Roofing plaatsen
Het beste advies voor jouw bouwproject.
Vergelijk gratis offertes en bespaar!
Roofing laten plaatsen?
Heb je en plat dak of licht hellend dak en wil je roofing plaatsen?
Ontdek hier hoe je het juiste type roofing kiest en wat de beste bevestigingsmethode is voor jou. Je kan bitumen namelijk lijmen of branden.
Je komt hier ook de belangrijkste aandachtspunten te weten en we vertellen hoe je bitumen onderhoudt en herstelt.
Wil je liever professionele hulp inschakelen, vraag dan nu gratis offertes aan om de prijzen van dakwerkers uit je buurt te vergelijken.
Ga meteen naar:
Wat is roofing?
Roofing is een andere naam voor bitumen dakbedekking. Verder noemt men het ook wel dakleer.
Bitumen is een populair product voor allerlei soorten dakbedekking, van dakmatten, tot shingels en zelfs goflplaten. Maar wanneer men van roofing spreekt, heeft men het specifiek over dakmatten voor platte daken.
Deze bitumen dakmatten zijn zwarte matten die je op twee manieren kan bevestigen: branden of met lijm. Hieronder bespreken we de voordelen van deze dakbedekking en daarna hebben we het ook over de prijs en de manieren om roofing zelf te plaatsen. Een vakman roofing laten plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!
Voor- en nadelen roofing
Roofing is een relatief goedkope soort dakbedekking. De voordelen van dit materiaal zijn dat het goed waterdicht is en dus zelden vochtproblemen oplevert. Wanneer er toch lekken of scheuren ontstaan, zijn deze gelukkig ook makkelijk te herstellen.
Een lichter kleur komt ook de levensduur van 20 tot 40 jaar te goede.
De nadelen zijn echter dat niet alle merken een even goede kwaliteit garanderen. Roofing is niet altijd goed beschermd tegen zonlicht waardoor er sneller schade optreedt.
Ook is zo’n dak met bitumen rollen niet naadloos waardoor er een grotere kans is op lekken bij een slechte bevestiging.
Roofing laten plaatsen door een vakman? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!
Soorten roofing
Er bestaan twee soorten roofing. SBS roofing is gemaakt op basis van elastomeren en APP roofing op basis van plastomeren.
SBS roofing is veel elastischer dan APP. Dit betekent dat je deze soort prima op elk type ondergrond kan bevestigen. Het bitumen materiaal vangt namelijk zonder problemen het uitzetten en krimpen van onderliggen materialen op.
APP roofing is dan weer beter bestand tegen uv-straling. Dit betekent dat je zo’n laag bitumen onbedekt kan laten, terwijl je op SBS beter een laag grind of dergelijke legt om een langere levensduur te garanderen.
Roofing prijs per m2
De gemiddelde kosten voor roofing op een plat dak liggen tussen de €40,- en €60,- per vierkante meter.
De exacte kosten hangen af van verschillende factoren zoals het type roofing, de oppervlakte van je dak, eventuele moeilijkheden en de tarieven van de vakman.
Voor exacte prijzen raden we je aan om tarieven van vaklui uit je buurt aan te vragen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes om de exacte prijzen te krijgen!
Roofing plaatsen voor een lagere prijs?
Ontvang nu gratis offertes van vaklui uit je buurt om de beste prijzen te ontdekken.
Roofing plaatsen
Roofing bestaat uit rollen die je naast elkaar op het dak bevestigt. De rollen moeten overlappen en vaak kiest men ook voor twee of drie lagen om voor extra bescherming te zorgen.
Je kan deze rollen op twee manieren bevestigen: met een gasbrander of met koudlijm voor roofing.
Roofing lijmen
Roofing lijmen is duurder omwille van de bijkomende kost voor de lijm. Het is uiteraard veiliger omdat je er geen vuur voor nodig hebt en dus is het ook de aan te raden methode voor doe-het-zelvers.
Om de rollen bitumen te lijmen, kleef je een flinke laag lijm aan de ondergrond. Daarna rol je de mat meteen uit. Druk vervolgens de naden goed aan met een naadroller en vergeet niet om de restjes lijm af te vegen.
Ten slotte, druk je nog eens goed aan en voorzie je met behulp van planken en ander gewicht voldoende balast op de naden.
Roofing branden
Roofing branden is goedkoper maar het is niet zonder gevaar. Aangezien je met een gasbrander werkt, is er altijd brandgevaar. Je hebt er meer ervaring voor nodig en de kans op fouten is ook iets groter. Toch is dit de meest toegepaste methode.
Leg daarna de rol zonder spanning op zijn plaats. Tussen twee rollen heb je zo’n 10 cm overlap nodig. Zorg er bij het branden voor dat je de rol over de volledige breedte van de overlap verwarmt.
Door de warmte van de gasbrander wordt bitumen wat vloeibaar. Zo gaan de verschillende lagen aan elkaar kleven en hechten ze zich ook aan de ondergrond.
Aandachtspunten
Het is niet aan te raden om roofing direct op een houten onderdak te bevestigen, bijvoorbeeld bij een tuinhuis. Vooral niet als je roofing gaat branden. Bevestig daarom altijd eerst een roofingonderlaag op het hout met roestvrije nagels.
Om ervoor te zorgen dat de naden het water niet ophouden, begin je altijd op het laagste punt van het dak. Van daar werk je naar boven toe.
Bij twee lagen bitumen is het belangrijk dat de naden niet over elkaar liggen. Je zorgt er best voor dat de naad van de tweede laag in het midden van de rollen van de onderlaag ligt. Toch een vakman inschakelen voor het plaatsen van roofing? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!
Onderhoud bitumen dak
Bitumen dakbedekking is erg onderhoudsvriendelijk maar dit betekent niet dat je er niets voor moet doen. Met goed onderhoud gaan zo’n dak echter tot wel 40 jaar mee.
Reinig je plat dak regelmatig om te voorkomen dat er water blijft staan op het dak. Dat leidt regelmatig tot vochtproblemen. Overweeg bij erger vuil om een ontmossingsproduct te gebruiken.
Voor een langere levensduur en betere bescherming, kan je na de bevestiging van je roofing een laag hechtvernis aanbrengen om stof te fixeren.
Roofing plaatsen voor een lagere prijs?
Ontvang nu gratis offertes van vaklui uit je buurt om de beste prijzen te ontdekken.
Roofing herstellen
In geval van schade kan je bitumen gelukkig eenvoudig herstellen. Blazen, barstjes of scheuren leiden namelijk snel tot vochtophoping en andere waterproblemen.
Om schade te herstellen, snijd je de beschadigde plaats kruislings open. Plooi daarna de hoeken over en maak de zone goed droog.
Daarna vul je het ontblote deel van het onderdak op met een dakpasta voor roofing. Plooi de hoeken vervolgens terug dicht en bedek er de dakreparatiepasta mee.
Bovenop de insnijding breng je ten slotte een nieuwe beschermingslaag aan die je mooi vastkleeft.
Goedkoop bitumen dak plaatsen? Vergelijk gratis offertes
Wil je hulp om roofing te branden of te lijmen? Schakel dan een voordelige vakman in.
Vraag hier gratis offertes aan om snel de beste tarieven uit je buurt te ontdekken. Door een aanvraag in te dienen bij ons, hoef je slechts eenmaal je gegevens door te geven en je verliest helemaal geen tijd aan het opzoeken van geschikte dakwerkers.
Start nu je gratis offerteaanvraag!
Aangezien je de offertes vrijblijvend mag vergelijken, heb je helemaal niets te verliezen. Je kan wel winnen omdat prijzen vergelijken vaak tot besparingen leidt.
Vraag dus snel je gratis offertes aan.