Binnendeur schilderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Schilderwerken
 4. /
 5. Binnendeur schilderen

Binnendeur laten schilderen?

Op zoek naar advies om de binnendeuren te schilderen? Lees verder voor kleuradvies en een uitgebreid stappenplan om binnendeuren te verven. Wil je liever de deuren laten schilderen? Dan zal vooral de informatie over de tarieven en de prijsopbouw je interesseren.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je graag meteen advies op maat of exacte prijzen? Vraag dan hier gratis offertes aan bij verschillende schilders om prijzen te vergelijken.binnendeur schilderen

Waarom de binnendeuren schilderen?

De meeste schilderwerken moeten tijdig vernieuwd worden om het materiaal te blijven beschermen. Dat is zeker zo bij binnendeuren. Je komt namelijk veel vaker in contact met de deuren dan met de muren of het plafond. De kinderen zetten hun vuile handen op de deur, je botst al eens met de winkelzak of een doos. De verf vertoont dus gauw beschadiging.

Door de binnendeuren te verven kan je dus kleine beschadigingen herstellen/verbergen en ziet de deur er weer uit als nieuw. Een schilderbeurt is bovendien veel goedkoper dan nieuwe binnendeuren. Wil je toch iets meer restylen? Probeer dan enkel het deurbeslag te vervangen. Dat is nog steeds goedkoper dan een volledig nieuwe binnendeur.

Wat kost het schilderen van binnendeuren?

Binnendeuren schilderen, vergt veel werk. Voor de schilder verf kan aanbrengen, moet hij schuren, reinigen & ontvetten en plamuren. Elk van deze werkjes kost zo’n €4,- à €6,- per vierkante meter.

De effectieve schilderwerken kosten iets meer. Voor een laag verf betaal je zo’n €10,- à €15,- per vierkante meter. Alles opgeteld, heeft binnendeuren verven een prijs van €32,- à €48,- per vierkante meter. Dat komt op zo’n €70,- per deur. Laat je meerdere binnendeuren verven, dan krijg je goedkopere tarieven.

Kosten binnendeur schilderen 2024

Werkzaamheden Prijs per m² 
Schuren €4, tot €6,-
Plamuren €4, tot €6,-
Reinigen en ontvetten €4, tot €6,-
Grondlaag (acrylverf) €10,- tot €15,-
Eindlaag (acrylverf) €10,- tot €15,-
Totaalprijs: €32,- tot €48,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen per vierkante meter deur incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten. Vergelijk altijd gratis offertes om te besparen op de kosten.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

Aangezien we het telkens over gemiddelden hebben, kan een binnendeur schilderen soms goedkoper zijn en soms duurder. De exacte prijs kan je altijd navragen bij een vakman. Doorgaans hangt zijn tarief af van onderstaande factoren:

 • Ervaring: Ervaren schilders hebben hogere tarieven dan beginnende.
 • Seizoen: In de wintermaanden krijg je dikwijls korting.
 • Kwaliteit: Betere verf kost meer, maar gaat langer mee.
 • Kwantiteit: Meer binnenschilderwerk leidt tot lagere tarieven.
 • Verflagen: Het aantal benodigde lagen beïnvloedt sterk de prijs. Bij goedkope verf heb je vaak een extra laag nodig.
 • Voorbereiding: Meer voorbereidingswerk betekent hogere tarieven. Help zelf wat om hierop te besparen.

Een vakman inschakelen om de binnendeuren te schilderen?

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen van binnenschilders te vergelijken.

Binnendeur verven: stappen

Ten eerste, haalt de schilder de deur uit de scharnieren en verwijdert hij het deurbeslag. Zo kan hij later gemakkelijker alle hoeken bereiken met de verfborstel. Hoewel het verleidelijk is om de deur plat te leggen om te schilderen, krijg je een mooier resultaat als de deur rechtop blijft.

Ten tweede, volgt het voorbereidende werk: oude verf verwijderen, opschuren, gaatjes en putjes herstellen, ontvetten en schoonmaken. Dat zal ervoor zorgen dat de verf beter aanhecht.

Ten derde, schildert de vakman een grondlaag. Ook dit zorgt voor een betere aanhechting van de verf. Wil je graag zelf het materiaal kopen? Vraag dan raad aan de schilder of in de verfwinkel. Welke primer je nodig hebt, hangt af van het type materiaal.

Ten slotte, volgen de eindlagen. In het beste geval is één eindlaag schilderen voldoende. Toch reken je best op twee of met heel goedkope verf zelfs op drie. Eenmaal alles droog is, kan het beslag gemonteerd worden en plaatst de schilder de deur terug in de scharnieren.

Houten binnendeur verven

Om een houten binnendeur te verven, volg je uiteraard bovenstaande stappen, al moet je met nog wat details rekening houden. Zo is het belangrijk om te schuren in de richting van de houtnerven.

Ook om de binnendeur te verven, hou je rekening met enkele details. Gebruik een borstel voor de hoeken en een roller voor de vlakke stukken. Je begint bovenaan en werkt naar onder toe om druipers te verwijderen. Breng de verf steeds in verticale lijnen aan en strijk uit op horizontale wijze. Beweeg de roller uiteindelijk nog eens van onder naar boven voor een egaal resultaat zonder glansverschillen.

Binnendeur beitsen of schilderen?

Terwijl je met verf een leuk kleurtje geeft aan de binnendeur, blijft de houtstructuur zichtbaar met beits. Wie massieve houten deuren heeft, kiest dus beter voor transparante beits om de charme van de deur te behouden.

Beits is gemakkelijker te vernieuwen dan verf. Je kan gemakkelijk over de vorige laag beitsen na wat klein voorbereidingswerk. Verf beschermt wel iets beter. Daarnaast is verf veel geschikter om schade te verbergen. Eenmaal de deur zijn originele kleur begint te verliezen, is beits geen zo’n goede optie meer.

TIP: om binnendeuren te beitsen, strijk je altijd in de richting van de nerven. Binnendeuren schilderen doe je kruislings, zoals eerder aangegeven.

Binnendeuren verven: welke kleur?

Kies je ervoor om de deuren te verven in plaats van te beitsen, dan moet je een kleurtje kiezen. De kleurkeuze heeft een groot effect op de uitstraling van de kamer. Om te helpen bij de keuze, geven we wat kleuradvies. Voor advies op maat kan je steeds terecht bij je vakman.

 • Wit: Witte binnendeuren stralen rust uit. Let wel op met felle contrasten als de muren geen lichte kleur hebben.
 • Grijs: Een grijze binnendeur combineert perfect met gekleurde muren. Het straal iets meer elegantie uit dan wit.
 • Zwart: Kies voor zwarte binnendeuren om contrast te creëren. Ideaal voor wie houdt van minimalistische zwart-wit interieurs.
 • Zelfde kleur: De binnendeur schilderen in dezelfde kleur als de muren straalt rust en eenheid uit.
 • Andere kleur: Wie het liever wat levendiger heeft, schildert de deuren in een andere kleur dan de muren. Besteed goed aandacht aan de kleurcombinaties of vraag advies op maat.

binnendeur schilderen

Binnendeur laten schilderen? Vergelijk gratis offertes!

De binnendeur schilderen lijkt niet zo veel werk, het is tenslotte maar een kleine oppervlakte. Er komt echter toch soms uren werk bij kijken, zeker voor wie weinig ervaring heeft en het juiste materiaal niet bezit. Kies daarom voor een binnenschilder. Een ervaren vakman zal er met het juiste materiaal veel minder lang over doen. Bovendien weet hij beter welke primer en welke verf je nodig hebt voor jouw type binnendeur. Ook op vlak van kleuradvies ben je beter af met een professionele schilder.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bovendien helpen we je om de grootste barrière te overwinnen: schilders zoeken en prijzen vergelijken. Vraag vrijblijvend offertes aan via onze offerteservice om tot vier gratis offertes te ontvangen. Vergelijk de ontvangen offertes op prijs en aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken!


[/content]