Goedkope schilder

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Goedkope schilder

Budgetvriendelijke schilder nodig?

Een goedkope schilder nodig? Wil je weten waar je een schilder met scherpe prijzen vindt? Of ben je wat kritisch over de prijzen van een betaalbare schilder? Op deze pagina krijg je alle informatie over goedkope schilders.

Lees verder om te weten hoe je goedkope schilders vindt. Verder leggen we uit waar je op moet letten en hoe je nog meer bespaart op de kostprijs. Dat kan, bijvoorbeeld, door offertes te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om een goedkope schilder te vinden.goedkope schilder

Zo vind je een goedkope schilder

Goedkope schilder gezocht? Wij helpen je om een betaalbare schilder te vinden. Als je veel tijd hebt, kan je rondvragen bij vrienden of goedkope schilders zoeken via Google en prijzen opvragen.

Als je echter snel resultaat wil, dan bieden wij de perfecte oplossing. Vraag hier gratis offertes aan. Door offertes te vergelijken, bespaar je gemakkelijk op de totale kostprijs. Het helpt om te berekenen of een prijs per uur of prijs per m2 voordeliger is voor jouw project.

Wat kost een goedkope schilder?

Een binnenschilder kost gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Een goedkope binnenschilder heeft dus een uurtarief van €35,- of minder.

Buitenschilders zijn iets duurder. Een uurtarief van €40,- of minder is goedkoop voor een buitenschilder. Gemiddeld rekenen die namelijk tussen €40,- en €50,- per uur aan.

In onderstaande tabel vind je naast het uurtarief ook de prijs per m2. Voor goedkope schilders betaal je dus iets minder dan deze gemiddelde prijs.

Kosten goedkope schilder 2024

Type schilder Prijs per uur Prijs per m²
Binnenschilder €35,- tot €40,- €30,- tot €35,-
Buitenschilder €40,- tot €50,- €35,- tot €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, verf en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Het uurtarief of de schilder prijs per m2 liggen soms veel lager. Zoals je ziet in onderstaande tabel is spuitwerk heel goedkoop.

Schilderwerken Prijs per m²
Spuitwerk €5,- tot €10,-
Sauswerk €10,- tot €15,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, materiaal en arbeidskosten. Besparen? Vraag gratis offertes aan.

Handige bespaartips!

Op het eerste zicht lijken schilderwerken duur, maar gelukkig kan je op verschillende manieren besparen. Volg onderstaande tips voor een goedkoop tarief:

 • Vergelijk offertes om goedkope schilders te vinden.
 • Combineer meerdere werken voor een goedkoper uurtarief.
 • Kies voor een schilder met scherpere prijzen, zoals een winterschilder.
 • Zorg voor een goed onderhoud van de schilderwerken, bijvoorbeeld met een onderhoudscontract.
 • Bereid zelf de werken voor.
 • Kies voor een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.

Door enkele van deze tips te toe passen, bespaar je gegarandeerd op de kosten voor een schilder.

Soorten goedkope schilders

Een goedkope schilder vinden is niet zo moeilijk. Een goedkope schilder vinden die zijn werk uitstekend doet, is iets moeilijker. Er zijn verschillende soorten schilders met scherpe prijzen. We geven een korte opsomming met uitleg over welke je beter vermijdt en welke wel een goede keuze zijn.

 • Zelfstandige schilder: iemand met een eenmanszaak heeft minder vaste kosten dan een bedrijf. Een zelfstandig schilder is daarom goedkoop. Helaas moet je soms lang wachten voor hij langskomt.
 • Goedkoop schildersbedrijf: een schildersbedrijf biedt betere tarieven aan voor verf en huur van materiaal. Doordat ze in grote hoeveelheid aankopen, besparen ze op deze kosten.
 • Schilder gezocht

 • Winterschilder: een winterschilder is goedkoop omdat er in de winter minder werk is. Je krijgt dus een korting op het uurtarief of op de prijs per vierkante meter.
 • Zwart betaalde schilder: iemand die in het zwart werkt, is zeer goedkoop. Het nadeel is dat je geen garantie hebt, dat hij niet verzekerd is en dat hij vaak te snel en weinig nauwkeurig werkt.

Welke schilderwerken doen goedkope schilders?

Zowel voor binnen als buiten vind je goedkope schilders. Denk maar aan het schilderen van de ramen, deuren, gevel, muren en plafond. Uiteraard vind je gemakkelijk goedkope tarieven voor spuitwerk.

Wie goed zoekt, of gebruikt maakt van onze website om offertes bij goedkope schilders aan te vragen, zal zien dat sauswerk ook goedkoop kan zijn.

Voor gedetailleerde werken liggen de uurtarieven hoger. Het is dus niet zo gemakkelijk om daarvoor goedkope schilders te vinden. Het is echter niet onmogelijk. Lees de tips nog eens grondig na en vraag gratis offertes aan om prijzen te vergelijken.

Welk btw-tarief geldt er?

Het normale tarief om te schilderen, is 21%. Dat geldt zowel voor het materiaal als voor de arbeid. Onder bepaalde omstandigheden bespaar je echter flink op de btw. Als je woning aan de volgende voorwaarden voldoet, betaal je slechts 6% btw:

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Meer info bij FOD financiën.

goedkope schilder kosten

Op zoek naar een vakkundige goedkope schilder? Handige tips!

We herhalen nogmaals dat niet elke goedkope schilder een goede optie is. Om een betaalbare schilder te vinden die goede kwaliteit levert, moet je wat onderzoek doen.

Het is belangrijk om goed rond te vragen of om recensies na te lezen. Zoek op met welke merken de schilder werkt en kijk na of hij eventueel een keurmerk heeft.

Gelukkig kan het ook veel sneller:

Goedkope schilder gezocht? Vergelijk gratis offertes!

De beste manier om een goedkope schilder te vinden is door offertes te vergelijken. Vraag hier gratis offertes aan bij verschillende vakmannen. Door prijzen te vergelijken, bespaar je meer dan je denkt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Uiteraard zal je enkel offertes te zien krijgen van betaalbare schilders die goede kwaliteit leveren.

Gratis offertes vergelijken!