Betondakpannen

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

  1. Home
  2. /
  3. Dakwerken
  4. /
  5. Betondakpannen

Betondakpannen: informatie en prijs 2024

Denk je aan een nieuw dak of renovatie met betondakpannen?

Naast klei- en leipannen is dit een van de voornaamste soorten dakbedekking in België. Lees verder om te ontdekken waarom dit materiaal zo populair is.

We vertellen ook kort hoe je sneldekkers legt, welk onderhoud er nodig is en wat het kost om betonnen dakpannen te laten leggen door een dakwerker.

Start gratis offerteaanvraag!

Je kan ook gratis offertes aanvragen om vrijblijvend de tarieven van vaklui uit je buurt te vergelijken. Zo bespaar je ook vaak op de kosten.

Waarom betondakpannen?

Betondakpannen zijn veel goedkoper dan kleidakpannen. Het is zelfs een van de meest budgetvriendelijke soorten dakbedekking. Ook de arbeidskosten blijven beperkt omdat sneldekpannen snel gelegd worden.

Ondanks de lagere prijs moeten deze dakpannen niet onderdoen qua uitstraling. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Helaas gaan ze wel wat minder lang mee dan kleidakpannen. Ze zijn gevoeliger voor vuil en mos en worden sneller poreus. Een regelmatig onderhoud en tijdige renovatie zijn dus essentieel. De levensduur van betondakpannen ligt rond de 30 à 50 jaar.

betondakpannen

Soorten betonnen dakpannen

Er bestaan twee soorten betonpannen: vlakke en golvende. Deze zijn beschikbaar in verschillende formaten.

Een van de populairste modellen is de dubbelgewelfde sneldekpan. Zoals de naam aangeeft, kan je met deze goedkope betonnen dakpannen snel een dak leggen. En dankzij een beschermlaag zijn ze ook goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Betondakpannen zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren. Zowat alle kleuren die je in verband brengt met dakpannen zijn beschikbaar. De afwerking kan zowel mat als halfglanzend. Bovendien hebben deze dakpannen een afwerking met acrylaatcoating waardoor ze er langer goed uitzien. Raadpleeg de soorten dakpannen pagina voor meer informatie over alle soorten dakpannen.

Prijs betondakpannen

Betondakpannen kosten ongeveer €30,- tot €45,- per vierkante meter inclusief btw en plaatsing. Dat is ongeveer de helft van de prijs van kleidakpannen maar de levensduur is ook slechts half zo lang.

De exacte prijs voor betonnen dakpannen hangt af van verschillende omstandigheden:

  • De oppervlakte van het dak
  • De vorm van het dak
  • Eventuele herstellingswerken
  • De uurtarieven van de vakman
  • De verplaatsingskosten

Een goedkope dakwerker voor betondakpannen gezocht?

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend tarieven te vergelijken.

Betondakpannen leggen

Voor je nieuwe dakpannen legt, dien je je goed voor te bereiden. Zorg dat het onderdak in goede staat is en plaats isolatie want dat is tegenwoordig verplicht.

Bovenop de isolatie timmer je de verticale tengellatten en daarbovenop de horizontale panlatten. Zorg voor een goede afstand zodat de dakpannen elkaar goed overlappen.

Dakpannen leggen, doe je van onder naar boven, maar hou er wel rekening mee dat nadien nog van het dak moet. De onderste rij dakpannen dien je te verankeren zodat ze niet in de goot terechtkomen. Ook de nokpannen maak je vast met roestvrije schroeven.

Betondakpannen reinigen en ontmossen

Om de volledige levensduur van betondakpannen te garanderen, is het belangrijk om het dak goed te onderhouden.

Betonnen sneldekkers zijn namelijk wat poreus waardoor ze snel vervuild raken met mos en algen. Hierdoor gaan de pannen sneller kapot.

De boodschap is dus om mossen geen kans te geven of snel te verwijderen. Voor een goede reiniging gebruik je best een aangepast product. Met chloor of een hogedrukreiniger kan je de beschermlaag van de dakpannen beschadigen.

Je kan het dak ook beter beschermen tegen vuil door de dakpannen te coaten. Hiervoor breng je een laag speciale verf aan die de pannen extra bescherming en glans geeft. Zo zien ze er weer als nieuw uit en kunnen ze weer enkele jaren mee.

Als je liever geen risico loopt op schade, schakel dan een vakman in om je betondakpannen te ontmossen of reinigen. Kijk op de kosten dakbedekking pagina voor meer mogelijkheden op het gebied van dakbedekking

betondakpannen leggen

Goedkoop betondakpannen plaatsen? Vergelijk gratis offertes

Geef niet te veel uit om betondakpannen te leggen, ontmossen of reinigen. Door offertes en tarieven te vergelijken kan je makkelijk besparen op de kosten voor een dakwerker.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag hier gratis offertes aan om vrijblijvend de prijzen van verschillende dakdekkers uit je buurt te vergelijken. Dankzij onze service bespaar je bovendien een hoop tijd want je hoeft zelf niet op zoek naar geschikte vaklui.

Gratis offertes vergelijken!