Onderhoudscontract schilder

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Onderhoudscontract schilder

Onderhoudscontract schilder nodig?

Op zoek naar alternatieven voor het onderhoud van je schilderwerken? Een onderhoudscontract is een prima oplossing. Maar wat houdt dat precies in zo’n onderhoudscontract voor schilderwerken? Dat kom je hier te weten.

Op deze pagina kom je te weten wat een onderhoudscontract met een schilder precies is. Daarnaast krijg je uitleg over de kosten voor onderhoud en hoe je bespaart op die kosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Een goede manier om te besparen op de kosten om je schilderwerken te onderhouden is door prijzen voor onderhoudscontracten te vergelijken. Vraag daarom gratis offertes voor onderhoudscontracten aan bij schildersbedrijven uit je buurt.onderhoudscontract schilder

Wat is een onderhoudscontract?

Met een onderhoudscontract voor schilderwerken betaal je maandelijks een klein bedrag in plaats van een groot bedrag wanneer je een schilder nodig hebt.

Doorgaans is het contract voor enkele jaren. In die periode komt de schilder een paar keer langs voor inspectie en onderhoud. Een volledige schilderbeurt is ook inbegrepen. De exacte details van het contract verschillen per bedrijf.

Daarom loont het de moeite om hier gratis offertes voor schilderwerken aan te vragen en prijzen van het onderhoudscontract voor schilderwerken van verschillende bedrijven te vergelijken.

Voordelen onderhoudscontract

Een onderhoudscontract van een schilder heeft vele voordelen. Voor een kleine kost per maand krijg je al deze voordelen:

 • Je hebt geen onverwachte schilderkosten.
 • Je kan in kleine schijven betalen.
 • Je kan rekenen op ervaren schilders.
 • Je weet zeker dat er tijdig iemand langskomt voor inspectie en onderhoud.

Schilder onderhoudscontract kosten

Hoeveel kost een onderhoudscontract met een schilder? Dat hangt af van verschillende factoren:

 • Hoe vaak moeten de schilders langskomen?
 • Wat moet de schilder onderhouden?
 • Hoe groot is de oppervlakte voor het onderhoudscontract van schilderwerken?

Daarnaast hanteren schildersbedrijven verschillende tarieven. Daarom is het belangrijk om verschillende offertes aan te vragen, prijzen te vergelijken en na te gaan wat er exact inbegrepen is in het onderhoudscontract van de schilder.

Doorgaans betaal je maandelijks een klein bedrag (ongeveer €35,-) en is er een grotere eenmalige kost bij de start van het onderhoudscontract voor schilderwerk.

Zoals je kan zien in dit voorbeeld van een onderhoudscontract betaal je bij opstart slechts €1.500,-. Dat is een stuk minder dan de volle waarde van volledige schilderbeurt.

Kosten onderhoudscontract schilder 2024

Jaar Uit te voeren werkzaamheden Waarde van schilderwerken Je betaalt* Bedrag per maand*
1 Uitvoer volledige schilderbeurt woning €2.500,- €1.500,- (eenmalig) N.v.t.
2 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
3 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
4 Inspectie en onderhoud €350,- €420,- €35,- per maand
5 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
6 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
7 Schilder onderhoudsbeurt €2.000,- €420,- €35,- per maand
8 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
9 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
10 Inspectie en onderhoud €350,- €420,- €35,- per maand
Totaal €5.200,- €5.280,-

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Hier gaan we wat dieper in op de factoren die in een onderhoudscontract voor schilderwerken de prijzen beïnvloeden. De kosten voor een onderhoudscontract hangen af van de ondergrond en de bijpassende soort verf. Daarnaast is de prijs van een schilder afhankelijk van de staat van het schilderwerk bij aanvang van het contract. Hoe vaak de schilder langskomt bepaalt ook de prijs.

Verder moet je rekening houden met de volgende regels:

 • Betere verf betekent een hogere prijs.
 • Hoe groter je huis, hoe hoger de kosten voor een onderhoudscontract.
 • Ervaren schilders of grote schildersbedrijven zijn duurder.
 • Als er veel gedetailleerd schilderwerk nodig is, stijgt de prijs.

Wil je besparen op de prijs voor een onderhoudscontract?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen van schilders en schilderbedrijven te vergelijken.

Onderhoudscontract schilderwerk: welke werkzaamheden?

Welke werkzaamheden deel uitmaken van het onderhoudscontract verschilt per schildersbedrijf. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken met de schilder bij de start van het contract. Ook de looptijd van het contract beïnvloedt wat er inbegrepen is.

Doorgaans is het schilderen van de kozijnen, muren en plafond inbegrepen. Andere werken, zoals behangen, of kleine reparaties van het houtwerk zijn soms inbegrepen. Hier is het dus belangrijk om goede afspraken te maken.

Looptijd onderhoudscontract schildersbedrijf

Een onderhoudscontract met een schilder duurt meestal 5, 10 of 20 jaar. De looptijd van het contract spreek je af met het schildersbedrijf.

Een contract van 10 jaar is het populairst. Bij deze duur komen alle schilderbeurten en onderhoudswerken aan bod. Daarnaast duurt het contract ook niet te lang, mocht je willen verhuizen, bijvoorbeeld.

Bij aanvang van het contract betaal je vaak een startsom. Dit is om de woning klaar te maken voor verder onderhoud. De rest van deze kosten betaal je verder in de maandelijkse betalingen. Hoe korter het contract, hoe meer je dus betaalt per maand.

Onderhoudscontract schilder afsluiten: ja of nee?

Een onderhoudscontract met een schilder is handig voor iedereen. Dankzij het contract moet je zelf niet meer omkijken naar het onderhoud van het schilderwerk. Dit is vooral handig als je niet zo’n doe-het-zelver bent of weinig tijd hebt om je schilderwerk te onderhouden. Doordat een ervaren schilder tijdig langskomt voor onderhoud, vermijd je schade aan, bijvoorbeeld, het onderliggende houtwerk.

Als je zelf een handige klusser bent, dan kan je natuurlijk zelf het onderhoud doen en heb je geen contract nodig. Hou er wel rekening mee dat je dan de kosten niet kan spreiden.

Onderhoudscontracten met schilders zijn ook handig voor bedrijven. Wie in een appartement woont, kan zelfs afspreken met medebewoners om samen een contract af te sluiten voor heel het gebouw. De kosten voor een appartement schilderen kunnen aardig oplopen, dus samen kan veel geld schelen.

Onderhoudscontract schilderwerk opnemen in hypotheek

In plaats van elke maand te betalen, kan je de kosten opnemen in je hypotheek. Door de kosten te laten financieren in je hypotheek kan je het totale bedrag in één keer betalen. Vaak kan je dan genieten van een mooie korting.

We raden om langs te gaan bij een hypotheekadviseur om deze constructie te helpen opzetten. Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van een onafhankelijke instelling die maandelijks het correcte bedrag uitkeert aan het schildersbedrijf.

schilder onderhoudscontract

Onderhoudscontract schilder afsluiten? Gratis offertes vergelijken!

Met een onderhoudscontract voor schilderwerken voorkom je dus heel wat zorgen. Door de schilder maandelijks te betalen, hoef je niet te vrezen voor plotse hoge kosten. Daarnaast weet je zeker dat er op tijd een ervaren schilder langs komt voor onderhoud.

Aangezien je vooraf een vaste prijs vastlegt, bespaar je gegarandeerd op de kosten voor onderhoud. Bovendien zijn er mogelijkheden om te besparen. Ga na of je een groepscontract kan aangaan. Kijk of je het onderhoudscontract voor schilderwerken kan opnemen in je hypotheek. Vergelijk offertes van verschillende schilders en bedrijven.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor een onderhoudscontract bij een schilder uit je buurt.

Gratis offertes vergelijken!