Dakbedekking

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Dakwerken
 4. /
 5. Dakbedekking

Nieuwe dakbedekking laten plaatsen?

Een nieuwe dakbedekking nodig? Benieuwd hoeveel dat kost? Op zoek naar informatie over een dakbedekking voor het tuinhuisje, zoals dakshingles? Er is zoveel informatie beschikbaar dat je wellicht niet meer weet waar zoeken.

Gelukkig hebben we hier al de belangrijkste informatie over dakwerken en dakbedekking voor jou samengevat. En zoek je specifiekere informatie, klik dan gewoon door naar de informatiepagina over de gewenste dakbekleding.

Zoek je eerder prijsinformatie?

Die vind je in de prijstabel verderop. Uiteraard zijn dit slechts richtprijzen.

Start gratis offerteaanvraag!

Daarom bieden we ook de mogelijkheid om gratis offertes aan te vragen. Klik hier om tot 4 offertes te ontvangen om de kosten en voorwaarden te kunnen vergelijken.dakbedekking

Wat kost dakbedekking?

De prijzen voor dakbedekking zijn heel uiteenlopend. Dat komt doordat er heel wat soorten dakbedekking bestaan met verschillende eigenschappen die de prijs beïnvloeden.

De goedkoopste dakbedekkingen zijn zo goedkoop omdat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Vaak is het grondmateriaal ook niet zo duur. Deze goedkopere dakbedekkingen gaan echter meestal niet zo lang mee.

Het merendeel van de duurdere soorten dakbedekking gaan wel lang mee. Deze materialen zijn van nature steviger. Ook worden ze soms beter bevestigd. Daar komt echter meer werk bij kijken, wat zich dan ook weerspiegelt in de prijs per vierkante meter. In onderstaande tabel krijg je een overzichtelijke opsomming.

Kosten dakbedekking 2024

Dakbedekkingstype  Prijs per m²* Gemiddelde levensduur
Plat dak
EPDM €40,- tot €60,- 40 jaar
Bitumen €30,- tot €80,- 30 jaar
Groendak €40,- tot €80,- 65 jaar
PVC €50,- tot €60,- 20 jaar
Schuin dak
Betonnen dakpannen €22,- tot €40,- 30 jaar
Kleidakpannen €35,- tot €65,- 100 jaar
Bitumenleien €30,- tot €40,- 25 jaar
Kunstleien €65,- tot €75,- 30 jaar
Zink €70,- 125 jaar
Riet €70,- tot €95,- 35 jaar
Natuurleien €110,- tot €120,- 90 jaar

Dakbedekking plat dak

Dakdekking op een plat dak is belangrijk voor de bescherming van je woning. Het houdt je droog en warm. Bovendien is een prachtige dakdekking een mooie bijdrage voor de uitstraling van je woning. Dakbedekking leggen op een plat dak kan trouwens op verschillende manieren.

Maar waar moet je rekening mee houden?

In tegenstelling tot een schuin dak, loopt het water niet zo gemakkelijk af van een plat dak. Het vuil blijft ook langer liggen. Een goede waterdichtheid en voldoende onderhoud zijn dus belangrijk. Gelukkig is een plat dak gemakkelijker schoon te maken dan een hellend dak.

De meeste materialen van hoge kwaliteit bieden deze bescherming. De keuze voor een type dakbedekking hangt dus vooral af van je smaak en je budget. Enkele mogelijkheden:

 • Bitumen: een substantie op basis van aardolie die in rollen op het dakoppervlak wordt gelegd. Ook gekend als roofing.
 • EPDM: een synthetisch rubber met hoge elasticiteit en een groot temperatuurbereik dat gemakkelijk te plaatsen is.
 • Pvc: een lichte, maar sterke kunststoffen dakbedekking die als folie of als dakplaat gelegd kan worden.
 • Groendak: een echte tuin of mostuin die het dakoppervlak extra bescherming biedt tegen regen en andere weersomstandigheden.

Een dakwerker inschakelen om een plat dak te leggen?

Reken op Bouwadviseur voor gepast advies en gratis offertes.

Dakbedekking schuin dak

Schuine daken kan je ook op verschillende manieren afwerken. Smaak en budget zijn eveneens belangrijke factoren om de soort dakbedekking te bepalen. Daarnaast zijn de vorm en hellingsgraad van het dak van belang. Een beknopte opsomming van de soorten dakbedekking voor een schuin dak:

 • Betondakpannen: een goedkope en traditionele manier om daken snel te bedekken.
 • Keramische dakpannen: iets duurder maar ook iets duurzamer en stijlvoller dan zijn betonnen tegenganger.
 • Leien: een duurdere dakbedekking met veel stijlmogelijkheden, zoals natuurleien en kunstleien, en grote duurzaamheid, ook bij hevige weersomstandigheden.
 • Aluminium: moderne, stijlvolle dakbedekking met veel uitvoeringsmogelijkheden.
 • Zink: een duurzame dakbedekking die zeer gepast is voor complexe dakstructuren.
 • Koper: een stijlvolle dakbedekking met zijn typische lichtgroene schijn waar je generaties lang van kan genieten.
 • Shingles: een lichte daklei op basis van bitumen die je heel gemakkelijk kan plaatsen. Deze dakbedekking gebruikt men vaak voor bijbebouwingen.
 • Riet: een stijlvolle, alternatieve dakbedekking die voor een mooie, landelijke uitstraling zorgt.

Goedkope dakbedekking? Bespaar op de kosten!

De goedkoopste dakbedekking vinden, doe je door grondig de mogelijkheden te vergelijken. En dit mag je heel ruim interpreteren. Zowel de soorten dakbedekking als de aannemers dien je goed te vergelijken.

Een belangrijke factor hierbij is de arbeidskost. Een gemakkelijk te plaatsen dakbekleding met een goedkope aannemer is de beste combinatie. Door ook zelf te isoleren en/of de oude dakbedekking te verwijderen, bespaar je bovendien nog meer.

Bij andere werken aan het dak is het interessant om te overwegen wat goedkoper is: voorzichtig de oude dakbedekking verwijderen, dakpannen vervangen of meteen nieuwe dakbedekking plaatsen. Hou er rekening mee dat het verwijderen extra arbeidskosten oplevert en dat de bestaande dakbedekking binnenkort misschien toch aan vervanging toe is. Dakbedekking repareren? Kijk dan op de dakbedekking repareren pagina voor meer informatie.

dakbedekking kosten

Dakbedekking laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Het is belangrijk om de hulp van een ervaren vakman in te schakelen voor het plaatsen van dakbekleding. Iemand met jarenlange ervaring kent de risico’s van het vak en kan gepast advies geven over de juiste dakbedekking. Zo loop je geen gevaar bij het leggen van de dakbedekking en kan je gerust slapen onder een veilig, waterdicht dak.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Deze extra veiligheid heeft natuurlijk een extra prijs want een vakman werkt niet gratis. Gelukkig is er een manier om goede tarieven te vinden. Vergelijk prijzen en voorwaarden door hier gratis offertes aan te vragen. Zo loop je ook geen prijsrisico’s.

Gratis offertes vergelijken!