Renovatiewerken aannemer nodig?

Gratis - Vrijblijvend

De rol van een aannemer

Een aannemer is de belangrijkste persoon om grote bouwprojecten in goede banen te leiden. Ga je zelf bouwen, verbouwen of renoveren? Schakel dan een aannemer of aannemersbedrijf in om alle werken vlot te laten verlopen.

Op deze pagina krijg je meer informatie over wat een aannemer is, wat een aannemer doet en waarom je er best een inschakelt.

Start gratis offerteaanvraag!

Daarna hebben we het ook even over de tarieven. Deze kunnen echter sterk variëren en daarom raden we aan om steeds tarieven van verschillende aannemers te vergelijken. Probeer nu hoe dat werkt via onze gratis offerteservice!

aannemer

Wat is een aannemer?

Een aannemer is iemand die grote en minder grote bouwprojecten in goede banen leidt. Daarom spreekt men ook wel eens van bouwcoördinator. Hij zorgt voor een goede voorbereiding, opvolging van de werken en de oplevering van het project.

Een aannemer is als het ware een tussenpersoon. Hij is de eerste contactpersoon voor wie werken uitvoert, maar ook voor de vaklui of onderaannemers.

Wat doet een aannemer?

Een aannemer doet voorbereidend werk zoals de analyse van een project. Hij bespreekt de bouwplannen met de architect om de omvang, materialen en kosten te bepalen. Op basis van deze gesprekken zoekt hij het juiste personeel, of de geschikte onderaannemers.

Eenmaal deze voorbereiding erop zit, stelt hij een offerte op met meer informatie over het bouwproject en de kosten. Daarnaast probeert hij al de eventuele vergunning te krijgen.

Tijdens de werken zorgt de aannemer voornamelijk voor coördinatie van de werken. Hij zorgt dat de werken elkaar netjes opvolgen en dat de nodige materialen op tijd geleverd worden.

De aannemer zorgt er ook voor dat alles volgens plan gebeurt en dat de werken geen vertraging op lopen. Bij eventuele problemen, is hij het aanspreekpunten voor alle vaklui.

Na het project voert de vakman een laatste controle uit. Als alles in orde is, en je zelf ook akkoord gaat met het eindresultaat, levert hij het project op. Als het project erop zit, controleert de aannemer ook nog even of alle facturen correct betaald zijn.

Soorten aannemers

Er bestaan verschillende soorten aannemers. Voor grote projecten waar je weinig tijd voor hebt, kies je best voor een totaalaannemer die alles in goede banen leidt. Bij kleinere projecten of als je wat meer controle wil, ga je misschien beter op zoek naar gespecialiseerde aannemers.

Enkele voorbeelden zijn aannemers voor renovatiewerken of afbraakwerken. Verder bestaan er ook gespecialiseerde aannemers voor keukens, badkamers of zelfs tuinwerken.

Een aannemersbedrijf met specialisatie is soms wat duurder maar je kiest voor meer expertise. Zo zijn de resultaten ook nauwkeuriger.

Waarom een aannemersbedrijf inhuren?

Er komt veel meer kijken bij grote bouwprojecten dan je verwacht. Het lijkt soms een onnodige kost om een bouwcoördinator in te schakelen, maar wees gerust dat het de moeite waard is. Iemand met ervaring inschakelen, bespaart je heel wat zorgen en stress.

Bij renovatie, nieuwbouw of heropbouw weet een aannemer welke vergunningen nodig zijn. Hij heeft een goede kennis van zaken om de juiste onderaannemers te selecteren en om een goede schatting te maken van de prijs.

Het grootste voordeel van een aannemer is echter dat je zelf geen tijd vrij moet maken om alles in goede banen te leiden.

Op zoek naar een aannemer in de buurt?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van aannemers uit de buurt te vergelijken.

Wat kost een aannemer?

De kosten voor een aannemer hangen uiteraard sterk af van het soort werken dat je wil laten uitvoeren.

Kleine renovatiewerken en projecten die geen grote machines vereisen hebben een tarief van rond de €35,- per uur. Bij grote bouwprojecten waar wel grotere machines van toepassingen zijn, ligt de prijs per uur voor een aannemer om en bij de €50,- per uur.

Verder variëren de kosten voor een aannemer volgens zijn ervaring, locatie en transportkosten.


Aannemer: prijs per uur

€35,- tot €50,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van aannemers in de buurt.

Laag tarief
€35,- per uur

Nieuwbouw

Simpele verbouwing

Geen gebruik van machine etc.

Hoog tarief
€50,- per uur

Kleine renovatiewerken

Grote verbouwing en renovatie

Gebruik van machines

Start gratis offerteaanvraag!

aannemerzoeken

Aannemersbedrijf zoeken: waarop letten?

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om een goede aannemer te vinden. Zorg voor een goede verstandhouding met de aannemer zodat de werken vlot verlopen en je later problemen vermijdt.

Volg onderstaande stappen om een goede aannemer in de buurt te vinden.

Maak eerst een voorselectie. Denk even na over welk type aannemer je wil en ga op zoek naar contactinformatie. Spreek vrienden en kennissen aan of ga online op zoek naar geschikte aannemersbedrijven. Deze websites kunnen daarbij helpen:

Eenmaal je enkele geschikte aannemers hebt gevonden, vergelijk je hun werk. Zoek recensies, vraag anderen om hun ervaring of bekijk foto’s van hun geleverde projecten. In bepaalde specialisatiegebieden bestaan er bovendien ook keurmerken die garant staan voor kwaliteit.

Verder is het noodzakelijk om contact op te nemen met de aannemer. Door individueel het project te bespreken krijg je een beter idee van zijn kennis en kan je offertes opvragen.

Aannemer gezocht? Bespaar op de kosten!

Een aannemer of bouwbedrijf vinden kan echter een stuk sneller. Door online gratis offertes aan te vragen bespaar je jezelf heel wat tijd en moeite. Na enkele korte vraagjes in te vullen, heb je al gratis offertes aangevraagd.

Start gratis offerteaanvraag!

Eenmaal de aanvraag ingediend is, krijg je snel tot vier offertes toegestuurd. Vergelijk deze vrijblijvend om de beste tarieven of meeste ervaren aannemers te ontdekken.

Gratis offertes vergelijken!