Dakwerker

Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

 1. Home
 2. /
 3. Dakwerken
 4. /
 5. Dakwerker

Dakwerker gezocht?

Ben je op zoek naar de geschikte dakwerker voor jouw dakproject? Dan ben je bij Bouwadviseur aan het juiste adres. Op deze pagina krijg je een overzicht van de verschillende werkzaamheden van dakwerkers. Verder kan je op onze website gedetailleerde informatie vinden over alle soorten dakwerken. Ook voor prijsvoorbeelden of concrete plannen kan je bij ons terecht.

Gratis offertes van dakwerkers ontvangen?

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Snel, vrijblijvend en eenvoudig geregeld dankzij Bouwadviseur.dakwerker

Wat doet een dakwerker?

Dakwerker is een veelzijdig beroep. Hoewel een dakwerker natuurlijk vele uren op daken vertoeft, doet hij veel verschillende werkzaamheden. Je kan een dakwerker namelijk inhuren om:

Wat kost een dakwerker?

De arbeidskosten voor dakwerkers liggen rond de €40,- per uur. Bij bepaalde klusjes ligt de prijs iets lager en bij andere iets hoger.

Verder zijn de dakwerken prijzen afhankelijk van de ervaring van de vakman, de regio, de reputatie van het bedrijf, etc.

In onderstaande tabel krijg je enkele prijsvoorbeelden voor verschillende werkzaamheden van dakwerkers:

Werkzaamheden Uurtarief*
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven van dakwerkers uit de regio. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Uiteraard zijn de arbeidskosten van de dakwerker niet de enige prijsfactor bij dakwerken. Je moet ook rekening houden met voorrijkosten, materiaalkosten en materiaalhuur.

Werkzaamheden dakwerkers

Hier hebben we het iets uitgebreider over de verschillende activiteiten van dakwerkers. Bepaalde dakwerkersbedrijven bieden verschillende van deze diensten aan, andere zijn meer gespecialiseerd in één soort dakwerk.

 • Dak onderhouden: een goed onderhoud is belangrijk om schade te voorkomen. Laat daarom regelmatig vuil van het dak en uit de dakgoten verwijderen.
 • Dak reinigen: verwijder mossen en algen van het dak om barsten en waterschade te voorkomen. Dit kan met een hogedrukreiniger of met speciaal reinigingsmiddel.
 • Dakherstellingen: bij kleine barsten en scheuren is het belangrijk om snel de schade te laten herstellen. Een plaatselijke reparatie voorkomt ernstige waterschade of schimmel.
 • Dakinspectie uitvoeren: een jaarlijkse controle van de afwerking en de dakbekleding is belangrijk om schade snel op te sporen. Zo voorkom je bovendien kosten door grotere dakwerken.
 • Vochtproblemen voorkomen: na een reiniging laat je best het dak impregneren of coaten. Verder is het belangrijk om naden af te werken met zink om het dak waterdicht te maken.

Een ervaren dakwerker inschakelen voor dakwerken?

Zoek een goedkope en bekwame vakman via onze gratis offerteservice.

Dakwerker kiezen: handige tips!

Dakwerker gezocht? Houd rekening met deze interessante tips om de juiste keuze te maken.

 • Kies voor een dakwerkersbedrijf uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 • Kies voor een algemeen bedrijf om werken te combineren of een gespecialiseerde vakman voor complexe dakwerken.
 • Hou er rekening mee dat ervaring wat kost. Een ervaren dakwerker levert een beter resultaat en werkt misschien wat sneller.
 • Zoek naar recensies op het internet of vraag vrienden en buren om hun ervaring.
 • Vergelijk offertes om de beste voorwaarden en prijzen te ontdekken.

Dakwerkers: bespaar op de kosten!

Naast besparen op de voorrijkosten en offertes vergelijken, zijn er nog enkele manieren om de kosten voor dakwerken te minimaliseren.

De btw voor een dakwerker is normaal 21%, maar soms kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. Wanneer je woning aan de volgende voorwaarden voldoet, kom je hiervoor in aanmerking.

 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt enkel of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt.
 • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Verder bespaar je door gebruik te maken van een premie voor dakwerken. Er bestaan verschillende premies voor verschillende soorten activiteiten.

dakwerker kosten

Dakwerker nodig? Vergelijk gratis offertes!

Hoewel er verschillende manieren zijn om te besparen op de kosten voor dakwerkers, is offertes vergelijken veruit de beste methode. Wist je dat je soms tot wel 40% bespaart?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Dankzij onze gratis offerteservice kunnen we je tot vier offertes aanbieden. Vertel kort wat over de projecten die je wil uitvoeren en wij gaan meteen op zoek naar de beste dakwerkers voor jouw project. Klik hier om meteen te beginnen met je gratis offerteaanvraag.

Gratis offertes vergelijken!