens je zoektocht rekening met verschillende types aannemers. Bij grote werken zoek je misschien best een totaalaannemer die het volledige project in goede banen kan leiden.

Verder zijn er nog enkele belangrijke dingen om in acht te nemen. Bij een gewone verbouwing heb je geen gespecialiseerde aannemer nodig. Bij specialistische verbouwingen zoals een restauratie of grote verbouwing is dat wel zo.

Soms wil je ook iets specialers, zoals tadelakt of een gietvloer. Hiervoor kan je ook niet zomaar elk aannemersbedrijf aanspreken. Je moet een aannemer zoeken die ervaring heeft met deze speciale materialen.

Een aannemer gezocht voor verbouwing of renovatiewerken?

Vraag nu gratis offertes aan om meteen te beginnen aan je prijsvergelijking!

Wat kost een aannemer?

Het gemiddelde tarief voor een aannemer ligt tussen de €35,- en €50,- per uur.

De tarieven voor eenvoudige projecten en lichtere werken liggen eerder rond de ondergrens van zo’n €35,-. Een nieuwbouw of zwaardere werken hebben vaak een prijs van om en bij de €50,- per uur.

Uiteraard kunnen deze prijzen onderling verschillen van bedrijf tot bedrijf. Aannemersbedrijven passen namelijk hun prijzen aan op basis van factoren zoals locatie, administratieve kosten en werkdruk.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe besparen op aannemers?

Bespaar op de kosten voor een aannemer door iemand uit de buurt te kiezen. Zoals gezegd, kan je zo besparen op de transportkosten. Bovendien gaan de werken misschien iets vlotter vooruit als de aannemer dichter bij het project woont.

Verder kan je besparen door de werken goed te plannen. Zoek je, bijvoorbeeld, iemand voor schilderwerken? Dan liggen de tarieven vaak lager in de wintermaanden. Zoek vaklui die het niet zo druk hebben om lagere tarieven te verkrijgen.

Door offertes aan te vragen, krijg je snel een eerste indruk van deze tarieven. Vraag hier gratis offertes aan om tot 40% te besparen.

aannemer zoeken in de buurt

Aannemer nodig? Bespaar op de kosten!

Aannemers kunnen je heel wat moeite en tijd besparen bij grote projecten. Bovendien, kunnen ze je waarschijnlijk zelfs wat geld besparen als je alles goed aanpakt. Als de kosten voor de aannemer meevallen, heb je zo deze investering terugverdient dankzij hun voordelige tarieven met leveranciers en onderaannemers.

Maar hoe zorg je ervoor dat de kosten voor een aannemer meevallen?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om gemakkelijk tarieven van aannemers uit de buurt te zoeken. Met één aanvraag krijg je tot vier gratis offertes toegestuurd.

Gratis offertes vergelijken!