Dakgoot pvc

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Dakwerken
 4. /
 5. Dakgoot pvc

Dakgoot pvc: soorten en kosten 2024

Een kunststoffen dakgoot is wellicht nog altijd de populairste keuze. Pvc heeft namelijk vele voordelen en is veruit de gemakkelijkste optie voor de doe-het-zelver.

Op deze pagina leggen we uit wat de voordelen zijn, welke soorten kunststoffen dakgoten er bestaan en waar je rekening mee moet houden om ze zelf te monteren.

Start gratis offerteaanvraag!

Ook de prijs komt even aan bod. We geven een prijsvoorbeeld voor de materiaalkosten en een korte uitleg waarom de exacte prijs moeilijk te schatten is. Wie toch graag een concreet prijsvoorstel wil voor pvc dakgoten, kan hier gratis offertes aanvragen om prijzen te vergelijken.dakgoot pvc

Voordelen van pvc dakgoten

Dakgoten zijn belangrijk om regenwater op te vangen. Er bestaan echter verschillende materialen om dakgoten te vervaardigen. Dus waarom kiezen voor pvc dakgoten?

 • Ze zijn gemakkelijk te installeren.
 • Ze kunnen op verschillende manieren geïnstalleerd worden.
 • Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren.
 • Kunststof is een onderhoudsvriendelijk materiaal.
 • Pvc is goedkoper dan de andere beschikbare materialen voor dakgoten.
 • Met pvc heb je geen last van corrosie.
Kunststof heeft een minder lange levensduur dan metaal. Een pvc dakgoot kan je ook niet gemakkelijk herstellen. Overleg met een vakman om het juiste materiaal te kiezen voor je dakgoot.

Lees ook meer over andere soorten dakgoten.

Dakgoot pvc: prijs

Dakgoten van pvc koop je in verschillende stukken. Er bestaan verschillende modellen met verschillende lengtes. Uiteraard heb je ook verbindingsstukken en beugels nodig.

De prijzen hangen vooral af van het type dakgoot en de breedte. Dakgoten van pvc hebben gemiddelde prijzen van tussen de €25,- en €35,- per lopende meter. In deze prijzen zitten de installatiekosten en prijzen van beschermend materiaal tegen vuil en ongedierte niet inbegrepen.

Soorten kunststof dakgoten

Dakgoten worden doorgaans onderverdeeld in twee types: mastgoten en bakgoten. Pvc wordt vooral gebruikt voor mastgoten met beugels. Er zijn halfronde en rechthoekige modellen.

De kunststoffen dakgoten zijn beschikbaar in verschillende diameters. Een diameter van 150mm is de standaardmaat. Voor bijgebouwen mag je kleinere dakgoten gebruiken, voor een groot dakoppervlak heb je bredere dakgoten nodig.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden qua kleur. Pvc dakgoten in het wit, bruin of grijs zijn wellicht het populairst.

Dakgoot pvc plaatsen: handige tips

Pvc dakgoten installeren, is niet zo moeilijk, zo lang je rekening houdt met de nodige details en berekeningen.

Ten eerste, moet je de hoogte en de capaciteit van de dakgoot berekenen. Dit doe je op basis van de hellingsgraad en de totale oppervlakte van het dak.

Op basis van de totale lengte bepaal je ook hoeveel beugels, hoeveel meter dakgoot en hoeveel hoek- en verbindingsstukken je nodig hebt. De totale afstand dakgoot per regenpijp bedraagt best niet meer dan 8 meter. Per halve meter dien je een beugel te plaatsen.

Voor je begint met de montage, moet je het afschot tussen het hoogste punt en de regenpijp correct berekenen. De minimum afloop om verstoppingen te voorkomen dient 2,5mm per meter te zijn.

Lees meer over dakgoten plaatsen.

dakgoot pvc kosten

Pvc dakgoten monteren? Gratis offertes vergelijken!

Een pvc dakgoot is vrij gemakkelijk te installeren, maar er zijn enkele risico’s aan verbonden.
Een slechte verbinding kan lekken veroorzaken en onvoorzichtigheid bij de installatie kan de dakgoten beschadigen. In tegenstelling tot andere materialen, kan je beschadigde pvc dakgoten niet zo gemakkelijk herstellen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het is dus verstandig om een dakwerker in te schakelen om de dakgoten te installeren. Prijzen verkrijg je door hier gratis offertes aan te vragen.

Gratis offertes vergelijken!