Toillet schilderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Schilderwerken
  4. /
  5. Toilet schilderen

Toilet laten schilderen?

Wist je dat het toilet schilderen veel goedkoper is dan betegelen? En dat je ook de wc-tegels kan verven? Of zelfs de wc pot? Dit en nog veel meer kom je op deze pagina te weten.

Lees verder voor kleur- en verfadvies voor zowel de muren als de wc pot. Je krijgt ook indicaties voor de prijs van een vakman of je kan meteen gratis offertes aanvragen om exacte prijzen te krijgen.

Start gratis offerteaanvraag!

Via onze offerteservice, krijg je namelijk gratis en volledig vrijblijvend tot wel vier offertes toegestuurd. Klik hier als je nu gratis offertes wil ontvangen voor de schilderwerken in het toilet.toilet schilderen

Toilet laten verven: de voordelen!

Net zoals in andere ruimtes is verf belangrijk om de muren te beschermen tegen schimmel en andere vochtproblemen. Bovendien helpt een fris laagje verf om een betere sfeer te creëren in de kleine kamer.

Je brengt namelijk meer tijd door op het toilet dan je denkt. Voor veel mensen is het zelfs een plaats om even tot rust te komen. Help jezelf dus om een aangename sfeer te creëren dankzij een mooie schilderbeurt en leuke kleurencombinatie.

Wat kost het schilderen van het toilet?

Het toilet schilderen is een werkje voor de binnenschilder dat je gemakkelijk kan combineren met andere binnenschilderwerken. Gemiddeld rekent de schilder zo’n €35,- tot €40,- aan per uur, al hangt de prijs natuurlijk af van wat je laat verven.

Grote oppervlakken, zoals de muren en het plafond, zijn goedkoper om te laten schilderen dan detailwerkjes, zoals de wc-pot. Om de wc-muur te schilderen, betaal je zelden meer dan €20,- per vierkante meter. Prijzen om de wc-pot te schilderen zijn meestal op aanvraag omdat er veel verschillende modellen bestaan.

Omschrijving Gemiddelde prijs* 2024
Binnenschilder €30,- tot €35,- per m²
€35,- tot €40,- per uur
Wc-muren €15,- tot €20,- per m²
Plafond €6,- per m² (spuitwerk)
€10,- tot €20,- per m² (verven)
Wc-pot Op aanvraag

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, arbeids- en materiaalkosten. Exacte prijs weten? Vraag direct gratis offertes aan.

Niet te veel betalen om het toilet te laten schilderen?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen van schilders te vergelijken.

Wc-muur schilderen

De verschillende opties voor de wc muren zijn, betegelen, verven of behangen. Schilderen is natuurlijk de gemakkelijkste en goedkoopste manier om de muren in het toilet te behandelen.

Kijk voor je begint met schilderen steeds na of er rond de wc-pot of lavabo geen lekken zijn ontstaan. Eventuele waterschade moet steeds verholpen worden. Zo niet, zou de nieuwe verf snel schimmel of andere schade kunnen vertonen.

De verfkeuze is niet zo belangrijk als in de keuken of badkamer. Toch is het een goed idee om een glanzende verf te kiezen voor de muur met de lavabo. Zo kan je waterspatten gemakkelijker afdrogen zonder de verf te beschadigen.

Toilet schilderen: kleur

Maak het toilet niet te saai. Gebruik minstens één levendig kleur of een combinatie van twee kleuren. Om de ruimte verder op te vrolijken, gebruik je muurstickers met afbeeldingen of citaten en leuke details of boekjes ter decoratie.

Ook behang of zelfs bordverf zijn leuke alternatieven voor het toilet. Met bordverf kan je leuke boodschappen achterlaten voor de volgende bezoeker. Net zoals dat vroeger vaak gebeurde op café, maar dan wel gemakkelijk uitwisbaar.

Toilettegels schilderen

Na vele jaren beginnen de tegels er soms wat doffer uit te zien. Met een laagje verf is dat echter snel opgelost. Bovendien zorg je er zo voor dat ze weer iets gladder zijn en gemakkelijker te beschermen zijn tegen schimmel.

Voor een optimaal resultaat gebruik je een geschikte primer voor gladde oppervlakken. Deze primer zorgt voor een betere hechting van de verf. De beste verf voor tegels is uiteraard tegelverf, al kan je ook betonverf gebruiken.

De toilettegels schilderen is veel goedkoper dan nieuwe plaatsen. De tegels zelf zijn namelijk niet goedkoop en er komt veel werk bij kijken om de oude tegels te verwijderen en nieuwe te zetten.

Wc-pot schilderen

Ook de wc pot kan er na vele jaren dienst iets verouderd uitzien. Gelukkig kan je met de nodige kennis van zaken ook de wc pot schilderen.

Ten eerste, de voorbereiding. Maak je alles grondig schoon met de nodige bescherming, zoals handschoenen. Daarna moet je het water uitzetten en wachten tot alles gedroogd is. Vervolgens komt het lastige schuurwerk. Zorg ervoor dat er overal rond grondig geschuurd is.

Ten tweede, breng je een primer aan. Een latex-acryl-spuitprimer is hiervoor een goede keuze.

Ten slotte, werk je af met verf. Dat kan, bijvoorbeeld, met een epoxy-spuitbus. Spuitverf is gemakkelijker voor dit werkje omdat het anders moeilijk is om alle onderdelen van de wc pot goed te bereiken. Bovendien kan je hiermee ook de wc-bril spuiten.

Toilet verven in plaats van tegelen?

Zoals gezegd, is het goedkoper om de muur te schilderen dan om te betegelen. Zowel het materiaal als de werkuren zijn voordeliger bij het schilderen.

Bovendien heeft verf nog enkele voordelen. Zo is het gemakkelijker om na verloop van tijd een toilet met geschilderde muren te herinrichten. Uiteraard kan je er wel voor kiezen om de tegels te schilderen.

Verder verlies je minder ruimte met verf. Een klein, betegeld toilet ziet er al snel benauwd uit omdat de tegels nog eens een goeie centimeter inpalmen bij alle muren.

toilet schilderen kosten

Toilet laten schilderen: gratis offertes vergelijken!

Zoals je kon lezen, is het perfect mogelijk om alles in het toilet van een nieuw laagje verf te voorzien. Zowel de tegels, de muren, het plafond als de wc pot kan je opknappen met een laagje verf. Ieder oppervlak vereist echter wel een iets andere werkwijze en andere verf. Geen werk voor een onervaren schilder dus.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Daarom raden we aan om de schilderwerken in het toilet te laten uitvoeren door een vakman. Bovendien mag je hiervoor op onze hulp rekenen. Via onze offerteservice vind je namelijk snel en gemakkelijk een vakman. Klik hier om meteen tot wel vier gratis offertes toegestuurd te krijgen. Dit aanbod is trouwens volledig vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!