Dakwerker gezocht voor dakwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakherstelling

Is het tijd voor een dakherstelling? Heb je lekken of andere dakproblemen ontdekt? Op deze pagina krijg je een kort overzicht over verschillende oplossingen om dakschade te herstellen.

Start gratis offerteaanvraag!

We zullen het hebben over een plat dak herstellen, tips om zelf een dakherstelling te doen en prijzen voor een dakherstelling. Lees snel verder om te weten te komen hoe je aan de dakherstellingswerken begint of vraag hier gratis offertes aan om de werken te laten uitvoeren door een ervaren vakman. Geniet van ons offerteaanbod om vrijblijvend tot 4 offertes te ontvangen.dakherstellingen

Wanneer is een dakherstelling nodig?

Een dakherstelling is nodig om waterproblemen in huis te vermijden door schade aan het dak.
Er zijn verschillende problemen die kunnen leiden tot lekken en waterschade.

Wacht niet te lang om het dak te herstellen wanneer de dakpannen scheef liggen. Dit kan door een storm of door slechte plaatsing. Gebarsten dakpannen laat je ook best zo snel mogelijk vervangen.

Verder is het nodig om alle onderdelen, zoals de dakgoten en zinken afsluitingen regelmatig te inspecteren en indien nodig te repareren. Een dakdekker kan hier uitstekend bij helpen.

Plat dak herstellen

Materialen voor platte daken gaan doorgaans vrij lang mee. Toch treedt er na verloop van tijd dakschade op door UV-licht of door het dak vaak te belopen.

Gelukkig kan je gemakkelijk kleine schade op een plat dak herstellen. Om een EPDM dak te herstellen bestaat er een speciale reparatiekit. Roofing herstellen, is ook niet moeilijk met waterdichte dakpasta voor bitumen.

Helaas zijn deze herstellingsmethoden enkel geschikt voor kleine herstellingen. Bij grote schade is een gedeeltelijke of complete vervanging van het dak aangeraden.

Herstellen schuin dak

Herstellingen van een schuin dak zijn vaak iets ingewikkelder. Bij traditionele materialen zoals pannen en leien is een plaatselijke vervanging zo goed als onvermijdelijk. Ook bij rieten daken is dit het geval.

Moderne materialen, zoals zink, koper en aluminium zijn een stuk steviger. Het is echter wel moeilijk om die materialen plaatselijk te herstellen.

Denk ook aan eventuele herstellingen aan de dakconstructie, dakgoten of regenpijpen. Verouderde en rotte houtconstructies brengen je veiligheid in gevaar. Problemen met de waterafvoer leiden tot vochtproblemen. Dit kan zowel de dakbedekking, de dakconstructie als de muren en het plafond in huis beschadigen.

Een goede vakman inschakelen voor een dakherstelling?

Hier vind je gratis offertes van ervaren dakwerkers om het dak te laten herstellen.

Kleine dakherstellingen

Wie regelmatig het dak onderhoudt en inspecteert, kan meestal eventuele problemen oplossen met een kleine dakherstelling. Denk, bijvoorbeeld, aan lekkage opsporen en oplossen voor er schade ontstaat aan de dakconstructie.

Bij een storm ontstaan soms kleine problemen in verband met waterdichtheid. De dakbedekking repareren, is de oplossing. Soms moet je hiervoor kapotte dakpannen vervangen. In sommige gevallen zijn ook nieuwe dakgoten nodig. Als je pech hebt moet je een nieuw dak laten plaatsen.

Kleine dakherstellingen zijn relatief snel op te lossen. Bovendien ligt de totaalprijs een stuk lager dan voor grote herstellingswerken.

Grote dakherstellingen

Door slecht onderhoud van het dak ontstaat structurele schade. Vooral bij oudere huizen met oude daken zijn grote herstellingswerken noodzakelijk. Niet alleen is er een veiligheidsprobleem, vaak voldoen oude daken niet aan de energie- en isolatienormen.

Een grote dakherstelling is dus aan de orde. De dakconstructie moet eventueel verstevigd worden voor je een nieuwe dakbedekking kan leggen.

Om tijd te besparen, plaatst men vaak een overzetdak. Daarbij is het niet nodig om oude leien of shingles te verwijderen.

Dak herstellen: kostprijs

In onderstaande tabel krijg je een overzicht van de kosten om daken te herstellen. Zoals je kan zien zijn de prijzen vrij uiteenlopend.

Kosten dakherstellen 2022

Dakherstellingen Kosten per m²*
Plat dak €130,- tot €420,-
Hellend dak €255,- tot €285,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten. Vraag gratis offertes aan.

Het verschil in prijs heeft enkele verklaringen. Hellende daken herstellen, kost meer per vierkante meter dan platte daken herstellen omdat het werk iets moeilijker uit te voeren is. Hierdoor vlotten de werken ook iets minder.

Kleine herstellingen kosten meer per vierkante meter dan grote herstellingen. Kleine dakproblemen oplossen heeft echter een veel lagere totaalkost dan een groot probleem herstellen.

Verder worden de prijzen sterk beïnvloedt door de materiaalkeuze, de ervaring van de vakman en eventuele materiaalhuur.

Dak herstellen: doe het zelf

Het doel van dakherstellingen is om waterschade te vermijden. Wanneer je een lek ontdekt, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost krijgen. Zelf een kleine dakherstelling uitvoeren, is waarschijnlijk de snelste oplossing.

Zorg ervoor dat je al het nodige materiaal bij de hand hebt voor je aan de werken begint. Denk hierbij ook aan je veiligheid. Doe eerst het nodige onderzoek om te weten te komen hoe je de dakpannen of leien correct verwijdert. Vaak kan je kapotte dakpannen gewoon zijdelings lostrekken. Bij leien moet je eerst de bevestiging doorbreken.

Om platte daken te herstellen, krijg je wellicht de nodige instructies bij de reparatiekit of dakpasta. Volg deze nauwkeurig om problemen te voorkomen. Kies altijd voor goede kwaliteit.

Hou er rekening mee dat zelf het dak herstellen niet zonder risico’s is. Overweeg ook de mogelijkheid om een vakman in te schakelen. Zo voorkom je ongelukken of slecht uitgevoerde herstellingen.
Kies je er toch voor om de dakherstellingen op schuine daken zelf uit te voeren, hou dan rekening met deze tips:

  • Doe de dakherstellingswerken op een zonnige en droge dag,
  • gebruik schoenen met goede grip,
  • draag een dakharnas,
  • vraag hulp zodat je niet alleen hoeft te werken.

Met behulp van deze tips is er minder kans op ongelukken. Mocht er toch iets gebeuren, dan is er op zijn minst iemand aanwezig om je te helpen.

Voordelen inschakelen dakwerker voor dakherstellingen

Zoals gezegd, is het veiliger om een vakman in te schakelen voor dakherstellingen. Een dakwerker heeft het nodige materiaal om zijn veiligheid te garanderen.

Daarnaast heeft de samenwerking met een specialist nog enkele voordelen. Iemand met ervaring met dakherstellingen weet beter welk materiaal er nodig is. Hij kan ook beter inschatten of een plaatselijke of volledige herstelling nodig is.

Bovendien gaat een dakwerker sneller te werk dan een doe-het-zelver. Tegelijkertijd krijg je ook garantie op een goed resultaat. Lees hiervoor wel goed de garantievoorwaarden in de offerte na.

dakherstellingen kosten

Dak laten herstellen? Gratis offertes vergelijken!

Offertes verschillen van vakman tot vakman. Het is belangrijk om offertes te vergelijken voor je met iemand in zee gaat. Vergelijk de offertes op vlak van arbeidskosten, extra kosten en garantievoorwaarden.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om tot 4 prijsvoorstellen te ontvangen. Op die manier bespaar je jezelf heel wat opzoekingswerk. Ook wanneer je de werken liever zelf uitvoert, raden we aan om toch eens een offerteaanvraag te doen. Je hebt niets te verliezen, het is compleet vrijblijvend. Wie weet, misschien laat je je wel overtuigen door een mooi prijsaanbod.

Gratis offertes vergelijken!