Kosten appartement schilderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Schilderwerken
  4. /
  5. Wat kost een appartement...

Prijzen appartement schilderen

Je bent van plan om je appartement te schilderen? Dat is een prima idee om je thuis een nieuwe look te geven. Maar wellicht heb je enkele vragen. Op deze pagina vind je antwoord op al jouw vragen met betrekking tot de kosten van het schilderen van een appartement.

We verklappen alvast dat je flink kan besparen door offertes van schilders te vergelijken. Door te kiezen voor de prijsstelling die het beste past bij jouw project, bespaar je al snel enkele honderden euro’s op de kosten om een appartement te verven.

Start gratis offerteaanvraag!Schilder gezocht?

Vind eenvoudig en snel een schilder uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een schilder en bespaar direct op de kosten.

Kosten appartement verven

De kosten om een appartement te schilderen hangen af van het aantal werken dat je uitvoert. Een volledig appartement schilderen, houdt in dat je de muren, het plafond, de deuren en de ramen schildert. Zelfs de buitenmuren kan je eventueel van een laagje verf voorzien.

Voor muren en het plafond betaal je per m². De muren verven kost tussen de €5,- tot €15,- per m². Om het plafond te laten schilderen betaal je zo’n €10,- à €16,- per m².

Om de ramen en deuren van je appartement te laten schilderen, betaal je een vaste prijs of een prijs per uur.

Appartement schilderen kosten 2024

€5,- tot €16,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven per m2)

Muren schilderen
€5,- tot €15,-

Plafond schilderen
€10,- tot €16,-

Gratis offertes vergelijken!

Wat kost een appartement schilderen dan?

Bereken het aan de hand van de prijzen uit deze tabel.

Kosten appartement schilderen 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen* Bijzonderheden
Muren schilderen €5,- tot €15,- Per m²
Plafond schilderen €10,- tot €16,- Per m²
Deur verven € 200,- tot €800,- 2 tot 9 deuren
Ramen verven €35,- tot €50,- Per uur

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. materiaalkosten, arbeidskosten en btw. Vraag gratis offertes aan!

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

De exacte kosten om je appartement te schilderen, hangen af van verschillende factoren. Een groot deel van de kosten gaat naar het uurloon van de schilder. Daarnaast varieert de prijs van een schilder naargelang het materiaal, zoals de verf en de kwasten.

Ook de te beschilderen ondergrond, de totale oppervlakte en de plaats van de schilderwerken heeft zijn invloed. Ten slotte zijn er soms nog extra kosten. Hieronder krijg je een kort overzicht met meer details over de verschillende factoren die de kosten om een appartement te verven beïnvloeden.

Appartement schilderen kosten

Uurloon van de schilder

Het uurloon van de schilder is ongeveer €40,- per uur. Schilders met meer ervaring rekenen doorgaans iets meer aan, terwijl beginnende schilders goedkopere prijzen hebben. Daarnaast verschilt het uurloon per seizoen. In de winter betaal je minder. Dat komt omdat de meeste schilders dan minder werk hebben.

Besparen op het uurloon?

Dat kan door gratis offertes te vergelijken. Je zal zien dat sommige per uur zijn, andere per vierkante meter of soms zelfs een vast bedrag.

Materiaalkosten

De materiaalkosten zijn de andere grote factor die de prijs om een appartement te schilderen bepalen.

Binnen de materiaalkosten gaat het grootste bedrag naar de verf. De prijzen voor de verf hangen vooral af van het type en de kwaliteit.

Daarnaast betaal je ook voor nieuwe kwasten en materiaal om af te plakken zoals tape en plastic folie.

Schilderwerken en oppervlakte

Niet alle verfwerken hebben een gelijke prijs. Zo hebben de ondergrond en de bereikbaarheid een belangrijke invloed op de prijs per vierkante meter of per uur.

Ook de totale oppervlakte beïnvloedt de kosten om te schilderen. Bij grotere oppervlaktes krijg je doorgaans een beter aanbod. Ook op de verf kan je daardoor besparen. Bij grotere hoeveelheden betaal je normaal minder per liter.

Overige kosten

Bij overige kosten denken we vooral aan de voorrijkosten. Hierop kan je besparen door een regionale schilder te zoeken.

Daarnaast hou je bij de schatting van de totale kosten best rekening met zo’n 10% extra. De schatting van het aantal werkuren om te verven is niet altijd perfect en kan uitlopen.

appartement schilderen

Verder kunnen er zich onverwachte problemen voordoen. Het is best mogelijk dat een stuk muur opnieuw gepleisterd moet worden. Soms moet het houtwerk van de ramen en deuren hersteld worden en misschien verrekent de schilder het extra schuurwerk in de prijs.

Benieuwd hoe je kan besparen op de kosten?

Vraag gratis offertes aan om prijzen te vergelijken voor het schilderen van de trap.

Welk btw-tarief geldt er voor het schilderen van een appartement?

Als je je appartement laat schilderen, betaal je onder bepaalde omstandigheden slechts 6% btw op schilderwerken. Je woning moet, bijvoorbeeld, minstens 10 jaar oud zijn. Je moet de woning ook hoofdzakelijk als privéwoning gebruiken.

Op de website van FOD Financiën krijg je meer informatie over de exacte voorwaarden. Daarnaast krijg je een overzicht van alle werken die in aanmerking komen voor het verlaagde btw-tarief.

Zo bespaar je op de kosten!

Zoals gezegd, worden kosten om een appartement te schilderen bepaald door verschillende factoren. Gelukkig kan je bij elke factor een stuk besparen op de kosten om je appartement te verven.

Op het uurloon bespaar je door offertes voor schilderwerken te vergelijken en te kiezen voor het beste aanbod. Daarnaast kan je besparen door zelf het voorbereidende werk te doen. Zo heeft de schilder minder uren werk of rekent hij minder aan per vierkante meter.

Door zelf het voorbereidende werk te doen, bespaar je ook een deel op de materiaalkosten. Zo hoef je niet te betalen voor tape of folie als je zelf alles afplakt. Op het materiaal kan je soms besparen door zelf de verf te kopen.

Ten slotte, bespaar je op de voorrijkosten door te kiezen voor een lokale schilder.

Schilder appartement kosten

Appartement schilderen? Gratis offertes vergelijken!

Heb je beslist om je appartement te laten schilderen? Dat is zonder twijfel een goede keuze. Een schilder met ervaring weet namelijk beter welke verf het beste past in jouw interieur. Naast kleuradvies, kan hij ook helpen om het type verf en de kwaliteit te bepalen.

Daarnaast zullen de werken ook sneller gedaan zijn. Een vakman kan de hele dag doorwerken aan een snel tempo. Als doe-het-zelver heb je daar vaak geen tijd voor.

Met een professionele schilder kies je bovendien voor goede kwaliteit. Met het juiste materiaal en goede kennis van zaken verkrijg je een mooi resultaat.

Je appartement laten schilderen door een professionele schilder heeft dus vele voordelen. Bovendien kan je flink besparen door offertes te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waar wacht je nog op om nu gratis offertes aan te vragen?

Gratis offertes vergelijken!