Garagepoort schilderen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Schilderwerken
  4. /
  5. Garagepoort schilderen

Garagepoort schilderen: alle info op een rij!

Ziet de garagepoort er wat dof uit? Begint de verf af te brokkelen? Of past de kleur niet meer bij de rest van de gevel? Dan is het tijd om de garagepoort te schilderen.

De garagepoort herlakken heeft bovendien nog meer voordelen dan louter het esthetische. Lees verder om er meer over te weten te komen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je meteen advies op maat? Twijfel dan niet om hier gratis offertes aan te vragen. Klik hier om tot 4 vrijblijvende offertes te ontvangen.Schilder gezocht?

Vind eenvoudig en snel een schilder uit je regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

Bespaar op de kosten!

Vind een schilder en bespaar direct op de kosten.

Waarom de garagepoort verven?

Door tijdig de garagepoort te verven, voorkom je ernstige schade en duurdere renovatiewerken. Een nieuw laagje verf om de vijf jaar heeft de volgende voordelen:

  • Je beschermt de garagepoort tegen vochtschade door regen en wind.
  • Je laat de garagepoort weer stralen dankzij een nieuwe look.
  • Je beschermt de garagepoort tegen verkleuring door het zonlicht.
Controleer de poort regelmatig op barstjes of scheurtjes in de verf. Net zoals verpoederde of afbladerende verf, zijn dit signalen dat het tijd is om opnieuw te verven.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes.

garagepoort schilderen

Garagedeur schilderen: prijs

Garagepoorten verven kost gemiddeld tussen de €30,- en de €50,- per vierkante meter. De exacte prijs hangt echter af van heel wat factoren. Denk maar aan het materiaal van de poort, het type verf, eventuele patronen in de poort en hoeveel herstelwerk er nodig is.

Daarnaast hangt de prijs ook af van de schilder. Beginnende schilders of winterschilders hebben betere tarieven. Ook de afstand die de schilder moet afleggen beïnvloedt de prijs.

Als je exact wil weten hoeveel het kost om je garagepoort te verven, vraag dan gratis offertes aan. Vervolgens krijg je tot 4 verschillende offertes toegestuurd. Zo weet je meteen wat de kosten zijn om jouw garagepoort te verven.

Garagepoort schilderen kosten per m2 2024

€30,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven per m2)

Gratis offertes vergelijken!

Houten garagepoort schilderen

Houten garagepoorten schilderen, is belangrijk om verkleuring te voorkomen. Vooral bij houten poorten die niet met olie zijn voorbehandeld. Dit geldt voor alle soorten buitenschilderwerken.

Om te beginnen, maak je de poort grondig schoon. Daarna zie je beter waar er eventuele herstellingen nodig zijn. Uiteraard ga je die vervolgens herstellen, bijvoorbeeld, met houtpasta.

De volgende stap van het voorbereidingswerk is de poort schuren. Daarna breng je een primer aan voor houten oppervlaktes.

Ten slotte, mag je de poort afwerken met de verfkleur naar keuze. Een waterafstotende verf is de beste optie.

Besparen op de kosten door gratis offertes te vergelijken?

Vraag hier offertes aan en krijg vrijblijvend 4 offertes om de garagepoort te schilderen.

Aluminium garagepoort schilderen

Een metalen garagepoort schilderen, gaat bijna op dezelfde manier als een houten poort. Je moet enkel op een paar bijkomende details letten. Zo is het belangrijk om metalen garagepoorten te controleren op eventuele roestplekken. Heb je er gevonden, verwijder ze dan grondig met een staalborstel en breng een speciale primer aan om verdere roestgroei tegen te gaan.

Uiteraard zal een nieuw laagje verf ook extra bescherming bieden tegen roest of andere schade door weersomstandigheden.

Pvc garagepoorten schilderen

Garagepoorten van kunststof schilder je ook op dezelfde manier. Ook hier moet je echter rekening houden met enkele details. Een nauwkeurige voorbereiding is extra belangrijk om een goede hechting te garanderen. Doordat het oppervlak zeer glad is zou de verf eerder los kunnen komen. Een correcte verfkeuze en heel grondig ontvetten zijn dus essentieel.

Een vlakke garagepoort kan je ook laten spuiten. Dat gaat sneller en is dus iets goedkoper. Kunststoffen garagepoorten verven, kan echter ook duurder zijn wanneer de structuur het schilderwerk bemoeilijkt.

Hulp inschakelen van een schilder? Vergelijk gratis offertes!

Verkrijting garagepoort

Verkrijten betekent dat er zich een witte poederlaag vormt op het oppervlak van de garagepoort. Dit komt door een combinatie van vervuiling en uv-licht. Garagepoorten met een zuidelijke oriëntatie verkrijten dus sneller dan poorten met een andere oriëntatie.

Een doffe kleur door verkrijting ziet er slordig uit. Gelukkig kan je dit voorkomen door de verf regelmatig schoon te maken met een niet-bijtend en niet-schurend product. Ook een uv-bestendige coating aanbrengen, kan dit onheil verhelpen.

garagepoort schilderen

Garagepoort laten schilderen? Bespaar op de kosten!

Garagepoorten worden vaak blootgesteld aan de zon en ander weersomstandigheden. Daardoor is de verf gevoelig voor schade en is een perfecte afwerking zeer belangrijk. Verfkeuze en voorbereiding zijn waarschijnlijk nog belangrijker dan bij andere schilderwerken. Dus wie beter dan een professionele vakman om ervoor te zorgen dat de verf van de garagepoort correct wordt aangebracht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om prijzen voor het schilderen van de garagepoort te vergelijken. Op die manier bespaar je gemakkelijk enkele procentjes op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken!