Dakwerker gezocht voor dakwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakwerken prijzen

Benieuwd naar de prijs voor dakwerken per vierkante meter? Wil je dat vergelijken met de prijs voor dakwerken per uur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je krijgt niet alleen meer inzicht over deze prijzen, we belichten ook de andere kosten voor dakwerken. Heb jij een dakwerker nodig en wil je besparen op de kosten van dakwerken?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van dakwerkers bij jou uit de regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Je komt meer te weten over de gemiddelde prijzen voor dakwerken. Daarnaast krijg je inzicht over hoe dakwerkers die prijs bepalen. Ten slotte geven we nog enkele tips om te besparen op dakwerken. Je kan, bijvoorbeeld, veel besparen door hier offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken.Wat zijn de kosten voor dakwerken?

De prijzen voor dakwerken verschillen volgens de werkzaamheden. Dakwerken zoals dakrenovatie of reparatie worden doorgaans per vierkante meter berekend. Een dakrenovatie kost ongeveer €30,- tot €110,- per m² en een dakreparatie €80,- tot €150,- per m².

De prijs van andere werken zoals een dakkapel plaatsen of de dakbedekking vernieuwen, hangt af van het gebruikte materiaal. De gemiddelde oppervlakte van een woning in België ligt rond de 125 m². Een plat dak van die oppervlakte vernieuwen kost dus gemiddeld tussen de €3.750,- en €10.000,-.

Dakonderhoud, ten slotte, kan per vierkante meter aangerekend worden, maar hiervoor gebruikt men ook vaak een onderhoudsabonnement. Eenmalig dakonderhoud kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Dakwerken prijs 2022

Dakwerken Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakrenovatie €30,- tot €110,- Per m² 
Repareren dak €80,- tot €150,- Per m² 
Onderhouden dak €15,- tot €20,- Per m² 
Plaatsen dakkapel Vanaf €3.000,- Prefab tot traditioneel
Dakbedekking plat dak €30,- tot €80,- Per m² (Afhankelijk van materiaal) 
Dakbedekking hellend dak €20,- tot €120,- Per m²  (Afhankelijk van materiaal)
Aanbrengen dakisolatie €50,- tot €120,- Per m² (Afhankelijk van isolatiemethode)

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan!

offerte dakwerken

Dakwerken prijs per uur

Benieuwd hoeveel je ongeveer betaalt voor een dakwerker per uur? Het uurloon voor een dakwerker ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €50,-. Welke prijs je betaalt voor dakwerken per uur hangt af van verschillende factoren. De dakwerker brengt natuurlijk zijn ervaring in rekening, maar ook het type dakwerken. Verder verschilt de prijs voor een dakwerker per uur ook volgens het dakwerkersbedrijf en de regio.

Natuurlijk betaal je niet altijd per uur. Soms betaal je dakwerken per vierkante meter. Meestal is dit zo bij het plaatsen of vervangen van de dakbedekking. De beste manier om te weten hoeveel je dakwerken zullen kosten is door offertes te vergelijken. Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken kan je een flink stuk besparen op je dakwerken! Let er op dat de offerte die het best oogt niet altijd de goedkoopste is. Een dakwerker die minder aanrekent per uur werkt misschien trager.

Welke factoren beïnvloeden de prijs voor dakwerken?

De prijzen voor dakwerken worden bepaald door verschillende factoren. De prijs wordt voornamelijk bepaald door the type dakwerken. Onderhoud is bijvoorbeeld goedkoper dan renovatie.

Verder verschilt de prijs volgens het type dak. De prijzen voor dakwerken op een plat dak zijn iets lager dan voor een hellend dak. Daarnaast hangt de totale kost af van het benodigde materiaal, de mate van het onderhoud en de eventuele ernst van de schade.

Gelukkig zijn er manieren die de prijs voor dakwerken positief kunnen beïnvloeden. Sommige werken komen in aanmerking voor het btw-tarief van 6%. Er zijn ook vele premies voor dakwerken. Ook de ervaring en prijszetting van de dakwerker beïnvloeden de prijzen voor dakwerken. Deze factor kan je beïnvloeden door verschillende offertes aan te vragen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten van een dakwerker!

Prijzen dakrenovatie

Is je dak ernstig beschadigd? Is de dakbedekking wat oud? Dan heb je een dakrenovatie nodig. De exacte prijs voor het vervangen van de dakbedekking hangt af van het gebruikte materiaal. Goedkopere bedekking voor platte daken kost zo’n €30,- per m². De prijs voor een dakrenovatie van een hellend dak ligt iets hoger, behalve voor betonnen dakpannen. Die kosten ook gemiddeld €30,- per m². Kleidakpannen daarentegen kosten gemiddeld zo’n €50,- per m².

dakbedekking

Reparatie- en onderhoudskosten

Voor een dak ouder dan 10 jaar wordt aangeraden om jaarlijks een onderhoud te plannen. Met een onderhoudsabonnement kan dat voor zo’n €80,- tot €140,- per jaar. Zonder abonnement kost een dakonderhoud gemiddeld €15,- per m².

Wanneer je dak schade heeft opgelopen na een storm is een dakreparatie onvermijdelijk. De prijs voor dakreparaties per m² ligt tussen €150,- per m² en €350,- per m². Dit lijkt vrij duur, maar vaak moet je slechts een klein deel van het dak repareren.

Prijzen voor dakreparaties

Dakwerken Gemiddelde kosten*
Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €250,- tot €300,- per m²
Hellend dak: dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Hellend dak: nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per meter
Dakgoten vervangen €50,- tot €100,- per meter
Onderhoud €15,- tot €20,- per m² 

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Benieuwd naar de exacte prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Prijzen van dakwerken: nieuwe dakbedekking

Er zijn heel wat opties voor dakbedekking. Voor platte daken kies je bijvoorbeeld uit EPDM, bitumen of PVC. Dat kost gemiddeld €50,- per m². De levensduur schommelt tussen 20 en 40 jaar. Voor zo’n €60,– leg je er echter een groendak bovenop en dan gaat je dak veel langer mee.

Bij hellende daken zijn de kosten voor dakbedekking veel meer uiteenlopend. Bitumenleien en betonnen dakpannen kosten niet meer dan €40,- per m². Aan het andere uiterste vinden we natuurleien. Die kosten tussen de €110,- en €120,- per m² .

Daarnaast zijn er nog enkele tussenopties voor nieuwe dakbedekking. Materialen zoals kunstleien, zink of riet kosten zo’n €70,- per m².

Wat kost een nieuw dak?

De kosten voor een nieuw dak hangen af van verschillende factoren. De prijs hangt af van de oppervlakte van je dak. Zoals je hierboven kon lezen heeft het type dakbedekking een sterke invloed op de prijs voor dakwerken per m². Daarnaast kan de dakwerker ook verschillende tarieven aanrekenen voor een plat of hellend dak.

Andere dakwerken beïnvloeden verder de prijs. Maak je van de gelegenheid gebruik om dakisolatie te plaatsen? Wil je een asbest dakbeschot vervangen door douglashout of vurenhout? Dit verhoogt uiteraard de prijs van je dakwerken.

Prijs nieuw dak

Dakwerken Prijs per m²*
Plat dak €30,- tot €80,-
Hellend dak €20,- tot €120,-
Dakisolatie aanbrengen €50,- tot €120,-
Dakbeschot vernieuwen €90,- tot €150,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen voor dakwerken.

Vraag nu gratis je offertes aan om prijzen te vergelijken.

Kies daarna de beste offerte om te besparen op de prijs van je dakrenovatie.

Btw op dakwerken

Benieuwd hoeveel btw je betaalt voor dakwerken? We leggen het hier kort uit, maar meer info vind je op de website van de FOD Financiën.

Niet alle woningen komen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6%. Je moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je woning is ouder dan 10 jaar.
  • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
  • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Hoewel het niet duidelijk vermeld wordt op de website, geldt het verlaagde btw-tarief om je dak te vernieuwen. Ook andere klussen, zoals de schoorsteen onderhouden, komen in aanmerking.

Dakwerken: recht op premie?

Naast een voordeliger btw-tarief kan je ook genieten van verschillende premies voor dakwerken. Voor heel wat dakwerken krijg je een deel terugbetaald via de Mijn VerbouwPremie. Je moet natuurlijk wel aan de voorwaarden voor de Mijn VerbouwPremie voldoen.

Zo heb je al twee tips om te besparen op dakwerken. We geven er nog een derde én een vierde.

Bij Premiezoeker kan je terecht voor alle premies in Vlaanderen. Het is vrij eenvoudig. Je geeft aan in welke gemeente je woont. Daarna vink je het soort werken aan. Ten slotte duid je aan of je ,bijvoorbeeld, huurder of eigenaar bent.

Zo krijg je tot wel 10 mogelijkheden om te besparen op de prijzen van dakwerken of andere renovaties toegestuurd.

Gratis dakwerken offertes vergelijken!

Je kreeg al 3 tips om te besparen op de kosten van je dakwerken. Deze waren vooral gericht op het materiaal of de totaalprijs. Ten slotte krijg je nog deze aanbieding van ons. Vraag gratis offertes aan bij verschillende dakwerkers en bespaar tot wel 40% op de totaalkosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Dakwerkers uit de regio sturen je vervolgens hun beste aanbod. Daarin vind je onder andere de prijs, hun planning en voorwaarden. Door offertes te vergelijken, kies je voor de optie die het beste bij je past. Dat kan de goedkoopste zijn, of de meest ervaren dakwerker. Jij beslist!

Gratis offertes vergelijken!