Schilder nodig voor schilderwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Schilderwerken
  4. /
  5. Kinderkamer schilderen

Kinderkamer schilderen

Op zoek naar ideeën om de kinderkamer te schilderen? Bij Bouwadviseur ben je aan het juiste adres. Deze pagina staat vol creatieve voorbeelden en leuke kleurtips om inspiratie op te doen voor kinderkamers.

Start gratis offerteaanvraag!

Daarnaast krijg je wat tips over de verfkeuze en enkele richtlijnen voor de prijs, mocht je de kinderkamer liever laten schilderen. We delen alvast graag mee dat je hier gratis offertes kan aanvragen om prijzen te vergelijken. Bovendien is deze offerteservice volledig vrijblijvend.kinderkamer schilderen

Kinderkamer schilderen: leuke ideeën

De kinderkamer schilderen is een superleuk project. Laat het kind in jezelf los en maak er iets creatiefs van. Ook je zoon of dochter zal graag meehelpen om hun kamer een persoonlijke toets te geven.

Naast gewone verf kan je delen van de muur afwerken met speciale verf zoals magneetverf, bordverf of zelfs glitterverf. Ook met stickers heb je heel wat leuke mogelijkheden.

Let bij de kleurkeuze steeds op de combinatie met gordijnen, lampen, kasten en ander meubilair. En zorg voor gelijkaardige kleurtinten. Met wat extra zoekwerk en creativiteit maak je bovendien een kamer die volledig in thema is, zoals een prinsessenkamer, natuurkamer of zelfs piratenkamer. ARRR!

Muren kinderkamer schilderen

Denk bij het verven van de muren aan de toekomst. Wil je een resultaat voor vele jaren? Of heb je er geen probleem mee om de kamer om de paar jaar te verven?

Kies voor eenvoudige patronen of effen muren voor een langdurig resultaat. Toch hoef je niet altijd aan creativiteit in te boeten. Je kan, bijvoorbeeld, een halve muur schilderen met een horizontale scheiding. Je maakt dit nog leuker door het een onafgewerkt effect te geven of door een scheiding te maken met geometrische figuren.

Vind je het leuk om de kinderkamer te schilderen en doe je dit met plezier tweejaarlijks, laat dan je fantasie de vrije loop gaan. Schilder wolken, bomen of zelfs huisjes voor een natuurlijke en/of knusse sfeer.

Plafond kinderkamer verven

Verf het plafond van de kamer in een lichter kleur dan de muren. Dat zorgt voor een rustgevend effect en dus een betere nachtrust. Zorg er wel voor dat het kleur overeenstemt met de rest van de kamer.

Wil je het plafond toch wat vrolijker, schilder dan wolken, vogeltjes of een sterrenhemel. Maar maak het niet te druk.

Een professionele schilder inschakelen om de kinderkamer te verven?

Vraag gratis offertes aan bij bouwadviseur om prijzen te vergelijken.

Welke kleur in de kinderkamer?

Voor een duurzaam resultaat kies je kwaliteitsverf met rustige kleuren, zoals pastelkleuren. Deze kleurkeuze is trouwens altijd aan te raden rond het bed en in de hoek waar je kind zijn huiswerk maakt. In de speelhoek kan eventueel wel een vrolijker kleurtje of een stukje leuk behang.

Tip: Een binnenschilder kan adviseren op vele vlakken zoals de te gebruiken verf en kleuren.

Gebruik geen opvallende patronen of figuren als je een kamer wil die in verschillende fases van de kindertijd dienst moet doen. Stickers zijn een goed alternatief. Die zijn namelijk gemakkelijk te vervangen.

Welke verf moet ik kiezen?

Glanzende verven zijn normaal gemakkelijker schoon te maken dan matte verven omdat ze meer bindmiddel bevatten. Toch is het belangrijk om steeds water te gebruiken om vuile handen af te wassen. Zo niet, begin je de verf te polieren.

Een afwasbare verf is dus een goede keuze als je kind al eens aan de muur komt. Maar een krijtverf is nog beter. Daarmee kunnen de kids gewoon tekenen op de muur van hun kamer.

Magneetverf

Magneetverf is een super idee voor de kinderkamer. Op die manier kan je gemakkelijk decoratie en tekeningen van je kind bevestigen en vervangen. Zo kan je de kamer telkens laten meegroeien met je kind. Lekker gemakkelijk dus en bovendien heb je geen tien nieuwe nagelgaatjes nodig om de decoratie telkens op een andere hoogte te hangen.

Schoolbordverf

Schoolbordverf of krijtverf is de verf bij uitstek voor creatieve kinderen. Op deze verf kan je namelijk tekenen of schrijven zoals op een schoolbord. Ideaal om te tekenen, oxo te spelen of te leren schrijven. Bovendien is dit een leuke manier om je kinderen te helpen bij hun huiswerk. Je kan zelf even leerkracht spelen of gewoon geheugensteuntjes op de muur schrijven.

Kinderkamer verven en zwangerschap

Op zich is het geen probleem om te schilderen terwijl je zwanger bent. Toch moet je extra opletten. Doe geen te zware inspanningen en let op met wat je inademt. Vermijd schuurwerk of bescherm je goed tegen het fijn stof.

Ook met de verf let je beter op. Verf op waterbasis is minder schadelijk maar zorg er toch voor dat de kamer goed geventileerd wordt.

Loop je liever geen risico’s, laat de werken dan over aan manlief of een ervaren schilder.

Kinderkamer verven: wat kost het?

De kinderkamer laten schilderen door een schilder is een prima idee voor een mooi resultaat. Bovendien geniet je dan van professioneel kleur- en verfadvies. Benieuwd naar het prijskaartje?

De prijzen hangen af van het type werk. Voor grote oppervlaktes zoals de muur en het plafond betaal je meestal per vierkante meter. Ook voor deuren kan een prijs per vierkante meter, al hanteren sommige schilders een eenheidsprijs. Voor ramen betaal je doorgaans een eenheidsprijs. Raadpleeg onderstaande tabel voor gemiddelde prijzen om de kinderkamer te laten schilderen door een professionele schilder.

Kosten kinderkamer schilderen 2024

Werkzaamheden Prijs per m²*
Muren kinderkamer €15,- tot €20,- per m²
Plafond €6,- per m² (spuitwerk)
€10,- tot €20,- per m² (verven)
Deuren €40,- per m²
Ramen €15,- tot €25,- per raam

*Hierbij gaat het om gemiddelde prijzen incl. materiaal, arbeidskosten en btw. Vul het offerteformulier in en bespaar op de kosten.

kinderkamer schilderen kosten

Kinderkamer laten verven? Bespaar op de kosten!

Vind je het net iets te duur om de kinderkamer te laten schilderen? Denk dan even over deze tips om te besparen.

  • Kies voor een schildersbedrijf uit de buurt om minder voorrijkosten te betalen.
  • Laat de kinderkamer schilderen in de winter om te genieten van een goedkoper wintertarief op schilderwerken.
  • Help met het voorbereidende werk om te besparen op de schildertarieven.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bovendien kan je flink besparen door offertes te vergelijken. Vraag hier gratis offertes aan om prijsvoorstellen te ontvangen van tot 4 verschillende schilders.

Gratis offertes vergelijken!