Dakwerker gezocht voor dakwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Ontmossen leien dak asbest

Je hebt vast wel al eens van asbest gehoord en de vele risico’s die ermee gepaard gaan. Maar wat als je een leien dak met asbest wil ontmossen?

Op deze pagina vertellen we hoe dat werkt en wat de gevaren zijn.

Uiteindelijk komt het er op neer dat zelf een leien dak met asbest ontmossen geen mogelijkheid is en dat je een expert nodig hebt.

Start gratis offerteaanvraag!

Verlies geen tijd en vraag meteen gratis offertes aan om vrijblijvend de tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken.

ontmossen leien dak asbest

Heeft mijn leien dak asbest?

Een leien dak met asbest ontmossen of reinigen is niet zonder gevaren. Daarom is het belangrijk om te weten of je dak asbest bevat.

Asbest komt dus voornamelijk voor bij leien dakbedekking. Als je voor kunstleien hebt gekozen voor 1990 is de kans heel groot dat ze asbest bevatten. Wanneer je leien dakbekleding hebt geplaatst tussen 1990 en 1998 is de kans al wat kleiner.

In dit geval raadpleeg je best het merk of schakel je een vakman in om je leien te controleren. Schakel nu een vakman in door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!

Gevaren leien dak met asbest ontmossen

Asbest is een schadelijke stof voor je gezondheid. Zolang de stof echter vast zit gaat er niet mis. Maar wanneer de stof vrijkomt bij slijtage of een reining kan het ernstige schade veroorzaken.

Reinig dus nooit zelf een leien dak met een hogedrukreiniger als je niet weet of er al dan niet asbest aanwezig is.

Zelfs als je je heel goed beschermt bij de reiniging, zijn er nog steeds problemen.

Het afval komt namelijk in de riool terecht aan dat is verboden omdat de gezondheid van je omwonenden in gevaar brengt.

Leien dak vervangen

Wanneer je leien dak met asbest vervuild raakt, is er geen manier om deze schoon te maken. Er bestaat geen reinigingsmethode waarbij het mos loskomt maar de asbestdeeltjes niet.

Een leien dak ontmossen doe je dus door alle kunstleien te vervangen en nieuwe te plaatsen.

Maar let op. Je doet dit nog altijd best niet zelf. De oude leien met asbest verwijderen, dien heel zorgvuldig te gebeuren zonder schade te veroorzaken.

Hoe minder schade, hoe minder risico. Vaklui dragen bovendien altijd beschermende kledij en de omwonenden krijgen het advies om binnenshuis te blijven tijden de werken.

Een specialist gezocht voor je leien dak met asbest?

Vind de beste dakwerkers door hier gratis offertes aan te vragen

Kosten leien dak vernieuwen

De kosten om een leien dak te vernieuwen liggen vrij hoog. Je betaalt om te beginnen zo’n €10,- à €15,- per vierkante meter om de leien met asbest te verwijderen. Daarbovenop kom de stortkosten voor de afvoer van het giftige materiaal.

Daarna zijn er eventueel herstellingswerken nodig en dan volgt de voorbereiding voor de nieuwe dakbekleding.

Kies je voor dakpannen, dan zullen de totale kosten tussen de €120,- en €200,- liggen. Wil je opnieuw leien plaatsen, dan kan het tot dubbel zo duur zijn.

ontmossen asbest leien dak

Leien dak ontmossen? Vergelijk gratis offertes

Zelf een leien dak ontmossen is uitgesloten als het dak asbest bevat. Je moet sowieso een vakman inschakelen om niemand in gevaar te brengen.

Je kijkt dus aan tegen een grote kost, maar gelukkig kan je besparen door offertes te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om tarieven van de vaklui uit je buurt te vergelijken. Een aanvraag indienen bij Bouwadviseur kost je heel weinig tijd en moeite. Het kost je bovendien geen enkele cent want het aanbod is gratis en vrijblijvend.

Ga meteen op zoek!

Gratis offertes vergelijken!