Slaapkamer verven

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Schilderwerken
  4. /
  5. Slaapkamer verven

Slaapkamer verven: info en prijzen 2024

De slaapkamer verven in een nieuw kleurtje, schept een andere sfeer. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Of je nu romantische, natuurlijke of rustgevende kleuren wil, kleuradvies op maat is nooit overbodig. Op deze pagina krijg je al heel wat kleurtips voor de slaapkamer. Toch raden we aan om een professionele schilder te zoeken voor een beter resultaat en advies op maat.

Start gratis offerteaanvraag!

Lees verder voor een kleine inleiding over de prijs om de slaapkamer te schilderen en wat uitleg over de werkwijze van een schilder. Zo zal je beter voorbereid zijn om de offertes te vergelijken.slaapkamer verven

Wat kost het schilderen van slaapkamers?

De slaapkamer in een nieuw kleurtje stoppen, hoeft niet zo duur te zijn. Als je de mogelijkheid hebt om de kamer volledig leeg te maken, kan je kiezen voor spuitwerk. Dat kost gemiddeld slechts €5,- tot €11,- per m². Uiteraard kan je de slaapkamer ook op de traditionele manier verven: met sauswerk. Dat kost je dan gemiddeld zo’n €7,- à €14,- per m².

Raadpleeg onderstaande tabel voor meer richtprijzen om de slaapkamer te verven. Voor grote oppervlaktes krijg je meestal een prijs per vierkante meter. Bij detailwerk verkiest een schilder een prijs per uur.

Kosten slaapkamer schilderen 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Binnenschilder €30,- tot €35,- per m²
€35,- tot €40,- per uur
Muren €15,- tot €20,- per m²
Plafond €10,- tot €20,- per m²
Spuitwerk €5,- tot €11,- per m²
Sauswerk €7,- tot €14,- per m²

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Vraag gratis offertes aan van schilders uit de regio en bespaar op de kosten.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Zoals je kon zien in de tabel zijn de prijzen soms heel uiteenlopend. Er komen namelijk verschillende factoren kijken bij de prijszetting voor schilderwerken in de slaapkamer. We sommen er enkele op:

  • Kwaliteitsvolle verf van een A-merk kost tot drie keer meer dan goedkope verf. Duurdere verf geeft wel betere dekking en gaat een stuk langer mee.
  • Een ervaren schilder heeft een hoger uurtarief dan een beginnende.
  • Als er kleine herstellingen nodig zijn, betaal je bij sommige schilders extra kosten.
  • Een schilder gebruikt vaak goedkopere tarieven in de winter.

Slaapkamer schilderen: wat doet de vakman?

De slaapkamer verven verloopt in verschillende stappen. Ten eerste, gaat de schilder na of de oude verf nog in goede staat is. Is dat het geval, dan schildert hij er een nieuw laagje over na wat licht schuurwerk. Is de oude verf niet meer in goede staat, dan komt er meer werk bij kijken.

De oude verf moet zo goed mogelijk verwijderd worden. Na wat flink schuurwerk en eventuele herstellingen is het belangrijk om grondig te ontstoffen. Vervolgens komt er een nieuwe laag primer op de muur. Ten slotte gaat de schilder de slaapkamer muur verven in de kleur(en) die jij gekozen hebt.

Een ervaren schilder inschakelen om de slaapkamer te verven?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen van schilders uit de buurt te vergelijken.

Slaapkamer verven: welke kleur is geschikt?

De kleur van je slaapkamer heeft een belangrijke invloed op je leven. Zoals je waarschijnlijk weet, hebben kleuren een bepaald effect op je gemoedstoestand. Het kleur bepaalt dus welke sfeer je creëert in de slaapkamer. Wil je een rustgevende slaapkamer of liever een romantische ruimte? Hieronder krijg je advies over bepaalde kleurkeuzes en welke invloed ze hebben op de sfeer in de slaapkamer.

Wil je liever advies op maat? Ga langs in de verfwinkel of vind hier een schilder voor jouw slaapkamerproject.


Lichte kleuren

Lichte tinten maken donkere slaapkamers net iets vrolijker. Een kleine slaapkamer verven in een licht kleur creëert een ruimtelijk effect. Daarnaast helpen lichte kleuren, zoals pasteltinten, beige en wit, om een rustgevend effect te scheppen in slaapkamers. Deze kleuren hebben bovendien als voordeel dat ze tijdloos zijn en dus gemakkelijk combineren met meubels en decoratie in de slaapkamer.

Donkere kleuren

Als lichte tinten de ruimte groter doen lijken, dan doen donkere tinten de ruimte kleiner lijken. De slaapkamer schilderen in een donkere kleur is dus vooral aan te raden in grote slaapkamers.

Donkere kleuren hebben ook een rustgevend effect maar daarbovenop geven ze de ruimte een romantische, knusse sfeer. Chocoladebruin, donkere grijstinten en donkerrood worden vaak gebruikt om deze gezellige sfeer te creëren.

Natuurlijke kleuren

Ook natuurlijke kleuren creëren een rustgevend effect in de slaapkamer. Door de slaapkamer te verven in een kleur zoals terracotta, grasgroen of zandgeel waan je je meer in de natuur. Deze kleuren laten zich gemakkelijk combineren met houten meubels en natuurlijke decoratie. Zo versterk je nog meer het natuurgevoel.

Voor het ultieme natuureffect start je met donkere aardekleuren onderaan en iets lichtere kleurtjes naar het plafond toe.

Accentmuur

Een accentmuur in de slaapkamer is een goede manier om een sobere kamer wat op te vrolijken. Omdat je voornamelijk de ruimte wil opfleuren terwijl je wakker bent en niet wil dat een energieke kleur je slaap verstoort, gebruik je best de muur achter het bed als accentmuur. Zorg er ook voor dat er geen spiegels of andere reflecties van deze felle kleuren in het gezichtsveld zijn terwijl je de slaap probeert te vatten.

Kleurcombinaties

Kleurencombinaties in de slaapkamer zijn gemakkelijk uit te voeren. Werk met een accentmuur, verdeel de muur horizontaal in twee delen of werk met patronen. Het plafond schilder je sowieso best in een lichtere kleur.

De slaapkamer verven in 2 kleuren zorgt voor een aangenamere sfeer, zolang de kleuren complementair zijn. Donkere blauwtinten met een iets warmere kleur en warme verlichting zorgen voor een intieme, rustgevende sfeer. Een energiek kleur in combinatie met sobere kleuren geeft de slaapkamer meer pit. Zo start je de dag met meer energie terwijl je toch wat rust behoudt.

Slaapkamer schilderen: tips!

Naast de schilderwerken is de plaatsing van de meubels belangrijk om de gewenste sfeer te creëren. Zoals gezegd, plaats je de spiegel niet tegenover een accentmuur. Tegenover het raam kan wel een goed idee zijn om het ruimtelijk effect te vergroten. Hetzelfde effect krijg je door grote kasten in dezelfde kleur te schilderen. Zo lijken ze niet te imposant.

De leukste slaapkamer om te schilderen kwam nog niet echt aan bod: de kinderkamer. Daar geldt natuurlijk hetzelfde kleuradvies, al is er wat meer vrijheid. Schilder met patronen en leuke tekeningen om de kamer op te vrolijken en de creativiteit van je kinderen te stimuleren. Dat kan trouwens nog beter met krijtverf. Zo kunnen ze vrijuit op de muur tekenen zonder mama of papa een zenuwinzinking te bezorgen.

Kleine slaapkamer verven

We vatten nog even de tips om een kleine slaapkamer te schilderen samen. De beste manier om de ruimte groter te doen lijken, is door lichte kleuren te gebruiken. Vooral voor het plafond heb je een lichte kleur nodig. Dat zorgt ervoor dat het plafond groter kijkt. Schilder het bovenste stukje van de muur mee om dit effect nog te vergroten.

Grote meubels schilderen in hetzelfde kleur als de muren helpt ook om de kamer een ruimtelijker effect te geven. Daarnaast kan je grote spiegels gebruiken om licht te weerkaatsen en het ruimtelijk gevoel te vergroten.

Waarom een binnenschilder inschakelen?

De slaapkamer is de laatste plaats die je ziet ’s avonds en de ruimte waarin je ’s morgens wakker wordt. Zorg er dus voor dat deze ruimte perfect in orde is. Een schilder helpt je daarbij. Een ervaren schilder weet namelijk beter welke kleuren passen en welk effect ze zullen creëren. Bovendien zorgt hij voor een mooie afwerking en krijg je garantie op de binnenschilderwerken. Zo kan je steeds op je twee oren slapen.

slaapkamer verven kosten

Slaapkamer laten schilderen? Gratis offertes vergelijken!

Lig je ’s nachts wakker omdat je vindt dat de slaapkamer verven te duur is? De beste manier om goede prijzen te bekomen is door offertes te vergelijken. Op die manier krijg je een beter idee van de tarieven en extra kosten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan en je zal voorstellen ontvangen van tot vier verschillende schilders. Vergelijk die grondig en je zal merken dat de slaapkamer verven niet zo duur hoeft te zijn. Bovendien zijn deze offertes helemaal vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken!