Gratis offerte voor dakrenovatie?

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Dakwerken
 4. /
 5. Offerte dakrenovatie

Tips om dakrenovatie offertes te vergelijken

Je overweegt een offerte voor dakrenovatie aan te vragen? Voor je begint aan een dakrenovatie is het belangrijk om diverse offertes te vergelijken. Niet alle aannemers zijn, jammer genoeg, even duidelijk in hun offertes. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd aan deze vergelijking te beginnen.

Lees verder om meer te leren over de opmaak van een offerte voor dakrenovaties. We leggen je stap voor stap uit welke onderdelen de offerte moet bevatten en waar je op moet letten.

Wanneer je je klaar voelt om offertes te vergelijken, vraag dan gratis offertes aan via de verblijvende offerteservice om er meteen aan te beginnen.offerte dakrenovatie

Voordelen van dakrenovatie offertes vergelijken

Offertes vergelijken, is een belangrijk onderdeel van bouwprojecten. Ook bij renovatie is het belangrijk om verschillende offertes naast elkaar te leggen.

Door offertes te vergelijken, krijg je een beter idee van de prijs voor materialen en arbeid. Daarnaast zal je zien dat er soms verschillende mogelijkheden zijn om de werken uit te voeren. Je zal na het lezen van de offertes bovendien beter kunnen inschatten welke impact de werken zullen hebben op je dagelijkse leven en hoe lang de werkzaamheden ongeveer gaan duren.

Wat staat er op een offerte dakrenovatie?

Een goede offerte voor dakrenovatie bevat alle nodige informatie qua prijs en uitvoering. Onderstaande elementen moeten er zeker opstaan:

 • De prijzen per uur of per vierkante meter, (een totaalprijs kan eventueel ook),
 • de kosten voor het benodigde materiaal,
 • de verplaatsingskosten,
 • de prijs van de gekozen dakbedekking (indien vervanging nodig is),
 • de eventuele kortingen door werken te combineren,
 • de eventuele extra kosten (materiaalhuur, extra herstellingswerk …),
 • de startdatum en geschatte duur van het project,
 • de omschrijving van de werkzaamheden,
 • de algemene voorwaarden van de aannemer.

Verder bieden sommige aannemers garantie. Hun offertes bevatten dus garantievoorwaarden. Dit is sowieso een plus.

Eenvoudig en snel offertes aanvragen voor een dakrenovatie?

Gebruik onze vrijblijvende offerteservice om er meteen aan te beginnen.

Offertes dakrenovatie: een aantal aandachtspunten

Bij het vergelijken van offertes let je eerst op het totaalbeeld. Een netjes opgemaakte offerte straalt vertrouwen uit. Om te weten of een aannemer betrouwbaar is, kan je ook online reviews zoeken of familie en vrienden om hun ervaring vragen. Kijk in de offerte ook na of er duidelijke contactinformatie instaat en of alle informatie aanwezig is.

Alle prijzen, materialen en werkzaamheden moeten duidelijk omschreven worden om problemen te vermijden. Hieronder sommen we de belangrijkste onderdelen van een offerte op met hun specifieke aandachtspunten.

Hoe wordt de prijs berekent?

De prijsberekening kan op verschillende manieren. De basiskosten worden berekend per uur of per vierkante meter. Op basis daarvan maakt men een schatting van de kosten. Toch is het beter om vooraf een vast bedrag af te spreken om onenigheid over de prijs te vermijden.

Bovenop deze basiskost komen er nog voorrijkosten, materiaalhuur en eventuele extra kosten. Het is belangrijk om ook deze tarieven goed na te kijken en in de voorwaarden te zoeken wat men verstaat onder extra kosten.

Vergeet niet om na te gaan of de btw inbegrepen is en of men rekening houdt met een tarief van 6% of 21%.

Lees meer over de verschillende kosten van dakwerken.

Materialen

Het is belangrijk dat de offerte een duidelijke omschrijving van de materialen bevat. Heeft de aannemer duidelijk aan welk materiaal hij zal gebruiken en hoeveel hij ervan nodig heeft?

Kijk goed na met welke kwaliteit de aannemer belooft te werken. De offerte moet een duidelijke productomschrijving bevatten zodat je tijdens de werken kan nagaan of de aannemer wel degelijk dit product gebruikt.

Startdatum en duur van project

Offertes moeten een duidelijke omschrijving van de projectduur bevatten. Het is namelijk belangrijk om te weten hoe lang je last zal ondervinden van de werken. Daarenboven heeft de duur van het project een grote invloed op de prijs.

Kijk ook de voorwaarden na op vlak van start- en einddatum. Waarop heb je recht bij een eventuele vertraging en wat als de werken langer duren dan gepland?

Garantie en voorwaarden

In bovenstaande puntjes haalden we de voorwaarden al even aan. Dit bewijst hoe belangrijk deze zijn in een goede, betrouwbare offerte.

Daarnaast zijn er nog enkele details om rekening mee te houden. Kijk na hoelang de offerte geldig is. Zoek ook uit welke werken er precies zijn inbegrepen en waarvoor je eventueel extra kosten moet betalen.

Ten slotte, moet je de garantievoorwaarden goed nalezen. Zo kom je te weten of er garantie is op de werken, hoe lang die garantie geldt en onder welke voorwaarden ze geldig is.

Is de offerte duidelijk?

Een goede offerte moet duidelijk zijn. Alle informatie moet expliciet vermeld worden om onenigheden te vermijden. Zowel de prijzen, prijsberekening, materiaallijst, voorwaarden en projectduur moeten netjes uitgelegd worden.

Wees niet bang om extra uitleg te vragen bij een onduidelijkheid. Het is in het voordeel van de aannemer om je te overtuigen en het is in jouw voordeel om later eventuele misverstanden te vermijden.

dakrenovatie offerte

Offertes dakrenovatie aanvragen? Bespaar op de kosten!

Nu je grondig geïnformeerd bent over offertes voor dakrenovaties en op welke vlakken je ze moet vergelijken, is het tijd om aan het echte werk te beginnen.

Offertes aanvragen, is echter een vervelend werkje: aannemers zoeken, ze een voor een aanspreken, hopen dat je antwoord krijgt …

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Gelukkig kan het ook veel sneller en gemakkelijker. Met één klik beland je op onze offertepagina. Vul daar snel ons offerteformulier in om vrijblijvend een viertal gratis offertes te ontvangen.

Gratis offertes vergelijken!