Algemene renovatiewerken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Renovatiewerken
  4. /
  5. Algemene renovatiewerken

Algemene renovatiewerken laten uitvoeren?

Wil je wat verandering in huis? Heb je nood aan een nieuwe uitstraling? Wordt de woning al wat ouder? Met algemene renovatiewerken los je dit op. Na een flinke opfrisbeurt en wat vernieuwing zijn oude ruimtes niet meer te herkennen.

Lees verder om de mogelijkheden van algemene renovatiewerken te ontdekken. Ook een prijsoverzicht van deze projecten komt aan bod.

Wil je meteen exacte prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan.algemene renovatiewerken

Wat zijn algemene renovatiewerken?

Algemene renovatiewerken zijn vaak voorkomende projecten in en rond de woning. Deze activiteiten, zoals een badkamerrenovatie, schilderwerken of isolatiewerken nemen doorgaans meerdere dagen in beslag.

Algemene renovatiewerken hebben als doel de kwaliteit van de woning te verbeteren. Dit gebeurt door middel van verbouwings- en aanpassingswerken. Na een algemene renovatie zit de gerenoveerde ruimte in een nieuw jasje. Zowel de het wooncomfort als de waarde van je woning hebben hier baat bij.

Algemeen renovatiewerk: kosten 2024

De exacte prijs voor algemene renovatiewerken is steeds op aanvraag. In onderstaande tabel krijg je echter een overzicht van verschillende tarieven voor bepaalde soorten renovaties.

De badkamer renoveren is wellicht het duurste renovatieproject. Reken op zo’n €2500,- tot €7000,- voor een gemiddelde badkamerrenovatie. Wil je wat meer luxe of mozaïeksteentjes van de beste kwaliteit, dan wordt het wellicht wat duurder.

De keuken onder handen nemen is goedkoper. Het kan al vanaf €300,-. Kies je er echter voor om ook verschillende keukenapparaten te vernieuwen dan ligt de prijs eerder rond de €3000,-.

Andere algemene renovatiewerken hebben vaak een prijs per vierkante meter. Ontdek de gemiddelde prijzen in deze tabel.

Renovatiewerken Gemiddelde prijs*
Badkamer €2500,- tot €7000,-
Keuken €300,- tot €3000,-
Gevel €10,- tot €60,- per m²
Pleisterwerken €5,- tot €75,- per m²
Gyprocwerken €25,- tot €35,- per m² (Voorzetwand)
€50,- tot €75,- per m² (Plafond)
Schilderwerken €15,- tot €40,- per m² 
Metselwerken €50,- tot 120,- per m² 

*Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen incl. materiaal, arbeid en btw. Besparen? Vraag dan altijd gratis offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

De uiteindelijke prijs is sterk afhankelijk van de staat van de woning en hoeveel je wil vernieuwen. Een volledige vernieuwing is uiteraard duurder dan wat klein opknapwerk. Er komt namelijk meer materiaal bij kijken en je zal meer arbeidsuren betalen.

Ook de tarieven van de vakman wegen door op de prijs, vooral bij grote projecten. Bij grotere projecten kan je echter wel over een korting onderhandelen.

Dit zijn nogmaals de voornaamste factoren in een lijst:

  • De kwaliteit van het gekozen materiaal.
  • De tarieven van de vaklui.
  • De graad van de renovatiewerken.
  • Eventuele kortingen of premies.

Besparen op de kosten voor algemene renovatiewerken?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen van aannemers uit de buurt te vergelijken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Algemene renovatiewerken zijn mogelijk in de hele woning. Hieronder volgt een opsomming van verschillende projecten met wat korte informatie over de uiteenlopende mogelijkheden.

Badkamerrenovatie

Algemene renovatiewerken in de badkamer zijn interessant om het sanitair te vernieuwen. Zo pas je de ruimte volledig aan volgens je veranderende wensen. Je kan, bijvoorbeeld een nieuwe ligbad of een heuse inloopdouche installeren.

Ook de stijl kan je volledig omgooien om weer mee te zijn met de laatste badkamertrends. Lees meer over badkamerrenovatie.

Keukenrenovatie

Een keukenrenovatie is de ideale manier om het gebruiksgemak in de ruimte te verbeteren. Met enkele nieuwe kasten, een herindeling en een nieuw fornuis kan je een grote verandering teweeg brengen.

Denk ook even na over de plaatsing van een nieuw keukenblad of een nieuwe keukentafel om de keuken een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Wc renoveren

Het kleinste kamertje wordt vaak vergeten. Toch heeft deze ruimte ook regelmatig een opknapbeurt nodig. Zo garandeer je een goede hygiëne en vermijd je eventuele vochtproblemen.

Een renovatie is ook het ideale moment om een modernere wc-pot te plaatsen. Met een hangend toilet wordt schoonmaken trouwens een stuk gemakkelijker.

Gevelrenovatie

Gevels van oudere woningen beschermen niet meer 100% tegen alle weersomstandigheden. Muren worden na verloop van tijd poreus en voegen beginnen te barsten.

Een gevelrenovatie vernieuwt de uitstraling van de gevel en stelt de bescherming weer op punt.

Voor je aan een kleine gevelrenovatie begint, laat je best een professionele reiniging uitvoeren. Zo kan je beter bepalen of er onderliggende schade is.

Dakrenovatie

Een oud dak renoveren heeft vele voordelen. Ten eerste, krijgt de woning een gans nieuwe uitstraling. Daarnaast ben je ook weer beter beschermt tegen dakschade door lekken of vriestemperaturen.

Door de renovatie te combineren met isolatiewerken verbeter je ook de energieprestatie van je woning. Daarmee creëer je een aangenamer leefklimaat en bespaar je om de energiefactuur.

Zolderrenovatie

Een zolderrenovatie is de perfecte oplossing om meer woonruimte te creëren. Door het dak te isoleren en gyproc tegen de muur te plaatsen, maak je een nieuwe kamer op zolder.

Met wat extra scheidingswanden tover je de zolder zelfs om in meerdere bewoonbare ruimtes.

Aanbouw of uitbouw

Niet enkel onder het dak kan je extra ruimte creëren. Je kan ook kiezen voor uit- of aanbouw om grotere ruimtes of extra ruimtes te scheppen.

Aanbouw betekent dat je een volledig nieuwe ruimte bouwt. Met de aanbouw van een veranda voorzie je de woning van een aangename nieuwe ruimte.

Uitbouwen betekent dat je een bestaande ruimte groter maakt. Je kan de keuken, bijvoorbeeld, uitbouwen om een keukeneiland te voorzien.

Wat zijn de kosten om algemene renovatiewerken te laten uitvoeren?

Kom het snel te weten door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

Algemene renovatiewerken of totaalrenovatie?

Een totaalrenovatie houdt een volledige renovatie van de woning in. Zowat alle ruimtes en structuren van de woning komen aan bod. Een totaalproject is de beste keuze bij oudere woningen die niet aan de huidige isolatie- en andere woonnormen voldoen. Door alle werken in één project te betrekken, gaat de renovatie sneller vooruit. Daarnaast kan je en korting bekomen op de totaalkost.

Algemene renovatiewerken zijn interessanter als je liever de kosten wat wil spreiden. Als de structuur van de woning nog in goede staat is en je enkel de inrichting wil veranderen, zijn algemene renovatiewerken ook een goede keuze.

Zelf doen of vakman inschakelen?

Algemene renovatiewerken kan je soms zelf uitvoeren maar vaak is het beter om een aannemer in te schakelen. Vooral bij grotere projecten komt de ervaring en kennis van een specialist goed van pas.

Een aannemer neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het project op zich. Dit betekent dat je zelf geen materiaal moet gaan vergelijken en zelf geen onderaannemers moet zoeken. Je verliest dus geen kostbare tijd.

Verder is het vaak ongemakkelijk en duur om zelf al het materiaal en gereedschap aan te kopen. Door vaklui in te schakelen, vermijd je deze zorg.

algemene renovatiewerken kosten

Gratis renovatie offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

Door een specialist in te schakelen bespaar je op de materiaalkosten. Er komen misschien wat kosten voor materiaalhuur op de factuur, maar je dient zelf het dure gereedschap niet aan te kopen.

Om verder te besparen, raden we aan om offertes van verschillende vaklui te vergelijken. Door tarieven en voorwaarden te vergelijken bespaar je gemakkelijk honderden euro’s op de totaalprijs voor algemene renovatiewerken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven van aannemers uit de buurt te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken!