Kleine renovatiewerken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Renovatiewerken
  4. /
  5. Kleine renovatiewerken

Kleine renovatiewerken laten uitvoeren?

Ziet de gevel er wat belabberd uit? Is de keuken niet meer naar wens? Heb je nood aan een andere sfeer in huis? Met enkele kleine renovatiewerken in of rond de woning kan je al veel bereiken. Een nieuw laagje verf, een scheidingswand met gyproc of nieuwe voegen kunnen de uitstraling van je woning volledig veranderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden en prijzen van kleine renovatiewerken. Wil je exacte prijzen? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan.kleine renovatiewerken

Wat zijn kleine renovatiewerken?

Kleine renovatiewerken zijn een snelle en goedkope manier om je woning wat nieuw leven in te blazen. Een muur schilderen of pleisteren kan de gehele woning een nieuwe uitstraling geven.

Met andere kleine ingrepen zoals gyproc- of metselwerken kan je zelfs de woning herindelen zonder grote kosten te maken.

Waarom renovatiewerk laten uitvoeren?

Soms heb je nood aan wat vernieuwing. Oudere woningen vertonen na verloop van tijd wat kleine mankementen. Met kleine renovatiewerken kan je deze problemen oplossen. Nadien ziet de woning er weet een stuk beter uit. Bovendien zorgen opknapwerken voor eens structurele verbetering van de woning.

Vind hier meer informatie over de kosten van een huisrenovatie.

Algemene renovatiewerken of een totaalrenovatie zijn veel ingrijpender dan kleine renovaties. Je kan echter wel besparen op de totaalkosten door meerdere projecten te combineren.

Na kleine renovatiewerken stijgt de waarde van je woning. Daarnaast hebben vele renovatiewerkjes ook een positieve invloed op de energieprestatie van de woning. Zo bespaar je op de stookkosten.

Kleine renovatiewerken: kosten 2024

Kleine renovatiewerken kosten zelden meer dan €100,- per vierkante meter. Vaak is het zelfs stukken goedkoper. De prijzen vallen dus heel goed mee.

Gyprocwerken, bijvoorbeeld, kosten tussen de €25,- en €60,- voor een wand. Een gyproc plafond is een beetje duurder.

Pleister- en schilderwerken kosten gemiddeld tussen de €15,- en €25,- per vierkante meter.

De kosten voor afbraakwerken zijn vrij uiteenlopend. Het kan al vanaf €7,- per vierkante meter maar soms kost het tot €55,- per vierkante meter. Je vraagt dus best offertes aan voor exacte prijzen.

Metselwerken, ten slotte zijn iets duurder. Reken op zo’n €100,- per vierkante meter. Heb je echter enkel nieuw voegwerk nodig? Dan kan het al van €8,-.

Soort renovatiewerken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Gyprocwerken €55,- tot €70,- per m² Plafond
€25,- tot €60,- Wand
Pleisterwerken €25,- per m²
Schilderwerken €15,- tot €20,- per m²
Metselwerken €100,- per m²
Afbraakwerken €7,- tot €55,- per m²
Voegwerken Vanaf €8,- per m² 

*Dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

De prijzen uit bovenstaande tabel zijn uiteraard nooit 100% exact. De totaalprijs is namelijk steeds afhankelijk van bepaalde factoren. Dit zijn de voornaamste:

  • Arbeidskosten: de tarieven van vaklui zijn afhankelijk van hun werkdruk, ervaring en zelfs regio.
  • Transportkosten: een vakman uit de buurt is vaak goedkoper omdat je minder voorrijkosten betaalt.
  • Materiaalkosten: materiaal van hoge kwaliteit kost iets meer. Het gaat echter soms veel langer mee waardoor het een betere investering is.
  • Premies en belastingen: voor sommige projecten kan je premies aanvragen. Bij bepaalde renovaties mag je ook rekenen op een btw-verlaging.

Besparen op de kosten voor kleine renovatiewerken?

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van aannemers uit de buurt te vergelijken.

Wat laten aanpassen in huis?

Je kan heel veel kleine renovatiewerken uitvoeren om je woning op te lappen. Een nieuw laagje verf op de muur doet soms wonderen maar er zijn ook veel alternatieven.

Hieronder een overzicht van de voornaamste kleine renovatiewerken. Soms kan je er ook meerdere combineren om de kosten wat te drukken.

Schilderwerken

Een schilderbeurt doet de woning weer stralen. Na zo’n 7 à 10 jaar ziet verf er namelijk niet meer zo nieuw uit. Bovendien begint de verf soms wat af te brokkelen waardoor muren en schrijnwerk niet meer optimaal beschermd zijn tegen vochtproblemen.

Pleister-, chape- en bezettingswerken

De muren en zelfs de vloer zijn ook wel eens aan vernieuwing toe. Wanneer de muur niet meer mooi egaal is, gaat schilderen of behangen niet. Om dit weer mogelijk te maken voer je pleisterwerken uit. Of je kan kiezen voor een alternatieve soort bezettingswerk.

Als je de vloer gaat vernieuwen, is het geen slecht idee om ook opnieuw chapewerken uit te voeren. Zo vermijd je problemen met verzakkingen of opstijgend vocht onder de vloer.

Gyprocwerken

Gyproc is een snellere manier om de muren weer egaal te maken. Met een voorzetwand maak je het bovendien gemakkelijk om isolatie te plaatsen.

Verder zijn gyprocwerken heel gemakkelijk om een vals plafond te plaatsen of om nieuwe ruimtes te creëren met behulp van scheidingswanden.

Elektriciteitswerken

Een oud elektriciteitscircuit voldoet vaak niet meer aan de huidige vereisten. Dit leidt soms tot kortsluiting en dat is niet altijd even veilig.

Controleer dus regelmatig of het elektriciteitsnetwerk in huis nog niet aan vervang toe is. Zowel de kabels en schakelaars als de zekeringkast moeten aan de normen van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties voldoen. Lees meer over elektriciteitswerken.

Voegwerken

Voegwerk is belangrijk omwille van twee redenen.

Ten eerste, ziet een woning met oude en kapotte voegen er erg slordig uit. Door deze te vervangen, ziet je gevel er weer stukken beter uit.

Ten tweede, zijn gevels met afgebrokkelde voegen zeer kwetsbaar voor vochtproblemen. Door de voegen te herstellen, ben je beter beschermd tegen doorslaand vocht.

Afbraakwerken

Soms heeft de woning na renovatiewerken iets minder in plaats van iets meer. Je kan er, bijvoorbeeld voor kiezen om een scheidingswand af te breken of om een opening te maken tussen twee ruimtes.

Sloopwerken gaan ook vaak vooraf aan andere renovatiewerken. Een nieuwe badkamer plaatsen is niet gemakkelijk als de oude er nog staat…

Lees meer over afbraakwerken.

Isolatiewerken

De beste investering in renovatiewerken is wellicht het plaatsen van isolatie. Met een extra isoleerlaag verbeter je de energieprestatie van je woning. Zo verhogen de leefkwaliteit en de waarde van je woning terwijl de energiefactuur daalt.

Isolatiewerken kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere kleine renovatiewerken zoals dakwerken, gyproc of gevelrenovaties.

Metselwerken

Met wat bakstenen en mortel kan je veel verwezenlijken. Denk maar aan een nieuwe garage bijbouwen, een scheidingsmuur plaatsen in de tuin of zelfs een extra muur plaatsen in huis om een extra kamer te creëren.

Waarom een renovatiespecialist inschakelen?

De extra ervaring en kennis van een specialist maken het verschil tussen mooie renovatiewerken en prachtige renovatiewerken.

Schakel een vakman in voor een betere afwerking en nauwkeurige uitvoering van kleine renovaties. Zo kan je later ook structurele problemen vermijden die extra kosten veroorzaken.

kleine renovatiewerken kosten

Renovatiewerken laten uitvoeren? Bespaar op de kosten!

Wie een vakman inschakelt moet natuurlijk arbeidskosten betalen. Laat je echter niet afleiden door deze extra kost. Op de lange termijn komt het vaak voordeliger uit om renovatiewerken te laten uitvoeren.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bovendien kan je besparen op de kosten voor kleine renovatiewerken door offertes van verschillende vaklui te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!