Schilder gezocht

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Schilder gezocht

Zoektocht naar een goede schilder

Hulp nodig om een (winter)schilder te zoeken? Wil je een ervaren schilder vinden? Of een schilder uit de buurt? Zoek niet verder! Op deze pagina kan je gratis offertes aanvragen.

Start gratis offerteaanvraag!

Niet alleen is dit aanbod volledig vrijblijvend, we geven je zelfs advies om de offertes te vergelijken. Je krijgt, bijvoorbeeld, richtprijzen om een beter idee te hebben van wat je mag verwachten. Daarnaast leggen we kort uit waarop die gebaseerd zijn en hoe je die best kan vergelijken.schilder gezocht

Hoeveel kost een schilder?

Exacte tarieven van schilders zijn moeilijk te bepalen. Hoeveel een schilder aanrekent, hangt af van zijn ervaring en enkele andere factoren. Zo is een buitenschilder duurder dan een binnenschilder. In de winter hanteren beide echter lagere tarieven met kortingen tot 25% à 30%.

Een schilder kan op verschillende manieren de prijs bepalen. Voor grote oppervlaktes zal je doorgaans een prijs per vierkante meter krijgen. Bij kleinere werkjes betaal je meestal per uur. Daarnaast is het mogelijk om bij een groot project een vaste prijs af te spreken.

Wil je exacte tarieven? Vraag dan hier gratis offertes bij verschillende schilders. Wees duidelijk en gedetailleerd in de aanvraag voor een nauwkeurige offerte.

Kosten schilder 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Buitenschilder €35,- tot €40,- per m²
€40,- tot €50,- per uur
Binnenschilder €30,- tot €35,- per m²
€35,- tot €40,- per uur
Winterschilder €20,- tot €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, verf en ander materiaal. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Benieuwd naar de kosten voor het inschakelen van een vakman?

Vraag hier gratis offertes aan bij schilders om verschillende prijzen te vergelijken.

Goede schilder gezocht? Tips om de beste vakman te kiezen!

Om een goede schilder te vinden, is het belangrijk om goed te vergelijken. Daarvoor heb je verschillende offertes nodig. Die bekom je door bij schildersbedrijven langs te gaan, schilders op te bellen of door hier gratis offertes aan te vragen. Je houdt best rekening met de locatie van de schilder, zijn ervaring en eventuele specialisatie: binnenschilder of buitenschilder. Misschien loont het de moeite als hij ook als behanger werkt. Zo kan je schilder- en behangwerken combineren.

Eenmaal je offertes hebt, vergelijk je die op vlak van tarieven, uitwerking en voorwaarden. Om de beste schilder te vinden, kies je voor een goed uitgewerkte offerte met een gedetailleerde omschrijving van de werkzaamheden en duidelijke garantievoorwaarden.

Tarieven

De belangrijkste factor bij het zoeken naar een schilder is meestal de prijs. De goedkoopste offerte is echter niet altijd te beste. Goedkope schilders met lagere tarieven hebben vaak minder ervaring. Of misschien rekenen ze veel extra werk aan. Opgelet met heel lage tarieven, misschien werkt deze schilder wel in het zwart.

Verder kijk je best na hoe deze prijs is opgebouwd. Is al het schildermateriaal en de verf inbegrepen? Rekent de schilder extra kosten aan voor kleine herstellingen? Is de oppervlakte wel correct berekend bij een prijs per vierkante meter?

Betrouwbaarheid

Het is belangrijk om de kwaliteit van de schilder te controleren. Zoek op of vraag na met welke merken de schilder werkt. Ga ook op zoek naar recensies op de website van de schilder of op een forum. Kijk of hij eventueel een keurmerk heeft.

Offertes vergelijken

De offerte is een goede weergave van de betrouwbaarheid. Lees grondig de algemene voorwaarden en de garantievoorwaarden na. Zijn deze duidelijk en is de offerte goed uitgewerkt met een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een betrouwbare schilder.

Garantie

Zoals gezegd, is de garantie een belangrijk element om de betrouwbaarheid van een schilder te controleren. Bij het vergelijken van garanties let je op de volgende onderdelen:

 • Hoe lang duurt de garantie?
 • Is alles inbegrepen?
 • Wat zijn de voorwaarden?
 • Zijn er kleine lettertjes?
Om een goede schilder te vinden, helpt het om te kijken naar offertes met duidelijke en eerlijke garantievoorwaarden.

Benieuwd naar de exacte kosten van een schilder? Ontvang gratis offertes!

Voordelen van een ervaren schilder

Een schilder zoeken voor je schilderwerken heeft meerdere voordelen. Of je nu een zzp-er (zelfstandige schilder) of een schildersbedrijf inschakelt, je kan steeds van deze voordelen genieten:

 • Kennis van zaken: ervaren schilders hebben betere kennis van het materiaal en de verfsoorten.
 • Advies op maat: ervaren schilders geven kleur- en verfadvies.
 • Snel werk: door jarenlange ervaring gaat een vakman veel sneller en tevens nauwkeuriger te werk.
 • Garantie: aak geniet je van enkele jaren garantie op schilderwerken. Dat is uiteraard niet zo voor doe-het-zelvers.

gezocht schilder

Schilder gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Een schilder gezocht? Op zoek naar eerlijke prijzen voor een schilderklus? Wil je een ervaren schilder vinden voor een moeilijk karweitje? Zoek niet te lang! Vraag hier helemaal gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende schilders.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door het project en je wensen grondig te beschrijven, krijg je gegarandeerd verschillende goede offertes op maat. Vergelijk die goed en je vindt zonder twijfel een goede schilder.

Gratis offertes vergelijken!