Schildersbedrijf

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Schildersbedrijf

Schildersbedrijf nodig?

Op zoek naar een schildersbedrijf bij jou in de buurt? Hier kan je gratis offertes aanvragen bij verschillende schildersbedrijven. Verder op deze pagina leggen we uit hoe de prijs wordt opgebouwd en hoe je kan besparen op de kosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Je komt hier ook het verschil te weten tussen een schildersbedrijf en een zelfstandige. Daarnaast krijg je enkele tips om een geschikte partner te vinden voor jouw schilderproject.schildersbedrijf

Wat kost een schildersbedrijf?

Het is moeilijk om een exacte prijs te bepalen voor de werken van een schildersbedrijf. De prijs hangt namelijk af van het soort schilderwerk dat je wil laten uitvoeren. Verder verschilt het tarief voor een schildersbedrijf volgens de manier waarop de kosten berekend worden. Enerzijds zijn er vaste tarieven, anderzijds bestaan er tarieven per uur of per vierkante meter.

Voor binnenschilderwerken betaal je, bijvoorbeeld, gemiddeld €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². Een schildersbedrijf voor buitenschilderwerken rekent doorgaans iets meer aan. De prijzen voor buiten liggen gemiddeld tussen de €40,- tot €50,- per uur of €35,- en €40,- per m².

Kosten schildersbedrijven

Type schilder Schilderwerken Gemiddelde kosten* 2024
Binnenschilder Binnenschilderwerken €35,- tot €40,- per uur
€30,- tot €35,- per m²
Spuitwerk €5,- tot €10,- per m²
Sauswerk €10,- tot €15,- per m² 
Buitenschilder Buitenschilderwerken €40,- tot €50,- per uur
€35,- tot €40,- per m² 

*Dit zijn richtprijzen, incl. btw, verf en andere materiaalkosten. Vraag gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De exacte kosten die een schildersbedrijf aanrekent, hangen af van verschillende factoren. We sommen de voornaamste factoren op met een korte uitleg.

 • Binnen- of buitenschilderwerken: Een buitenschilder kost iets meer. Dit komt, onder andere, door de huur van materiaal, zoals steigers.
 • Type schilderwerk: er zijn verschillende manieren om de verf aan te brengen. Spuiten is goedkoper dan sauzen.
 • Type verf: zowel de verfsoort als het merk beïnvloeden de prijs. A-merken kosten tot drie keer meer dan goedkope merken. Heel vaak hebben die duurdere merken wel een betere dekking.
 • Type schilder: Een zelfstandige hanteert andere prijzen dan schildersbedrijven. Daarnaast bestaan er goedkopere schilders, zoals winterschilders.

Prijsopbouw schildersbedrijf

De prijzen van schildersbedrijven zijn opgebouwd uit drie grote factoren. Daarbij is de voornaamste kost de arbeid. De geleverde arbeid kan zowel per uur of per vierkante meter aangerekend worden.

Wil je besparen om de arbeidskosten? Vergelijk offertes.

Verder betaal je zo’n 20% van de totale kostprijs van een schilder aan materiaal, zoals verf en schilderborstels. De laatste 5% is voor de voorrijkosten. Hierop bespaar je door voor een lokale schilder te kiezen.

Waarvoor schildersbedrijven inschakelen?

Een schildersbedrijf kan heel wat voor je betekenen tijdens de bouw of renovatie van je huis. Schilderbedrijven staan in voor het voorbereidend werk en het schilderwerk.

Wist je trouwens dat een schildersbedrijf ook behang-, herstel- en onderhoudswerken doet? Je hebt dus geen verschillende bedrijven nodig om oude schilderwerken deels te herstellen en deels te vervangen door behang.

Een schildersbedrijf inschakelen kan dus voor heel wat werkjes, zoals de muren sauzen, het plafond spuiten, de trap schilderen en houtrot in de kozijnen behandelen.

Hoe vind je een goed schildersbedrijf?

Een betrouwbaar schildersbedrijf gezocht? Er zijn heel wat schildersbedrijven en zelfstandige schilders. Het voordeel hiervan is dat je prijzen kunt vergelijken en gemakkelijk een goede offerte vindt. Het nadeel is echter dat je niet altijd weet of je met een goed schildersbedrijf in zee gaat. Een goedkope schilder is zeker niet altijd de beste schilder. Om een betrouwbaar en vakkundig schildersbedrijf te vinden, raden we aan om drie stappen te volgen: reviews lezen, keurmerken nagaan en offertes vergelijken.

Lees reviews

Ga online op zoek naar reviews over schildersbedrijven. Daarnaast is het ook een goed idee om hun website even te bekijken. Daar vind je misschien voorbeelden van hun realisaties of feedback van de klanten.

Keurmerken

Een goed schildersbedrijf herken je verder aan eventuele keurmerken en de verfmerken die het bedrijf gebruikt. In België en Nederland kunnen vakkundige schildersbedrijven zich aansluiten bij het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Verder is De Betere Schilder een erkend keurmerk in Nederland. In België zijn er niet echt alternatieven.

Offertes vergelijken

Door offertes van schildersbedrijven te vergelijken, krijg je een beter beeld van de betrouwbaarheid van deze bedrijven.

Een goed schildersbedrijf herken je aan een goed opgemaakte offerte. Deze bevat een gedetailleerde omschrijving van de werken en van de prijsopbouw. Daarnaast is het belangrijk om de garantievoorwaarden en algemene voorwaarden van het schildersbedrijf na te lezen.

Zo bespaar je op de kosten!

De kosten voor een schildersbedrijf zijn vrij uiteenlopend. Het ene werkje kost al meer dan het andere. Daarnaast hangt de prijs af van de reputatie van het schildersbedrijf en welk materiaal ze gebruiken. Met onderstaande tips bespaar je echter gegarandeerd op de totale kostprijs.

 • Zelf voorbereidend werk doen: door zelf te schuren, te ontvetten en af te plakken, bespaar je de werknemers een hoop werk. Zo bespaar je op het aantal arbeidsuren.
 • Offertes vergelijken: door offertes van verschillende schildersbedrijven te vergelijken, krijg je een beter beeld van de prijzen en kan je kiezen voor de goedkoopste.
 • Winterschilder: door een schildersbedrijf in te schakelen in de winter, bespaar je tussen de 10% en 30% op de normale prijs.
 • Soort verf: door goedkopere verf te kiezen, bespaar je flink op de materiaalkosten. Sommige goedkope verven zijn bijna even goed als de A-merken. Je moet wel heel goed onderzoek doen.

Schildersbedrijf of zelfstandige inschakelen?

Een zelfstandige schilder of schildersbedrijf gezocht? We leggen even enkele verschillen uit.

Een schildersbedrijf is flexibeler dan een zelfstandige. Doordat ze meerdere werknemers hebben is het gemakkelijk om klussen snel in te plannen. Daarnaast zijn de materiaalkosten bij een schildersbedrijf soms lager. Een schildersbedrijf met veel werk kan namelijk in grote hoeveelheden kopen en krijgt zo een mooie korting. Bovendien beschikt een schildersbedrijf over extra gereedschap, zoals steigers en gespecialiseerde spuitmachines. Ze kunnen het zich vaker veroorloven om beter materiaal te kopen.

Een zelfstandige heeft deze voordelen meestal niet. Hij kan echter wel lagere arbeidskosten hanteren omdat hij niet zoveel bedrijfskosten heeft.

Of je dus voordeel hebt bij een zelfstandige of bij een schildersbedrijf hangt af van verschillende factoren: hoe dringend zijn de werken? Hoe moeilijk zijn de werken? Is er speciaal materiaal nodig?

schildersbedrijf kosten

Schildersbedrijf gezocht? Bespaar op de kosten!

Schildersbedrijven hanteren heel uiteenlopende prijzen. Zoals gezegd, kan je offertes krijgen per uur, per vierkante meter of een vast bedrag. Daarnaast brengen de schildersbedrijven andere factoren in rekening, zoals de voorrijkosten, materiaalkosten, moeilijkheidsgraad van de klus en eventuele extra’s.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De beste manier om een goed idee te krijgen van wat een schildersbedrijf je zal aanrekenen, is door offertes te vergelijken. Vraag daarom nu gratis offertes van schildersbedrijven aan om verschillende mogelijkheden te vergelijken. Uiteraard is dit aanbod compleet vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!