Offerte dakwerken

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Dakwerken
 4. /
 5. Offerte dakwerken

Tips om dakwerken offertes te vergelijken

Is het tijd om dakwerken uit te voeren? Misschien heb je al eens offertes aangevraagd maar heb je toch nog twijfels? Een goede offerte kiezen is natuurlijk gemakkelijk als je al eens een voorbeeld van een offerte voor dakwerken hebt gezien. Lees verder om een overzicht te krijgen van de elementen van een goede offerte.

Start gratis offerteaanvraag!

Of vraag hier gratis offertes aan om duidelijke offertes voor dakwerken te ontvangen. Dit is gratis en vrijblijvend.Waarom offertes vergelijken

Voor je aan dakwerken begint, doe je er goed aan om offertes van verschillende dakwerkers te vergelijken.

Door offertes voor dakwerken te vergelijken krijg je een beter overzicht van de mogelijkheden. Verschillende dakwerkers stellen wellicht verschillende materialen en werkwijzen voor. Daarnaast zullen ook hun tarieven en prijsbepaling verschillen.

Door offertes aan te vragen, kan je je beter voorbereiden op de kosten en de impact van de werken. Wanneer je meerdere offertes vergelijkt, heb je meer keuze om te kiezen voor de goedkoopste werken of voor diegene die voor het minst overlast zorgen.

dakwerken offerte

Welke informatie bevat een offerte voor dakwerken?

Een goede offerte van een erkende vakman dient veel informatie te bevatten. Maar wees gerust, het is niet zo moeilijk om deze offertes te vergelijken. De meeste informatie is vanzelfsprekend.

Dit zijn de basiselementen van een goede offerte:

 • Tarieven per uur of per vierkante meter, (een totaalprijs kan eventueel ook)
 • Materiaalkosten
 • Verplaatsingskosten,
 • Kosten voor nieuwe dakbedekking
 • Eventuele kortingen door werken te combineren
 • Eventuele extra kosten (materiaalhuur, stellingen, herstellingswerk …)
 • De startdatum en de geschatte duur van het project
 • Beschrijving van de werkzaamheden
 • Algemene voorwaarden en garanties van de aannemer

Waarop letten?

In eerste instantie moet je erop letten of de offertes al deze elementen bevatten. Zijn ze iets vergeten, dan vraag je best om meer informatie. Staan er geen garantievoorwaarden op, dan dient er een alarmbelletje te rinkelen. Misschien werkt de dakwerker wel in het zwart? Zonder garantievoorwaarden heb je geen poot om op te staan als er iets fout loopt.

Daarnaast zegt het totaalbeeld van de offerte veel over de vakman. Een goed opgemaakte offerte straalt vertrouwen uit. Slordige offertes niet zo. Ga ook even na of er misschien links naar sociale media op staan en of de naam geregistreerd is. Zo kan je online reviews zoeken of eventueel mensen om hun ervaring vragen.

Ten slotte, is het belangrijk dat de offerte compleet is. Laat zo weinig mogelijk aan het lot over. Hoe meer details, hoe minder discussie er nadien is over de prijs. Maak gebruik van deze tips en vergelijk gratis offertes!De prijsopbouw

De prijsopbouw voor dakwerken is afhankelijk van vele factoren. Zo dien je rekening te houden met de tarieven van de vaklui, de kosten van het materiaal eventuele afbraakkosten, voorrijkosten en de btw. Al deze informatie dient duidelijk op de offerte te staan. De tarieven kunnen uitgedrukt worden per uur, maar ook per vierkante meter of per project.

Materiaalkosten krijg je doorgaans ook per eenheid of per vierkante meter. Een goede vakman maakt op voorhand ene schatting van het benodigde materiaal. De afbraakkosten en verplaatsingskosten zijn doorgaans baste tarieven.

De belastingen, ten slotte, kunnen ofwel 6% ofwel 21% bedragen. Bij renovaties en dakwerker in verband met isolatie, mag je haast altijd op 6% rekenen, maar je overlegt best met de vakman om er zeker van te zijn.

Vergelijk gratis offertes voor dakwerken

Dien hier een gratis aanvraag in om de beste tarieven te ontdekken.

Informatie over de materialen

Zoals gezegd, bevat een goede offerte een duidelijke omschrijving van de geschatte materialen. Daarnaast let je ook best om de beschrijving van de materialen. Met welke kwaliteit belooft hij te werken? Een goede productomschrijving geeft je een betere garantie dat de vakman ook effectief deze goede materialen gebruikt en niet de goedkopere variant.

Termijn van de dakwerken

Aangezien dakwerken best lang kunnen duren en je letterlijk tijdelijk dakloos maken, is het belangrijk om een goede termijn af te spreken met de vakman.

Een goede offerte voor dakwerken bevat daarom een startdatum en een duidelijke projectduur.

Voor je aan de werken begint, kan je ook afspraken maken over eventuele vertraging. Wat gebeurt er als je langer moeten wachten op de afwerking? Of wat als je zelf voor een probleem zorgt waardoor de werken vertraging oplopen?

Voorwaarden

Alle erkende dakwerkers hebben uiteraard algemene voorwaarden. Een duidelijke verwijzing naar deze voorwaarden en een goede uitwerking ervan stralen vertrouwen uit. Een deel van deze voorwaarden is hoelang de offerte geldig is. Zorg er dus voor dat je de vakman voor deze einddatum groen licht geeft.

Verder bevatten de voorwaarden het type werk dat inbegrepen is. Lees dit goed na zodat je later niet voor verrassingen staat wanneer er extra werk op je eindfactuur staat. Ten slotte, zijn de garantievoorwaarden een belangrijk punt. Wat gebeurt er als er iets fout loop? Wanneer heb je recht op een rechtzetting en wanneer dien je zelf voor de kosten op te draaien?

Duidelijke offerte?

Duidelijke offertes stralen vertrouwen uit. Lees goed na of alles duidelijk is en er geen dubbelzinnigheden in de omschrijving staan. Laat deze verduidelijken op papier voor je aan de werken begint. Zo voorkom je onaangename verrassingen en onenigheden na afloop van de werken.

Wanneer je twijfels hebt over iets, aarzel dan niet om meer informatie te vragen. Wanneer je deze niet krijgt, denk dan nog eens goed na of je wel met deze vakman wil samenwerken. Een goede vakman weet namelijk dat iedereen beter gebaat is met duidelijke regels.

Besparen op dakwerken

Nu je weet hoe je offertes dient te vergelijken, gaan we wat verder in op de voordelen. Door offertes te vergelijken, bespaar je op de kosten. Meer offertes betekent namelijk dat je een beter overzicht krijgt van de mogelijkheden en gangbare tarieven.

Verder kan je besparen op dakwerken door zelf wat mee te helpen of door een vakman uit de buurt te kiezen. Zo betaal je minder transportkosten. Een vakman in de buurt vinden, is trouwens ook makkelijker door hier gratis offertes aan te vragen.

offerte dakwerken

Goedkope offerte voor dakwerken? Vergelijk gratis offertes

Zet je nieuwe kennis meteen om in de praktijk. Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk meteen drie tot vier offertes van vaklui uit je buurt. Nu je weet hoe dat moet, zijn er veel minder risico’s en vind je zonder twijfel een geschikte vakman. Ben je toch niet overtuigd van de offertes, ga dan gerust ergens anders verder zoeken. Onze offertedienst is volledig gratis en vrijblijvend. Niets te verliezen dus?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Probeer het nu.

Gratis offertes vergelijken!